EUROLEAGUE

Απέδρασε από το Μπάμπεργκ η Ρεάλ!

Απέδρασε από το Μπάμπεργκ η Ρεάλ!

Με τον Σέρχιο Γιουλ να σημειώνει το νικητήριο καλάθι η Ρεάλ επιβλήθηκε έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 91-89 της Μπάμπεργκ στην Γερμανία

Η Μπάμπεργκ απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι σκληρό καρύδι. Για κακή της τύχη, είχε απέναντί της την ψυχωμένη Ρεάλ Μαδρίτης και, κυρίως, έναν από τους καλύτερους και παράλληλα πιο clutch παίκτες στην Ευρώπη: Τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος έκανε για ακόμα μία φορά την διαφορά στο τέλος για την ομάδα του.

Ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι αυτός που "έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά" και με ένα λέι-απ με 1.1 δευτερόλεπτα να μένουν για τη λήξη του αγώνα έδωσε τη νίκη με 89-91 στην Πρωταθλήτρια Ισπανίας. Μία νίκη με την οποία η Ρεάλ "έπιασε" στην κορυφή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με ρεκόρ 14-5!

Ο MVP

Ο πρόλογος του αγώνα πρόδωσε και τον MVP της αναμέτρησης. Ο Σέρχιο Γιουλ απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας από τους πιο clutch παίκτες στην Ευρώπη, αν όχι ο πιο clutch αυτή τη στιγμή, τελειώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και το νικητήριο καλάθι του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ρεάλ κυριάρχησε στα ριμπάουντ, έχοντας 37 έναντι 23 της Μπάμπεργκ, 14 εκ των οποίων ήταν επιθετικά, έναντι μόλις 4 των Γερμανών. Σε ένα παιχνίδι που κρίνεται στο καλάθι όμως οι 10 παραπάνω κατοχές κάνουν την διαφορά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην προσωπικότητα του Σέρχιο Γιουλ. Ο Ισπανός γκαρντ ήταν αυτός που με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το σκορ 82-87 λίγο πριν το τέλος του αγώνα, αλλά και αυτός που όταν η Μπάμπεργκ ισοφάρισε σε 89-89 χάρη σε δύο βολές του Νίκου Ζήση πηρε την τελευταία επίθεση και "καθάρισε" το ματς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και να πηγαίνουν πόντο-πόντο στο πρώτο πεντάλεπτο, μέχρι η Ρεάλ να ξεφύγει με 10-15 χάρη σε ένα μικρό σερί 6-0. Πολύ γρήγορα ωστόσο η Μπάμπεργκ αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 21-19, για να κλείσει την πρώτη περίοδο η Ρεάλ με ένα νέο σερί 6-0 και να περάσει μπροστά με 21-25.

Στην δεύτερη περίοδο οι Μαδριλένοι είχαν πάλι το πάνω χέρι, η Μπάμπεργκ ωστόσο δεν τους άφηνε να ανοίξουν περισσότεορ την ψαλίδα της διαφοράς, ενώ χάρη σε ένα σερί 8-0 προηγήθηκε με 36-34. Κάπου εκεί ωστόσο ήρθε το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έσφιξαν την άμυνά τους και κατάφεραν χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 5-17 να ξεφύγουν με 41-51, με τη Μπάμπεργκ να μειώνει σε 47-51 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο και τη Μπάμπεργκ να περνάει μπροστά με 59-58 χάρη σε τρίποντο του Μίλερ. Η Ρεάλ ωστόσο απάντησε ξανά και πέρασε μπροστά με 64-68, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν πάντως να μειώσουν σε 69-70 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Κάπως έτσι, η τέταρτη περίοδος έγινε... ροντέο! Πλέον καμία ομάδα δε μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των 3 πόντων. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν ο Γιουλ με τρίποντο έκανε το σκορ 82-87. Ακολούθησαν 5 σερί πόντοι της Μπάμπεργκ, με τον Ζήση να ισοφαρίζει σε 87-87. Αμέσως μετά η Μπάμπεργκ έκανε επιτηδες φάουλ στον Γιουλ για να έχει την τελευταία επίθεση, αλλά ο Ισπανός ευστόχησε και στις δύο βολές για το 87-89, για να ακολουθήσουν άλλες 2 βολές του Ζήση, οι οποίες έστησαν το σκηνικό για το μεγάλο καλάθι του αρχηγού της Ρεάλ.

Το στατιστικό της αναμέτρησης .

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ