ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απόβαση στην πλατεία

Απόβαση στην πλατεία
Περπέρογλου

Ο Παναθηναϊκός με σοβαρότητα και προσοχή και χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής (19.00, ΣΚΑΙ) κόντρα στον Πανιώνιο

Η μεταγραφή του Σκούνι Πεν και η... ενίσχυση του Ολυμπιακού ουδόλως απασχολεί τους πράσινους που ήταν στο γήπεδο και την Πρωτοχρονιά και ολοκληρώνουν το απόγευμα την προετοιμασία τους. Απόντας από την προπόνηση ήταν ο Νίκολα Πέκοβιτς, που ένιωσε ενοχλήσεις στην φτέρνα και την τελευταια στιγμή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει. Ο Σέρβος τεχνικός πάντως ξέρει πολύ καλά ότι το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, κρύβει πολλές παγίδες.
" Είναι ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για εμάς, αφού παίζουμε με μία ομάδα που είναι εξαιρετική και ειδικά στην έδρα της είναι πολύ δυνατή. Έχει νέους παίκτες τον τελευταίο καιρό, νέα φιλοσοφία και θέλει μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας. Πρέπει να είμαστε και στα 40 λεπτά συγκεντρωμένοι και θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, προκειμένου να καταφέρουμε να κατακτήσουμε τη νίκη", ήταν τα λόγια του.

Περπέρογλου: "Πάντα δύσκολος αντίπαλος"

Ο... πρώην κυανέρυθρος, Στράτος Περπέρογλου γνωρίζει από πρώτο χέρι το πόσο δυνατός αντίπαλος είναι ο Πανιώνιος και όπως όλοι οι συμπαίκτες του, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να μην χάσουν το δώρο που τους έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό...

" Ο Πανιώνιος είναι πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος. Και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος όταν αγωνίζεται στην έδρα του, έχοντας επιστρέψει πλέον και στη Νέα Σμύρνη. Η νίκη του επί του Ολυμπιακού ήταν ένα δείγμα του τι μπορεί να πετύχει. Εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε πως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Οι όποιες απουσίες και προβλήματα, θα πρέπει να μας κάνουν να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για να πετύχουμε το στόχο μας.. Θέλουμε να παίξουμε σοβαρά, θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό για να καταφέρουμε να προσθέσουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα στο ενεργητικό μας", ήταν τα λόγια του.

Η ανάλυση του Ιτούδη


Τέλος την καθιερωμένη ανάλυση του Πανιωνίου έκανε και ο Δημήτρης Ιτούδης..." Για εμάς είναι παιχνίδι κλειδί. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις επιτυχημένες εμφανίσεις, σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Στο γήπεδό του ο Πανιώνιος παίζει καλύτερα, τα ποσοστά του είναι πολύ καλύτερα, έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είχε δύο πολύ καλά παιχνίδια σε σχέση και με τις απουσίες που έχει τον τελευταίο καιρό με τον Ολυμπιακό που νίκησε χωρίς τον Ζορόσκι, αλλά και με τον ΠΑΟΚ από τον οποίο έχασε χωρίς τον Ζορόσκι και τον Μπράιαντ. Είναι μια ομάδα που με την προσθήκη του Μπράιαντ και του Έρτσεγκ έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και ένα τελείως διαφορετικό προσανατολισμό.

Πρώτον γιατί ο Έρτσεγκ είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ με ένα μέσο όρο σχεδόν 20 πόντους. Μπορεί να παίξει μακριά από το καλάθι, έχει τη δυνατότητα να σουτάρει για τρεις πόντους με πολύ καλά ποσοστά, έχει το ύψος για να παίξει χαμηλά στο ποστ και γενικότερα, όταν έχει 33-34 λεπτά συμμετοχής, η αυτοπεποίθησή του είναι σε ψηλότερο σημείο και γενικότερα σημαίνει πως η ομάδα έχει «χτίσει» πάνω του αρκετά. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπράιαντ, ο οποίος έχει επίσης τη δυνατότητα να παίξει με πρόσωπο στο καλάθι και να επιτεθεί απ΄ έξω προς τα μέσα στη θέση «5». Ο Εφθίμοφ επέστρεψε επίσης, έπαιξε έξι λεπτά με τον ΠΑΟΚ.

Αναμφίβολα, σημαντικό ρόλο παίζει ο Καλαμπόκης σε αυτή την ομάδα, γιατί έχει δικές του φάσεις και έχει μεγάλη ικανότητα και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Ο Ράις επίσης, ο οποίος είναι πολύ γρήγορος στα πόδια έχει διείσδυση και μπορεί να δημιουργήσει για τον ίδιο, αλά και για τους υπόλοιπους. Από εκεί και πέρα και ο Παπανικολάου είναι πολύ δυνατός στο λόου ποστ είτε παίζει στο τρία, είτε στο τέσσερα. Έμπειρος παίκτης, αναγνωρίζει τις καταστάσεις και ουσιαστικά κατευθύνει τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο πάρα πολύ. Βοηθά πάρα πολύ σ' αυτό το ρόλο. Μπορεί να παίξει και μαζί με τον Έλντερ, έτσι ώστε να αποκτήσει ύψος η πεντάδα με τον έναν στο δύο και τον άλλον στο τρία.

Είναι ένα επικίνδυνο και πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, έτσι το αντιμετωπίζουμε. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση, κάναμε κάποιες πολύ καλές προπονήσεις τώρα τελευταία και αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς όλοι. Κοιτώντας τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αυτό που είδαμε στο φύλλο της στατιστικής είναι πως μόλις τρεις παίκτες έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια: Ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου και ο Φώτσης, οι τρεις που ήταν και στην εθνική ομάδα το καλοκαίρι





".

Πατέρας ο Βασίλης Σπανούλης
Την καλύτερη μπασκετική χρονιά (2009) του Βασίλη Σπανούλη ακολουθεί η καλύτερη χρονιά της ζωής του, αφού το Σάββατο η σύζυγός του Ολυμπία Χοψονίδου έφερε στον κόσμο τον γιό τους.












TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ