ΜΑΡΟΥΣΙ

Άρης-Μαρούσι: 72-76

Άρης-Μαρούσι: 72-76
Νέλσον, Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης

Το Μαρούσι πήρε ρεβάνς από τον Άρη (76-72) και πήρε την 3η θέση και μαζί το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα!

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου αποδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αξεπέραστος αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς που και πέρυσι είχαν μείνει εκτός Ευρωλίγκας από το Μαρούσι, που πήρε "εκδίκηση" και για τη σεζόν 2005-2006 όταν είχε χάσει εντός έδρας από τον Άρη στον πέμπτο μικρό τελικό χάνοντας το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Στο ρόλο του κορυφαίου από πλευράς "κίτρινων" ο Κώστας Καϊμακόγλου που με το πάθος και τη μαχητικότητά του, επανέφερε αρκετές φορές στο ματς την ομάδα του, σημειώνοντας συνολικά 19 πόντους, παίρνοντας 8 ριμπάουντ και δίνοντας 3 ασίστ.

Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τζάροντ Στίβενσον που είχε 25 πόντους (οι 15 στο πρώτο δεκάλεπτο) και με τις εύστοχες κρίσιμες βολές του στα τελευταία δευτερόλεπτα, "σφράγισε" τη νίκη του Αμαρουσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άθλος των "κίτρινων" του Νότου σημειώθηκε χωρίς τη συμβολή του τραυματία Μαυροειδή και με τον Μαυροκεφαλίδη να έχει από νωρίς 3 φάουλ.

Τα δύσκολα βέβαια αρχίζουν τώρα για το Μαρούσι που καλείται να ξεπεράσει τα εσωτερικά του προβλήματα και τις φήμες περί αποχώρησης του Βωβού και διάλυσης της ομάδας. Επίσης αβέβαιο παραμένει και το μέλλον στην Ευρωλίγκα, όπου αν ισχύσει το σχέδιο Μπερτομέου, η ελληνική ομάδα θα πρέπει να δώσει προκριματικά για να μπει στους ομίλους.

Από πλευράς ηττημένων, ο ρόλος του μοιραίου πάει χωρίς δεύτερη κουβέντα στον Κίκι Κλαρκ που γκρέμισε την καλή χρονιά που είχε κάνει στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς. Ο Αμερικάνος με βιαστικές επιλογές σε αρκετές στιγμές του αγώνα και με χαμένο το τελευταίο κρίσιμο λέι απ, απογοήτευσε τους 5.000 οπαδούς του Άρη που γέμισαν το "Αλεξάνδρειο".

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει τον Άρη, έχοντας τη βοήθεια του Άντριου Μπετς και του Νίκου Μπάρλου, αλλά το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε. Εκτός αγώνα έμεινε ο Μπρέισι Ράιτ λόγω προβλήματος στο γόνατο.

Ο αγώνας
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με 6-2 με τα τρίποντα των Γκαβέλ-Κλαρκ αλλά από εκεί και πέρα ο Στίβενσον πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Εκμεταλλευόμενος τις βιαστικές επιλογές των παικτών του Ματσόν, με συνεχόμενα τρίποντα αύξανα διαρκώς τη διαφορά.

Μετά από 4 λεπτά αγώνα ο Αμερικάνος του Αμαρουσίου έφερε για πρώτη φορά την ομάδα του στο +9 (6-15) ολοκληρώνοντας ένα σερί 0-13. Ο Κλαρκ απάντησε αλλά το Μαρούσι είχε τον έλεγχο του αγώνα με όπλο τα σουτ έξω από τα 6.25. Ο Χαραλαμπίδης έκανε το 11-18 αλλά η είσοδος του Τσαλδάρη βοήθησε τους γηπεδούχους που μείωσαν σε 15-21 και στη συνέχεια σε 19-24 πριν ο Στίβενσον "γράψει" το 19-27 της πρώτης περιόδου με το 5ο τρίποντό του.

Η... ελληνική επαναφορά
Η είσοδος του Αργυρόπουλου στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε πνοή στον Άρη που άρχισε να μειώνει το σκορ εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Στίβενσον που είχε αποσυρθεί στον πάγκο για ανάσες. Οι γηπεδούχοι με τον ελληνικό κορμό τους να δίνει λύσεις και τον Μπετς να τροφοδοτείται πραγματοποίησαν σερί 16-0 φτάνοντας στο +6 (35-29 με καλάθι του Γκαβέλ).

Σ' εκείνο το σημείο ο Μπετς δέχθηκε τεχνική ποινή που χάλασε κάπως το ρυθμό της ομάδας του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το Μαρούσι να ισοφαρίσει σε 36-36 πραγματοποιώντας ένα επιμέρους 1-7. Το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους όμως άνηκε στον Άρη που έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 39-36.

H διαφορά στον Άρη
Με μοναδική αιχμή στην επίθεση τον Νίκο Μπάρλο ο Άρης κατάφερε να φτάσει στο +7 (46-39) με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλά το Μαρούσι δεν τα παράτησε. Έχοντας στο ρόλο του ηγέτη τον Κώστα Καϊμακόγλου που πάλευε με επιθετικά ριμπάουντ και προσωπικά καλάθια, οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 0-7 ισοφαρίζοντας σε 46-46.

Ο Κλαρκ απάντησε αλλά ο Κις είχε αρχίσει αν βρίσκει τον ρυθμό του και με τρίποντο επανέφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ μετά από αρκετή ώρα. Ακολούθησε όμως σερί 10-1 των γηπεδούχων που βρήκαν λύσεις στα πρόσωπα των Νέλσον Κλαρκ και Τσαλδάρη κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +8 (58-50).

Αυτόχειρας... αυτοκράτορας και το Μαρούσι στην Ευρωλίγκα
Το τρίποντο του Νέλσον έδωσε για πρώτη φορά στον Άρη προβάδισμα με 9 (61-52). Ο Καϊμακόγλου έδωσε και πάλι το έναυσμα της αντεπίθεσης και το Μαρούσι μείωσε άμεσα στο καλάθι (61-59) λόγω των βιαστικών επιθετικών επιλογών του Κλαρκ.

Ένα καλάθι του Μπετς και το αντιαθλητικό φάουλ του Γλυνιαδάκη στον ψηλό του Άρη, αποσυντόνισε το Μαρούσι που έμεινε και πάλι πίσω με 68-59 με τρίποντο του Τσαλδάρη. Η διαφορά έφτασε στους 11 πόντους με καλάθι του Νέλσον 4 λεπτά πριν τη λήξη αλλά κάπου εκεί ο Άρης έπαθε "μπλακ-άουτ". Το σερί του Αμαρουσίου με ηγέτες του Καϊμακόγλου-Στίβενσον έφτασε το 1-12.

Η συνέχεια με το σκορ 71-71 ήταν δραματική. Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε βήματα 45 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη αλλά οι παίκτες του Άρη έχασαν διπλή ευκαιρία να σκοράρουν αρχικά με τον Κλαρκ και στη συνέχεια με τον Νέλσον (ενδιάμεσα ο Μπάρλος πήρε επιθετικό ριμπάουντ).

Την μπάλα πήρε ο Χαραλαμπίδης και με 13'' να απομένουν ο Τσαλδάρης του έκανε φάουλ, κάτι που δεν ήθελε ο Αντρέα Ματσόν. Ο έμπειρος γκαρντ έβαλε μία βολή αλλά ο Κλαρκ έχασε το λέι απ που επιχείρησε στη συνέχεια, μειώνοντας στο ελάχιστο τις ελπίδες του Άρη να γυρίσει το ματς.

Τη σφραγίδα του στη νίκη έβαλε ο Στίβενσον με 2/2 βολές για το 71-74 και ο Τσαλδάρης ευστόχησε στη μία βολή που ακολούθησε στη συνέχεια, χάνοντας τη δεύτερη επίτηδες. Οι συμπαίκτες του όμως δεν κατάφεραν να πάρουν επιθετικό ριμπάουντ, ο Μαυροκεφαλίδης 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη έκανε το 72-76 με βολές και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με τον Άρη να μένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός Ευρωλίγκας και το Μαρούσι να παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία του το "εισιτήριο" γι' αυτήν.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 39-36, 58-50, 72-76

Oι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 11 (3), Τσαλδάρης 17 (2), Μπετς 12, Νέλσον 11 (1), Αργυρόπουλος 6 (1), Γκαβέλ 5 (1), Αγαδάκος, Μπάρλος 10 (2)

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 25 (6), Κις 5 (1), Χαραλαμπίδης 8 (1), Τουντζιαράκης, Κουμπούρας 2, Στεφανίδης, Διαμαντόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 8, Καϊμακόγλου 19 (2)

Για τα αναλυτικά στατισιτικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Μαρκόπουλος: " Αφιερώνουμε τη νίκη στον πρόεδρο"
Στα τρία στοιχεία που κράτησαν την ομάδα του "ζωντανή" και της έδωσαν τη νίκη απόψε, στάθηκε ο προπονητής του Αμαρουσίου Σούλης Μαρκόπουλος που αφιέρωσε τη νίκη στον Άρη Βωβό.

" Συγχαρητήρια στον κόσμο για την ατμόσφαιρα και την κατάσταση στο γήπεδο. Μακάρι να μπορέσουν κι άλλοι σύλλογοι να έχουν τέτοιο κόσμο. Το θέλουμε κι εμείς και οι παίκτες. Συγχαρητήρια στους αθλητές μου που άντεξαν στην πίεση", είπε αρχικά ο πολύπειρος κόουτς.

" Πήραν τρεις βασικές εντολές. Πρώτον, να μείνουν ενωμένοι και συγκεντρωμένοι χωρίς να κοιτάζουν την κερκίδα. Δεύτερον, να παίζουν δυνατά και τρίτον, να μείνουν στον αγώνα ότι κι αν συνέβαινε".

"O χρόνος θα κυλούσε υπέρ μας και το άγχος θα πήγαινε στον Άρη λόγω έδρας και ψυχολογίας. Στους τρεις τομείς αυτούς οι παίκτες πέτυχαν απόλυτα. Είναι μία μεγάλη νίκη που θέλουμε να αφιερώσουμε στον πρόεδρο ο οποίος παρά τα προβλήματα προσπαθεί να συμπαρασταθεί όσο μπορεί".

"Τεχνικά ήταν ένα παιχνίδι δυνατό που αποτέλεσε διαφήμιση του μπάσκετ. Ξεκινήσαμε όπως είπε κι ο Στίβενσον πολύ δυνατά κι εκεί ήταν η επιτυχία. Μπορέσαμε να αντέξουμε στην πίεση του Άρη λόγω του καθαρού μας μυαλού. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει κι ο Άρης, αλλά ήμασταν πολύ καλοί κι η νίκη μας αποτελεί μεγάλη επιτυχία



".

Από πλευράς παικτών, τοποθετήθηκε ο Τζάροντ Στίβενσον: " Ήταν όμορφο παιχνίδι στο οποίο ξεκινήσαμε καλά. Αυτό ήταν σημαντικό γιατί έτσι είχαμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το νίκη στη συνέχεια".

"Χρησιμοποιήσαμε αυτό το στοιχείο για ν' ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή μας και παρότι μείναμε πίσω με 11 πόντους καταφέραμε ν' αντιδράσουμε. Πιστεύω ότι όλοι ήμασταν ενωμένοι και όλα τα προβλήματα τα χρησιμοποιήσαμε γι' αυτό τον σκοπό

".

Tζεβελέκης: " Στενοχωριέμαι μόνο για τον κόσμο"
Στην συνέντευξη Τύπου έδωσε το "παρών" και ο πρόεδρος του Άρη Θανάσης Τζεβελέκης που είπε: " Συγνώμη από τον καταπληκτικό κόσμο. Eίναι ο μόνος για τον οποίο στενοχωριέμαι πραγματικά. Θα συνεχίσει να μας βοηθάει όπως του αρμόζει και όπως πρέπει".

Από την πλευρά του ο Αντρέα Ματσόν δήλωσε: " Στο 3' 21'' ήμασταν μπροστά 3 πόντους και μετά είχαμε κάποια ελεύθερα σουτ στα οποία αστοχήσαμε. Είχαμε επίσης κακή βραδιά στις βολές και τελικά το Μαρούσι άξιζε τη νίκη".

Αναφερόμενος στη μη χρησιμοποίηση του Μπρέισι Ράιτ, εξήγησε: " Eίχε ένα πρόβλημα στο γόνατο και τις τελευταίες δύο μέρες δεν έκανε προπόνηση. Πριν το ματς μου είπε ότι δεν ήταν έτοιμος να παίξει. Η διαφορά όμως δεν ήταν αυτός αλλά τα τρελά λάθη που κάναμε".

Ενόψει της συνέχειας, τόνισε: " Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω. Ελπίζω ότι θα κρατήσουμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούμε στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουν να αποδείξουν κάτι και πάνω απ' όλα εγώ ως προπονητής".

Τέλος, ο Σπένσερ Νέλσον δήλωσε: " Συγχαρητήρια στο Μαρούσι που ήρθε να παίξει σ' ένα καυτό περιβάλλον. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, είχαμε τις ευκαιρίες μας, απόψε αλλά και στα άλλα δύο ματς στο Μαρούσι. Δυστυχώς τις πετάξαμε στα σκουπίδια".

Για τα αίτια της ήττας, είπε " Δεν εκτελέσαμε σωστά ορισμένες επιθέσεις. Είχαμε κάποια χαμένα σουτ κι αυτό μας κόστισε. Είχαμε ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις χάρη στον Νίκο Μπάρλο που του αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Τρίποντο Άρης Γκαβέλ (3-0)
1' Δίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (3-2)
1' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (6-2)
2' Τρίποντο Μαρούσι Στίβενσον (6-5)
3' Δίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (6-7)
3' Καλάθι και φάουλ Μαρούσι Χαραλαμπίδης (6-9)
3' Τρίποντο Μαρούσι Στίβενσον (6-12)
Σερί 0-10 κάνει το Μαρούσι που προσπερνάει
4' Τρίποντο Μαρούσι Στίβενσον (6-15)
4' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
Πρόβλημα στην επίθεση του Άρη με βιαστικές επιλογές. Από την άλλη πλευρά ο Στίβενσον δίνει ρεσιτάλ
4' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (9-15)
6' Δίποντο Άρης Μπετς (11-15)
6' Τρίποντο Μαρούσι Χαραλαμπίδης (11-18)
4/5 τρίποντα από πλευράς Αμαρουσίου
6' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (14-18)
7' Τρίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (14-21)
8' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (16-21)
9' Τρίποντο Μαρούσι Στίβενσον (16-24)
Το 4ο τρίποντο του Αμερικάνου
10' Καλάθι και φάουλ Άρης Τσαλδάρης (19-24)
Στους 8 πόντους φτάνει ο Έλληνας γκαρντ
10' Τρίποντο Μαρούσι Στίβενσον (19-27)
Απίστευτος ο Αμερικάνος με 5/6 τρίποντα
10' Λήξη 1ης περιόδου 19-27
Με τον Στίβενσον να έχει 15 πόντους το Μαρούσι και μοναδική λύση του Άρη τον Τσαλδάρη, οι Αθηναίοι είναι μπροστά με 8
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Δίποντο Μαρούσι Μαυροκεφαλίδης (19-29)
Για πρώτη φορά στο +10 το Μαρούσι
11' Δίποντο Άρης Αργυρόπουλος (21-29)
12' Δίποντο Άρης Μπετς (23-29)
12' Τρίποντο Άρης Αργυρόπουλος (26-29)
12' Τάιμ-άουτ Μαρούσι Μαρκόπουλος
Με τη διαφορά να έχει πέσει στους 3 ο Έλληνας κόουτς καλεί τάιμ άουτ. Με τον Στίβενσον εκτός το Μαρούσι δεν μπορεί ενώ από την άλλη πλευρά οι λύσεις έχουν έρθει από τον Αρφυρόπουλο
13' Τρίποντο Άρης Μπάρλος (29-29)
10-0 το σερί του Άρη που ισοφαρίζει
14' Δίποντο Άρης Μπάρλος (31-29)
15' Δίποντο Άρης Μπετς (33-29)
Στο 14-0 το σερί του Άρη και στο +4 οι Θεσσαλονικείς
16' Δίποντο Άρης Γκαβέλ (35-29)
16-0 το σερί του Άρη σε 5' και 30''
17' Τεχνική ποινή Άρης Μπετς
Πετάει την μπάλα ο Άγγλος που σωστά τιμωρείται από τους διαιτητές
17' Τάιμ-άουτ Μαρούσι Μαρκόπουλος
17' Δύο βολές Μαρούσι Στίβενσον (35-32)
17' Δύο βολές Μαρούσι Γλυνιαδάκης (35-34)
18' Φάουλ Μαρούσι Μαυροκεφαλίδης (3ο)
Σημαντική εξέλιξη λόγω και της απουσίας του Μαυροειδή
19' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
19' Δίποντο Μαρούσι Γλυνιαδάκης (36-36)
20' Δίποντο Άρης Νέλσον (39-36)
20' Λήξη ημιχρόνου 39-36
Κλείνει το ημίχρονο στο +3 ο Άρης που αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο και περιόρισε την περιφερειακή δράση του Αμαρουσίου
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δύο βολές Άρης Νέλσον (41-36)
22' Δίποντο Άρης Μπάρλος (43-37)
23' Δίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (43-39)
23' Τρίποντο Άρης Μπάρλος (46-39)
24' Καλάθι και φάουλ Μαρούσι Καϊμακόγλου (46-42)
25' Δίποντο Άρης Χαραλαμπίδης (46-44)
Στους 2 μειώνει ο Έλληνας γκαρντ με κλέψιμο και λέι απ στον αιφνιδιασμό
26' Δίποντο Μαρούσι Κις (46-46)
26' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
Σερί 0-7 κάνει το Μαρούσι και ο Ιταλός τεχνικός καλεί τους παίκτες για οδηγίες
26' Δίποντο Άρης Κλαρκ (48-46)
27' Τρίποντο Μαρούσι Κις (48-49)
Προσπερνάει το Μαρούσι
29' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (53-49)
30' Δίποντο Άρης Νέλσον (56-49)
30' Τάιμ-άουτ Μαρούσι Μαρκόπουλος
30' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (58-50)
30' Λήξη 3ης περιόδου 58-50
Στο +8 0 Άρης μετά τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου που έχει το πλεονέκτημα ενόψει της τελευταίας κρίσιμης περιόδου
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δίποντο Μαρούσι Μαυροκεφαλίδης (58-52)
31' Τρίποντο Άρης Νέλσον (61-52)
32' Δίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (61-54)
33' Καλάθι και φάουλ Μαρούσι Γλυνιαδάκης (61-57)
33' Καλάθι και φάουλ Μαρούσι Κουμπούρας (61-59)
34' Δίποντο Άρης Μπετς (63-59)
34' Αντιαθλητικό φάουλ Μαρούσι Γλυνιαδάκης
Ο ψηλός χτυπάει τον Μπετς στο πρόσωπο και ο Κουκουλεκίδης τον τιμωρεί
34' Δύο βολές Άρης Μπετς (65-59)
35' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (68-59)
35' Τάιμ-άουτ Μαρούσι Μαρκόπουλος
36' Δίποντο Άρης Νέλσον (70-59)
36' Δύο βολές Μαρούσι (70-61)
37' Τρίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (70-64)
38' Τρίποντο Μαρούσι Στίβενσον (70-67)
38' Δίποντο Μαρούσι Καϊμακόγλου (70-69)
39' Δύο βολές Μαρούσι Στίβενσον (71-71)
40' Βήματα Μαρούσι Μαυροκεφαλίδης
45'' πριν τη λήξη ο ψηλός κάνει λάθος αλλά οι παίκτες του Άρη χάνουν 2 τρίποντα στην επόμενη επίθεση.
40' Σχόλιο 71-72
Ο Χαραλαμπίδης βάζει μία βολή 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη
40' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
Την επίθεση που θα κρίνει το μέλλον του Άρη σχεδιάζει ο Αντρέα Ματσόν
40' Δύο βολές Μαρούσι Στίβενσον (71-74)
40' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
Ένα βήμα από την Ευρωλίγκα το Μαρούσι που παίρνει σπουδαίο προβάδισμα 3 πόντων
40' Δύο βολές Μαρούσι Μαυροκεφαλίδης (72-76)
40' Λήξη αγώνα 72-76
Το Μαρούσι θα παίξει στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου αφού πήρε τη νίκη μέσα στο "Αλεξάνδρειο".









































































TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ