EUROCUP

Άρης-Ζαντάρ: 73-67

Άρης-Ζαντάρ: 73-67
Κατσικάρης+παίκτες

Στους "16" του Eurocup προκρίθηκε ο Άρης κερδίζοντας με 73-67 τη Ζαντάρ στο Αλεξάνδρειο

Το καλό ξεκίνημα της Ζαντάρ δεν είχε ανάλογη συνέχεια καθώς ο Άρης από το δεύτερο δεκάλεπτο επέβαλλε τον δικό του ρυθμό. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και στην επίθεση βρήκαν λύσεις με τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον με συνέπεια να βρίσκονται μπροστά στο τέλος του πρώτου μέρους (41-33).
Οι Ντράγκαν Λάμποβιτς και Ιβάν Πάουνιτς έκαναν το ντεμπούτο τους με την φανέλα του Άρη ενώ οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν να είναι σοβαροί μέσα στο παρκέ. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο με αποκορύφωμα το εντυπωσιακό τρίποντο του Νίκου Χατζηβρέττα (62-48).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης έκανε τα εύκολα, δύσκολα και δέχτηκε επιμέρους σκορ 19-8 με συνέπεια η Ζαντάρ να μειώσει στους τρεις πόντους (70-67) λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν σε λάθος επιλογές στις τελευταίες επιθέσεις σε αντίθεση με τους παίκτες του Άρη που ήταν ψύχραιμοι.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-33, 62-48, 73-67

Άρης (Κατσικάρης): Μπετς 9, Ρίτσαρντσον 11 (3), Χατζηβρέττας 10 (2), Ντικούδης 4, Μάιλς 16 (1), Κλαρκ 10, Πάουνιτς 2, Σκορδίλης 6, Λάμποβιτς 5.

Ζαντάρ (Σάγκατιν): Πέριτς 13, Στίπτσεβιτς 11 (1), Μπόισα 10, Τσαρ 7 (1), Πλάιστεντ 7, Ράντσιτς 10 (2), Ρούζιτς 9, Μόροβιτς.

Κατσικάρης: "Μου αρέσει το γρήγορο μπάσκετ"

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Άρη, Φώτης Κατσικάρης, δήλωσε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα και τον κόσμο που μας βοήθησε. Πήραμε την πρόκριση που ήταν ο πρώτος μας στόχος. Περιμέναμε κλειστό το σκορ αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε και πιο άνετα. Η Ζαντάρ όμως παλεύει μέχρι το τέλος με μας να είχαμε ψυχραιμία και να πήραμε αυτό που θέλαμε.

Στο ξεκίνημα παίξαμε πινγκ πονγκ και με τις πρώτες αλλαγές ανεβάσαμε την άμυνά μας και πήγαμε με μια καλή διαφορά στο ημίχρονο. Είχαμε μια καλή ισορροπία στο παιχνίδι μας. Ο Μπετς είναι σε καλή κατάσταση όχι μόνο για να σκοράρει αλλά και να ανοίξει το παιχνίδι μας.

Κολλήσαμε λίγο στην επίθεση όταν έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί οι Ντικούδης και Λάμποβιτς, όμως χάσαμε 16 επιθετικά ριμπάουντ με κάποια στο τέλος να ήταν σημαντικά. Το πιο σημαντικό όμως είναι η νίκη και πλέον έχουμε ένα παιχνίδι την επόμενη Τρίτη με την Χάποελ για να δούμε ποιος θα βγει πρώτος και δεύτερος



".

Για την άνοδο των Κλαρκ και Μάιλς μετά την λύση του συμβολαίου του Ντίξον είπε: " Όταν ήταν να πάρω μία απόφαση δεν ήταν εναντίον του Ντίξον. Νιώθω την ομάδα και δεν ήταν εναντίον του παίκτη. Ψυχογραφείς την ομάδα και περιμέναμε την αντίδραση των δύο αυτών παιδιών και ελπίζω να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τους Πάουνιτς και Λάμποβιτς ο τεχνικός του Άρη είπε: " Υπάρχουν δύο πράγματα. Είναι δύο Ευρωπαίοι παίκτες και γείτονες και ξέρουνε τι συμβαίνει όπως και πλεονέκτημα ότι έχουνε παίξει με την Ζαντάρ ως αντίπαλοι. Είδατε ότι δεν εκβιάσανε καταστάσεις και παίξανε για την ομάδα και για αυτό τους φέραμε. Ο Πάουνιτς με την είσοδό του μας έδωσε αυτό που θέλαμε ενώ ο Λάμποβιτς είναι ένας πανέξυπνος παίκτης. Ήταν θετική η παρουσία τους. Η είσοδός τους δεν έπρεπε να μας ζημιώσει και είμαι ευχαριστημένος όπως και οι ίδιοι λες και είναι στην ομάδα από το καλοκαίρι στην ομάδα".

Για την εικόνα της ομάδας του είπε: " Ξεκινάμε από την άμυνά μας ενώ είναι σημαντικό και το κομμάτι των ριμπάουντ όπου δεν πήγαμε καλά σήμερα. Κι όσο για την επίθεση δεν θέλουμε να εκβιάσουμε κάτι που δεν είμαστε έτοιμοι. Μου αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και μπορεί να το παίξει με την ομάδα να πρέπει να μπει σε ένα καλούπι για να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα".

Κι όσο για το αν προτιμάει η ομάδα του να τερματίσει τελικά στην 1η ή 2η θέση του ομίλου τόνισε: " Εγώ δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο να βγούμε 1οι ή 2οι. Αν βγούμε 2οι θα έχουμε την Βαλένθια και την Καζάν που είναι δύο ομάδες που τις γνωρίζω καλά αλλά και την Τεράμο ενώ από την άλλη αν βγούμε 1οι θα έχουμε την Άλμπα και την Μπανταλόνα και λογικά την Λε Μαν. Δεν ξέρω όμως τι είναι καλύτερο. Το ότι όμως θα πάμε στο Ισραήλ για να κερδίσουμε είναι γεγονός και ξεκάθαρο".

Σε ερώτηση για το πότε θα έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του ο Κατσικάρης απάντησε χαμογελώντας λέγοντας: " Είναι ένα ωραίο κουίζ για την ομάδα του Άρη το πότε θα έχουμε πλήρες ρόστερ. Δεν θέλω να γυρίσει κανένας παίκτης πίσω αν δεν είναι έτοιμος 80-90%. Δεν θέλω να ρισκάρουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπάρλος θα χρειαστεί άλλες τρεις εβδομάδες ενώ ο Κακιούζης που είναι λίγο ανυπόμονος θέλει να γυρίσει την επόμενη εβδομάδα και θα το δούμε χωρίς να πάρουμε ρίσκο".

Σάγκατιν: "Ο Άρης άξιζε τη νίκη"

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ζαντάρ, Σμάγκο Σάγκατιν, δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον κ. Κατσικάρη με την ομάδα του να άξιζε να κερδίσει και πήρε μία δίκαιη νίκη. Δεν μπορώ να πω ότι δεν δώσαμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό για να πάρουμε την νίκη. Ήμασταν αξιοπρεπείς και καλοί στην άμυνα αν και κάναμε κάποια λάθη. Από την άλλη στην επίθεση χάσαμε 7-8 λέι απ και βολές και απωλέσαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε 75-80 πόντους. Είχαμε 16 επιθετικά ριμπάουντ αλλά αυτό από μόνο του δεν στάθηκε αρκετό για να μας δώσει την νίκη".

Για το ποιος μεταξύ του Άρη και της Χάποελ Ιερουσαλήμ θεωρεί ότι είναι καλύτερη ομάδα υποστήριξε: " Ανάμεσα στον Άρη και την Χάποελ Ιερουσαλήμ ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα. Η Χαποελ όμως έχει ένα μικρό γήπεδο που της δίνει πλεονέκτημα αλλά όλα θα κριθούν στην διάρκεια του παιχνιδιού".

Κι όσο για την παρουσία του κόσμου του Άρη στις κερκίδες είπε: " Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο με 2-3 νεαροί από τους παίκτες της ομάδας μου φάνηκαν επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα. Ο Άρης έχει κόσμο και αξίζει όταν είσαι μέλος της ομάδας να δουλεύει σκληρά γιατί η συμπαράσταση των φιλάθλων της αποτελεί μία ανταμοιβή με τους φιλάθλους του Άρη να αποτελεί τον έκτο παίκτη της ομάδας".






























TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ