ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν: "Όλα πάνε λάθος για μας, χρειάζεται και η τύχη, γιατί οι διαιτητές έκαναν κάποια λάθη"

Αταμάν: "Όλα πάνε λάθος για μας, χρειάζεται και η τύχη, γιατί οι διαιτητές έκαναν κάποια λάθη"
EUROKINISSI

Πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να κερδίσει τη Μακάμπι στο Game 4 (2/5, 21:45, Novasports 4, Match Center από το SPORT24) και να φέρει τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" χρειάζονται και τύχη, σχολιάζοντας παράλληλα και τα λάθη των διαιτητών στην σειρά.

Το ηθικό του Παναθηναϊκού AKTOR δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα μετά την ήττα κόντρα στη Μακάμπι (85-83) στο Game 3 των playoffs της EuroLeague, όμως ο Εργκίν Αταμάν παραμένει αισιόδοξος για την τελική έκβαση της σειράς, πιστεύοντας στις δυνάμεις της ομάδας του, όπως δήλωσε πριν από το Game 4 (2/5, 21:45, Novasports 4, Match Center από το SPORT24), ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα do or die για τους πράσινους.

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Μπάλντουιν: "Αυτό είναι δική τους απόφαση. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Φυσικά ο Μπάλντουιν είναι ένας πολύ καλός παίκτης και θα είναι θετικό για την Μακάμπι αν μπορέσει να αγωνιστεί".

Για το αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR θα κερδίσει τη σειρά: "Ναι, ακόμα και μετά τα αποτελέσματα των τριών αυτών αγώνων. Στα δύο πρώτα παιχνίδια παίξαμε καλύτερο μπάσκετ από τη Μακάμπι. Χάσαμε το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά κερδίσαμε πολύ καθαρά το δεύτερο. Για πρώτη φορά στη σειρά, στο Game 3, πιστεύω ότι η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε.

Όλα πάνε λάθος για μας. Χρειάζεται και η τύχη, γιατί οι διαιτητές έκαναν κάποια λάθη. Οκ, μπορεί να συμβούν, όμως ήταν δικό μας λάθος το ότι ο Γκραντ έκανε ένα γελοίο φάουλ στα τελευταία 2".

Ήμασταν εκεί, αλλά δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Η Μακάμπι άξιζε τη νίκη, αλλά έχω μεγάλη πίστη στην ομάδα μου γιατί δεν κρίνω μόνο με βάση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά με όλη τη σεζόν. Η ομάδα έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα. Ωστόσο, θα χρειαστούμε καλύτερη απόδοση από κάποιους παίκτες, που δεν έχουν δείξει ακόμα σε αυτή τη σειρά, το επίπεδο που έδειχναν όλη τη σεζόν".

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά την ήττα στο Game 3: "Δεν είμαστε χαρούμενοι προφανώς, γιατί δεν παίξαμε καλά και χάσαμε το παιχνίδι από κάποια δικά μας λάθη. Δεν είναι εύκολο αυτό για το ηθικό της ομάδας, αλλά έτσι είναι τα playoffs. Κάποιες φορές παίρνεις μία νίκη, κάποιες φορές κάνεις μία ήττα. Είναι σημαντικό να κερδίσεις τρία παιχνίδια. Αν θέλουμε να πάμε στο Final Four πρέπει να κερδίσουμε τη Μακάμπι σε αυτά τα παιχνίδια. Χάσαμε στο Game 3, αλλά έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια και την ευκαιρία να κερδίσουμε".

Για την πίεση: "Έτσι είναι η ζωή μας. Όλες οι ομάδες στα playoffs έχουν πίεση κατά τη γνώμη μου, εκτός από τη Ρεάλ. Έτσι είναι η ζωή μας. Ελπίζω ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι συγκριτικά με το προηγούμενο. Και είμαι 100% σίγουρος ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να φέρουμε τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ".

Για το γεγονός ότι δεν σκόραρε ο Σλούκας στο Game 3: "Δεν ήταν ένα εύκολο βράδυ. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, ήμασταν πολύ soft στο ξεκίνημα και έτσι χάσαμε τον έλεγχο του ματς. Για 35 λεπτά παίζαμε χωρίς έλεγχο. Ο Σλούκας χρειάζεται να κοντρολάρει το παιχνίδι. Αν όλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους, τότε ο Σλούκας μπορεί να δημιουργήσει κάτι. Αλλά η Μακάμπι είχε τον έλεγχο του αγώνα όλη την ώρα και υπό αυτές τις συνθήκες ο Σλούκας δεν κατάφερε να παίξει με βάση το potential του".

Για τις 24 χαμένες βολές του Παναθηναϊκού AKTOR στα τρία ματς των playoffs: "Ίσως δεν δουλέψαμε καλά σε αυτόν τον τομέα όλη τη σεζόν. Μέχρι τώρα δεν μας είχε επηρεάσει και τόσο, όμως τώρα μας επηρεάζει. Συνέβη στο πρώτο, αλλά και στο τρίτο ματς. Χάσαμε πολλές βολές, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί στο επόμενο παιχνίδι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ