ELITE LEAGUE

Απόλλωνας Πάτρας – Ολυμπιακός Β': Το ματς της χρονιάς (τους) στην Πάτρα, ένας πραγματικός τελικός

Ο Βασίλης Χρηστίδης σε αγώνα Ολυμπιακός Β' - Απόλλωνας Πάτρας
Ο Βασίλης Χρηστίδης σε αγώνα Ολυμπιακός Β' - Απόλλωνας Πάτρας EUROKINISSI

Ο Απόλλωνας Πάτρας και ο Ολυμπιακός Β' θα διεκδικήσουν την απευθείας άνοδο στην Stoiximan Basket League στην Πάτρα, σε ένα παιχνίδι-ορόσημο για την Α2 και το SPORT24 αναλύει την κατάσταση. Τα σενάρια, η Πάτρα που βρίσκεται στο πόδι και οι παίκτες-κλειδιά.

Το κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα Πάτρας στην Περιβόλα έχει χωρητικότητα 3.500 φιλάθλων. Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός, τότε στον σημερινό (23/6, 17:00) αγώνα με τον Ολυμπιακό Β' θα ήταν κατάμεστο. Βασικά, και διπλάσια χωρητικότητα να είχε, πάλι γεμάτο θα ήταν.

Απόλλωνας Πάτρας και Ολυμπιακός Β' δίνουν σήμερα τον δικό τους τελικό. Στην τελευταία αγωνιστική της Α2, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Β' αντιμετωπίζει την ομάδα της Πάτρας σε ένα παιχνίδι που θα καθορίσει ποια ομάδα θα πάρει την απευθείας άνοδο στην Stoiximan Basket League της επόμενης σεζόν. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν νίκη ή ήττα μέχρι 3 πόντους (όσους νίκησαν δηλαδή στο ματς του πρώτου γύρου όταν επικράτησαν με 81-78). Ο Απόλλωνας θέλει νίκη με 4 πόντους και πάνω.

Στην Πάτρα επικρατεί αναβρασμός. Όλη η πόλη θέλει να βρεθεί στο γήπεδο, να ενισχύει τον Απόλλωνα να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από το 2017 που υποβιβάστηκε στην Α2. Όλη η πόλη όμως δεν έχει άλλη επιλογή από το να μείνει... εκτός γηπέδου. Το πρωτόκολλο κορονοϊού δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες: Η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδο απαγορεύεται. Την ίδια στιγμή όμως, είναι (πάρα) πολύ πιθανό να βρεθεί πολύς κόσμος... εκτός γηπέδου. Είναι ιστορική ημέρα για τον Απόλλωνα, όλοι θέλουν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν.

Ένα μεγάλο παιχνίδι και τα δυνατά “χαρτιά” των ομάδων

Οι δύο ομάδες έφτασαν μέχρι εδώ έχοντας τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ο λόγος είναι τα δυναμικά ρόστερ τους – για το φετινό επίπεδο της κατηγορίας – τα οποία τους βοήθησαν σε αυτό.

Από την μία πλευρά, ο γηπεδούχος Απόλλωνας έχει την πεντάδα των Ιωάννη Μολφέτα (13.9 πόντοι μέσο όρο ), Φώτη Ζούμπου (11.6 πόντοι μέσο όρο), Γιώργου Διαμαντάκου (11.5 πόντοι και 8.1 ριμπάουντ μέσο όρο), Γιώργου Αγγέλου (10.4 πόντοι μέσο όρο) και Τάσου Αντωνάκη (10.4 πόντοι και 7.5 ριμπάουντ μέσο όρο) να τραβάει στο σκοράρισμα, με τον έμπειρο Στέλιο Πουλιανιτη (9.8 πόντοι μέσο όρο) και τον 20χρονο Νίκο Τσιακμά (8.8 πόντοι μέσο όρο) να ακολουθούν.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός Β' έχει αρχικά να αντιπαραθέσει τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (14.3 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ μέσο όρο), τον Αλέξανδρο Μελισσαράτο (13.8 πόντοι και 5.9 ριμπάουντ μέσο όρο), τον Διονύση Σκουλίδα (11.2 πόντοι μέσο όρο), τον Στάθη Παπαδιονυσίου (9.8 πόντοι μέσο όρο) και τον Βασίλη Χρηστίδη (9.8 πόντοι μέσο όρο), με τον νεαρό Ιωσήφ Κολοβέρο (9.3 πόντοι μέσο όρο) και τον μπαρουτοκαπνισμένο Απολλωνα Τσόχλα (8.9 πόντοι και 4.6 ασίστ μέσο όρο) να ακολουθούν.

Είναι δεδομένο ότι θα γίνει μεγάλο παιχνίδι. Οι μάχες κοντά στο καλάθι ανάμεσα στους Διαμαντάκο/Αντωνάκη από την μία και Χρηστίδη/Μελισσαράτου από την άλλη, το γεμάτο παιχνίδι του Μολφέτα και του Ζούμπου, το θράσος του Νικολαΐδη και του Σκουλίδα, η εμπειρία του Τσόχλα, όλα αυτά θα πέσουν στ παρκέ στην διεκδίκηση της απευθείας ανόδου. Αυτό το παιχνίδι είναι η μητέρα των μαχών στην φετινή Α2.

Ο χαμένος... δεν χάνεται

Έχοντας βέβαια όλα αυτά ο κόσμος στο μυαλό του, καλό είναι να θυμάται κάτι ακόμα: Ο χαμένος... δεν χάνεται. Η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση θα πάρει απευθείας το εισιτήριο για την Stoiximan Basket League. Η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη όμως, έχει σημαντικές πιθανότητες να την ακολουθήσει.

Τόσο ο Ολυμπιακός Β' όσο και ο Απόλλωνας Πάτρας έχουν σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τις ομάδες που τους ακολουθούν στην βαθμολογία ενόψει των αγώνων των playoffs των θέσεων 2-5 από τις οποίες θα προκύψει το δεύτερο εισιτήριο, όπου οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, είναι λογικό – τόσο για λόγους πρεστιζ, όσο και για να αποφύγουν το άγχος – να θέλουν αμφότεροι οι αντίπαλοι να πάρουν την άνοδο από σήμερα. Η συνέχεια, εκεί που κρίνονται όλα: Στο παρκέ.

TAGS ELITE LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ