EUROLEAGUE

Απ' το κακό στο χειρότερο...

Απ' το κακό στο χειρότερο...
Τεοντοσιτς

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από τη Ζαλγκίρις με 88-75 και (απ)έδειξαν ότι υπάρχει... πρόβλημα

Κακός, χωρίς ρυθμό, θέληση, διάθεση και αποφασιστικότητα, εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο πιο κρίσιμο -μέχρι το επόμενο όπως ήταν πριν την έναρξη του αγώνα- ματς στην Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι κινδύνεψαν με βαριά ήττα και τη γλίτωσαν, επειδή η τρομερή σε ευστοχία Ζαλγκίρις χαλάρωσε και ο Γκριρ βρήκε στόχο από την περιφέρεια και έφτασε συνολικά τους 29 πόντους.
Τώρα, οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν την 4η και την 5η θέση στον όμιλό τους. Για να βγουν τέταρτοι, πρέπει να νικήσουν τη Σιένα στο ΣΕΦ και να χάσει η Ζαλγκίρις από την Ταού. Και μη χειρότερα...

Ο αγώνας


Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εμφάνισε και πάλι σημάδια ντεφορμαρίσματος και δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του, τόσο στο πρώτο, όσο και το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς και με τον Γιόνας Μασιούλις να μην βρίσκει αντίπαλό απένεντί του, η Ζαλγκίρις ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 21-14.

Γιούρακ, Μπράουν και Γιανκούνας ήταν κι αυτοί καλοί σε απόδοση και σε γενικές γραμμές, η λιθουανική ομάδα ήταν καλύτερη από αυτήν του Πίνι Γκέρσον, που δεν έβρισκε -ούτε δημιουργούσε- διαδρόμους στην επίθεση, ενώ στην άμυνα οι 42 πόντοι του πρώτου μέρους μιλάνε από μόνοι τους.

Μαρκ Τζάκσον, Μίλος Τεόντοσιτς και Λιν Γκριρ προσπαθούσαν να κρατήσουν σε ικανοποιητικό παραγωγικό επίπεδο τον Ολυμπιακό, αλλά το 38% στα δίποντα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για κάτι καλύτερο από τους δέκα πόντους διαφορά (42-32) με τους οποίους η ελληνική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια, ύστερα μάλιστα από τρίποντο του Κόλινς στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Κι αν η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν αποθαρρυντική, στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Η Ζαλγκίρις πήρε... φωτιά και συγκεκριμένα οι Κόλινς και Μπράουν που ξεκίνησαν με τρία συνεχόμενα τρίποντα και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, "σκοτώντας" τον Ολυμπιακό.

Η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο και οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να αντιδράσουν, αν και προσπαθούσαν με πιεστική άμυνα να περιορίσουν τους χώρους της Ζαλγκίρις. Όμως, στην πρώτη... ντρίμπλα, οι Λιθουανοί έσπαγαν το πρες και έφτανα μέχρι τη ρακέτα, ενώ παράλληλα έβγαζαν ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια.

Στο 24' η διαφορά έφτασε τους 16 πόντους και μόνο οι συνεχόμενοι πόντοι του Γκριρ συμμάζεψαν κάπως την κατάσταση, όπως και η βοήθεια του Μαυροκεφαλίδη μέσα στη ρακέτα. Όμως, το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό 13 πόντους μακριά από τη Ζαλγκίρις και τη 2η θέση του ομίλου να απομακρύνεται μια και καλή.

Στη συνέχεια η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 24 (!) πόντους, με τη Ζαλγκίρις να μοιάζει ασταμάτητη και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αντιδράσει, ούτε για να περισώσει τη διαφορά των 16 πόντων από το πρώτο ματς. Ευτυχώς, όμως, προς το τέλος αυτό το κατάφερε και παρά το 87-63 στο οποίο έφτασαν οι Λιθουανοί, η ελληνική ομάδα μείωσε με τρίποντα του Γκριρ και πόντους από τον Γουντς και τον Μαυροκεφαλίδη και τελικά έχασε με 88-75. Όμως, η πολύ κακή εικόνα και η απώλεια της δεύτερης θέσης στον όμιλο, είναι αυτά που μένουν από το ματς του Κάουνας...

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-32, 67-54, 88-75

Ζαλγκίρις Κάουνας (Ριμάντας Γκρίγκας): Γιούρακ 13, Μπράουν 14 (4), Ματσιούλις 14 (1), Καλνιέτις, Σαλένγκα 4, Ζουκάουσκας 4, Γιανκούνας 17 (2), Ντίλις, Πόποβιτς 9 (1), Κόλινς 13 (3).

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 2, Γουντς 9, Μπουρούσης 5 (1), Γκριρ 29 (3), Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 1, Πρίντεζης, Τεόντοσιτς 9, Τζάκσον 10.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γκέρσον δεν είπε πολλά: "Δεν θέλω να μιλήσω πολύ. Η Ζαλγκίρις ήταν από την αρχή καλύτερη, πήρε επιθετικά ριμπάουντ και έβαλε πόντους. Εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε στο τέλος, γιατί ίσως έχει σημασία για τη θέση που θα πάρουμε. Τώρα, πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς, που είναι σημαντικό, με τη Σιένα".

Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, είπε: "Παίξαμε πολύ άσχημα και η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα μέσα στην έδρα της. Δεν σε αφήνει να την απειλήσεις. Για μένα ήταν καλό που ήρθα στην πατρίδα, για να δω συγγενείς και φίλους, αλλά τώρα προέχει να γυρίσω στην ομάδα. Όμως, χρειάζομαι λίγο χρόνο για να είμαι έτοιμος".

Τέλος, ο Λιν Γκριρ τόνισε: "Είναι δύσκολο βράδυ. Στα τρία τελευταία ματς δεν παίζουμε καλά, ούτε στα ριμπάουντ, ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα. Στο τέλος ο κόουτς μας είπε να ρίξουμε τη διαφορά κάτω από τους 15 πόντους και τα καταφέραμε".

Από την πλευρά του, ο Ριμάντας Γκρίκας, είπε: "Περιμεναμε να παιξει ο Ματσε και η απουσία του ήταν έκπληξη για εμάς. Μπορουσαμε, πάντως, να νικησουμε και με μεγαλυτερη διαφορά".





























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ