ΜΑΡΟΥΣΙ

Άρης-Μαρούσι: 83-73

ΑΡΗΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ / Α1 / 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μάρσαλ 51;

Το μαγικό 2ο δεκάλεπτο και το παθιασμένο Αλεξάνδρειο έδωσαν στον Άρη τη νίκη με το Μαρούσι (83-73)

Θα ξεκινούσαμε αυτό το κείμενο γράφοντας για τον πολύ καλό ρυθμό που είχε ο Άρης (και εν μέρει το Μαρούσι) στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Σον Μάρσαλ πέτυχε τους 10 από τους πρώτους 13 πόντους των γηπεδούχων και οδήγησε την ομάδα του στο 13-7. Όμως, ούτε το ξεκίνημα του Μάρσαλ, ούτε το 19-18 του Άρη στο δεκάλεπτο είναι... άξιο για να το τονίσουμε (εκτός φυσικά από το πάθος του κόσμου).
Αυτό που δεν μπορούσαμε να "πιστέψουμε", ήταν την έκρηξη του Άρη στο δεύτερο δεκάλεπτο! Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν εξαφάνισε το Μαρούσι με ασφυκτική άμυνα και το ανάγκασε να μείνει χωρίς πόντο για περισσότερα από έξι λεπτά! Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Άρης έτρεξε ένα σερί 22-0 (!) και έβαλε φωτιά στο Αλεξάνδρειο με την εκπληκτική απόδοσή του.

Με τους Ηλιάδη, Αγαδάκο και Τσαλδάρη να ανεβάζουν στροφές και να παίρνουν τη σκυτάλη από τον Μάρσαλ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εντυπωσίασε με την απόδοσή της, ενώ το Μαρούσι είχε πραγματικά πελαγώσει με πολλά λάθη, άστοχα σουτ και ψυχολογία που δεν του επέτρεπε να αντιδράσει ούτε στο ελάχιστο. Ακόμη κι όταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έβαλε το πρώτο καλάθι του Αμαρουσίου στην πρώτη περίοδο, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα και ο Άρης κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ να είναι 46-29.

Αν και προφανώς, στον Άρη ήξεραν ότι δεν έπρεπε να χαλαρώσουν, το έκαναν και το Μαρούσι προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Με ένα γρήγορο σερί 0-9 η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλο επιχείρησε να μπει και πάλι στο ματς. Το σκορ έγινε 46-38, αλλά ο Άρης αντέδρασε σε εκείνο το σημείο με ένα... τραβηγμένο ως επιλογή τρίποντο του Κλαρκ.

Η διαφορά έμεινε πάνω από τους δέκα πόντους ή κοντά σε αυτούς σε όλη την τρίτη περίοδο με τους γηπεδούχους να ρίχνουν το ρυθμό για να κερδίσουν χρόνο. Εν τέλει το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 60-46 και ήταν φανερό πως ο Άρης είχε το πάνω χέρι. Το βασικό πρόβλημα του Αμαρουσίου ήταν τα πολλά λάθη που εκμεταλλευόταν εξαιρετικά ο Άρης, καθώς και οι κακές επιλογές. Επίσης οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πολλές λύσεις κοντά στο καλάθι, με εξαίρεση τον Μαυροκεφαλίδη που έδωσε πάρα πολλές λύσεις στην ομάδα του (αργότερα ανέβηκε πολύ και ο Καϊμακόγλου που έφτασε τους 22 πόντους).

Στα μισά της τελευταίας περιόδου ο Μπάρλος έκανε το σκορ 67-50 και έδωσε στον Άρη την απαιτούμενη διαφορά για να συνεχίσει ως το τέλος με λιγότερο άγχος, μέσα σε ένα Αλεξάνδρειο που από μόνο του ήταν σημαντικό όπλο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το Μαρούσι έκανε μια τελευταία αντεπίθεση με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Φάνη Κουμπούρα που μείωσαν σε 67-55.

Όμως, ο Άρης άρχισε αμέσως μετά να πηγαίνει στη γραμμή των βολών και ο Σέκουλιτς με τρεις εύστοχες σε τέσσερις προσπάθειες ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους.΄Μετά από μία ακόμη αντίδραση του Αμαρουσίου που μείωσε με καλάθι και φάουλ του Καϊμακόγλου σε 76-69 και εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Άρη να κατεβάσει με ψυχραιμία την μπάλα στα τελευταία λεπτά.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν και άστοχοι από τη γραμμή των βολών, με συνέπεια η διαφορά να πέσει και στους έξι πόντους. Ωστόσο, δύο χαμένες επιθέσεις του Αμαρουσίου και ο λίγος χρόνος που είχε απομείνει, έδωσαν στον Άρη τη νίκη με σκορ 83-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 46-29, 57-46, 83-73

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 11 (1τρ., 3 ασ.), Μάρσαλ 17 (3τρ.), Τσαλδάρης 9, Νέλσον 11 (1τρ., 11ρ.), Σέκουλιτς 3, Αργυρόπουλος 5 (1τρ., 4ασ.), Ηλιάδης 16 (1τρ.), Γκάβελ, Σκορδίλης 2, Αγαδάκος 2, Μπάρλος 7 (1τρ.)

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 8 (2τρ.), Κι; 14 (2τρ., 7 ασίστ), Χαραλαμπίδης 9 (1τρ., 4ρ.), Πάντιους, Κουμπούρας 4, Χαφ 2, Στεφανίδης, Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης 12, Καλάθης 1, Γλυνιαδάκης 1, Καϊμακόγλου 22 (2τρ., 8ρ.).

Μαρκόπουλος: "Κάναμε πολλά λάθη"

Μετά το τέλος του ματς, ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε: " Συγχαρητήρια στον κόσμο του Άρη που ήταν καταπληκτικός. Επίσης συγχαρητήρια στον κόσμο του Άρη που άξιζε της νίκης παίζοντας πολύ πιο δυνατά από μας και βγάζοντάς μας έξω από το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα μου έκανε πάρα πολλά λάθη τόσο στην επίθεση ενώ και στην άμυνα δεν είχαμε καλή ισορροπία με τον Άρη να παίρνει μία διαφορά που θα ήταν δύσκολο να επανακάμψουμε με αυτόν τον κόσμο και την διάθεση των παικτών του Άρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο έμεινα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Ήμασταν καλύτεροι και ειδικά στην άμυνα παρά το ότι φαίνεται ότι κάναμε τα ίδια λάθη. Το θέμα είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο κάναμε 15 λάθη και μία ομάδα που θέλει να κερδίσει εκτός έδρας δεν θα το μπορέσει. Ξέρω ότι έχουμε ορισμένες αδυναμίες, δουλεύουμε πάνω σε αυτές και πιστεύουμε ότι θα τις διορθώσουμε".

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι με ανάλογη ατμόσφαιρα το Μαρούσι της περσινής χρονιάς με τον ίδιο στην άκρη του πάγκου θα μπορούσε και πάλι να είχε κερδίσει δύο φορές τον Άρη στο Αλεξάνδρειο για τον Α΄ γύρο των πλέι οφ και να τον είχε αποκλείσει απάντησε: "Δεν παίζει ρόλο ο κόσμος με την ομάδα μου να διαλύθηκε μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά σίγουρα είναι πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια για τους παίκτες. Τους σπρώχνει πάρα πολύ που παίζουν μέσα στο γήπεδο".

Για τις διαφορές που διαπίστωσε ανάμεσα στον περσινό και φετινό Άρη είπε: " Πολλά μπορείς να πεις αλλά αν δεν είσαι μέσα στην ομάδα δεν μπορείς να το πεις. Ίσως πέρσι ο Άρης είχε πιο δυνατά ονόματα που του έδιναν διαστήματα που θα μπορούσαν να σκοτώσει οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης. Κάτι που δεν φαίνεται στην φετινή ομάδα που κερδίζει τα παιχνίδια από την σκληρή της άμυνα".

Ματσόν: "Ήταν μια πολύ καλή νίκη"

Από την πλευρά του ο Αντρέα Ματσόν είπε: " Ξέραμε ότι σήμερα μας περίμενε ένα δυνατό παιχνίδι με το Μαρούσι που έχει ένα δυνατό ρόστερ και ξέρει πώς να παίζει μπάσκετ. Πρέπει να τους δώσουνε κάποιο credit γιατί ποτέ δεν τα παράτησαν στο παιχνίδι που στο 55-40 θα μπορούσε κάθε ομάδα να είχε παρατήσει το παιχνίδι αλλά το Μαρούσι δεν το έκανε. Για μας ήταν μία πάρα πολύ καλή νίκη αλλά μας έμαθε κάτι. Είναι πολύ καλό ότι η ομάδα αν και δεν είναι η πιο ψηλή ομάδα κέρδισε πολλά ριμπάουντ και σήμερα και όπως είπε και ο κ. Μαρκόπουλος τους αναγκάσαμε σε 23 λάθη που είναι ένας μεγάλος αριθμός. Κάναμε αυτά που ζητούσαμε για περίπου 30΄. Κάναμε κάποια λογικά λάθη για εκείνο το σημείο του παιχνιδιού αλλά το καλό είναι ότι δεν βρεθήκαμε ποτέ σε πανικό. Ξέραμε τι ψάχναμε και προσπαθούσαμε να το πετύχουμε. Αν θέλουμε να βρούμε κάτι αρνητικό είναι οι χαμένες βολές στο τέλος και ελπίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί".

Για την εμφάνιση του δευτέρου δεκαλέπτου είπε: " Πιστεύω το πρώτο ημίχρονο γενικότερα. Στο πρώτο δεκάλεπτο μαθαίναμε ο ένας τον άλλον και στο δεύτερο κάναμε σίγουρα κάτι διαφορετικό. και φυσικά δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να επανέλθει από το -17".

Για το αν θα μπορούσε να είχε έρθει πιο άνετα η νίκη έχοντας αποφύγει τις πολλές αλλαγές στο άνοιγμα της διαφοράς είπε: " Η δουλειά μου δεν ήταν μόνο να κερδίζαμε σήμερα αλλά ήταν πολύ σημαντικό για μας να γυρίσουν όλοι οι παίκτες μας πίσω σε ρυθμό παιχνιδιού. Και είμαι σίγουρος ότι στο διάστημα που κερδίζαμε με 15 πόντους ίσως θα μπορούσαμε να πάμε και στους 20 την διαφορά αλλά κανείς δεν το γνωρίζει αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε με συν ότι βάλαμε 83 πόντους απέναντι στην ομάδα που πέρσι μας είχε αποκλείσει από τα πλέι οφ και είναι πολύ σημαντικό αυτό".

Για το ότι η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν έγινε με τους βασικούς είπε: " Αυτό είναι πολύ σημαντικό όπως και κάποιοι από αυτούς δεν ήταν στην ομάδα την περσινή χρονιά. Για μας δεν παίζει σημασία η ηλικία αλλά το πόσο σκληρά προσπαθείς. Και πιστεύω ότι σήμερα ο Σκορδίλης ήταν ένα απλό παράδειγμα. Ότι δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και παίρνει χρόνο συμμετοχής. Δεν είναι ακόμη ο Ζεβροσένκο που παίρνει 2 εκ. ευρώ τον χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό ωστόσο για όλους μας στο τεχνικό τιμ ότι κάποιοι νεαροί παίκτες ιδρώνουν για την φανέλα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό".

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είπε: " Πιστεύω ότι πάθαμε ένα μπλακ άουτ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτό ήταν και το πρόβλημά μας και κυνηγούσαμε μετά σε όλο το παιχνίδι. Κρατάμε την προσπάθεια που ακολούθησε, κρατάμε την σκληρή δουλειά και πιστεύω ότι θα γίνουμε καλύτεροι".

Τέλος, ο Νίκος Μπάρλος δήλωσε: " Νομίζω ότι από το περσινό πάθημα από το Μαρούσι παρά το ότι δεν ήμουν στην ομάδα είχα ενημερωθεί και ήμασταν πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι από την αρχή. Τα παιδιά που ήταν πέρσι στην ομάδα ήταν οι πρώτοι που μας οδήγησαν να παίξουμε τόσο παθιασμένα σήμερα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πήραμε μία διαφορά και με κάποια καλά διαστήματα την κρατήσαμε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Το σημαντικό για μένα είναι ότι μία ομάδα που πέρσι κέρδισε δύο φορές εδώ και απέκλεισε την ομάδα από τον Α΄ γύρο των πλέι φο την κερδίσαμε. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όμως όλοι είναι ότι με αυτόν τον κόσμο και παίζοντας εμείς έτσι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μας κερδίσουν. Αυτό θα το δείξουμε και θα κερδίσουμε τον σεβασμό που μας αξίζει".

















































TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ