ΕΛΛΑΔΑ

Αποχή κριτών: 76 αγώνες έγιναν, 12 αναβλήθηκαν

Μπασκέτα και μπάλα
Μπασκέτα και μπάλα EUROKINISSI

Ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου για όλες τις εθνικές κατηγορίες μετά την απόφαση των κριτών να απέχουν ήταν 76 αναμετρήσεις να διεξαχθούν και 12 να αναβληθούν, ενώ διεξήχθησαν κανονικά όλα τα παιχνίδια σε Basket League, Elite League και Α1 Γυναικών.

Η απόφαση των κριτών να απέχουν από τους αγώνες το Σαββατοκύριακο που πέρασε (10-11/12) και οι ανακοινώσεις που αντάλλαξε ο σύνδεσμός τους με την ΕΟΚ έκαναν θόρυβο στο ελληνικό μπάσκετ. Ο απολογισμός του κρίσιμου αυτού Σαββατοκύριακου τελικά σε όλες τις εθνικές κατηγορίες ήταν να διεξαχθούν κανονικά 76 αγώνες και να αναβληθούν 12.

Από την μία πλευρά , η ΕΟΚ έδειξε αντανακλαστικά και φρόντισε να μην υπάρξουν μεγάλα προβλήματα, ενώ διεξήχθησαν κανονικά όλα τα παιχνίδια σε Basket League, Elite League και Α1 Γυναικών, δηλαδή στις τρεις υψηλότερες κατηγορίες. Δεν διεξήχθησαν 4 αγώνες Β' Εθνικής Ανδρών, 4 αγώνες Γ' Εθνικής Ανδρών και 4 αγώνες της Α2 Γυναικών λόγω της αποχής των κριτών, καθώς και υπήρξαν αναβολές λόγω κορονοϊού ή κακών καιρικών συνθηκών.

Η πλειοψηφία των αγώνων που αναβλήθηκαν λόγω της αποχής αφορούσε παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στην Αττική, ενώ δεν υπήρξε καμία μετακίνηση ομάδας σε άλλη πόλη που να επηρεάστηκε από κάποια αναβολή. Με την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εορτών να πλησιάζει, αυτό δίνει πλέον χρόνο στις δύο πλευρές για να βρουν μία λύση για το καλό του αθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία έχει καλέσει σε συνάντηση τους κριτές στα γραφεία της στις 14 Δεκεμβρίου, οπότε μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη άμεσα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ELITE LEAGUE Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ