G-LEAGUE

"Άρωμα γυναίκας" στη G-League: Νίκολς και Μίλερ οι δύο γυναίκες GMs της λίγκας

Η GM της θυγατρικής των Γουίζαρντς, Άμπερ Νίκολς
Η GM της θυγατρικής των Γουίζαρντς, Άμπερ Νίκολς

Το γυναικείο φύλο έχει αποδείξει ότι ανταπεξέρχεται στην πίεση και τις ευθύνες και κερδίζει επιπλέον έδαφος σε πιο νευραλγικές θέσεις όπως αυτή του GM, καθώς δύο γυναίκες έχουν αναλάβει αυτό το πόστο σε ομάδες της G-League.

Με δύο γυναίκες στη θέση του General Manager στις ομάδες τους, η G-League και ο χώρος του αθλητισμού δείχνει να εμπιστεύεται πλέον το γυναικείο φύλο και να διορίζει γυναίκες σε κρίσιμες και ηγετικές θέσεις. Πρώτη "άνοιξε το δρόμο" η Τόρι Μίλερ που ανέλαβε τη θέση της GM στους College Park Skyhawks, τον Ιούλιο του 2020 όταν και οι Χοκς της ανέθεσαν τον ρόλο της Γενικής Διευθύντριας στη θυγατρική τους ομάδα.

Ακολούθησε η Άμπερ Νίκολς που ανέλαβε τους Capital City Go-Go ομάδα εξίσου της G-League για να γίνει η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει μία τέτοια θέση. Πρόκειται για την θυγατρική ομάδα των Γουίζαρντς που πλέον έχει σε ηγετική θέση μία γυναίκα με γνώσεις πάνω στο μπάσκετ, όντας αθλήτρια για πολλά χρόνια σε κολλεγιακό επίπεδο.

Με αυτές τις κινήσεις και παράλληλα με τις έξι γυναίκες στη διαιτησία του ΝΒΑ, ο αθλητισμός δείχνει εμπιστοσύνη στο γυναικείο φύλο σε ένα κομμάτι που ακόμα και τώρα θεωρείται ανδροκρατούμενο αλλά που ωστόσο κάνει βήματα μπροστά.

TAGS G-LEAGUE ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ