NBA

Αντιδράσεις για τις προσλήψεις των Κιντ-Μπίλαπς λόγω του παρελθόντος βίας που έχουν με γυναίκες

Ο Τζέισον Κιντ σε αγώνα των Λέικερς με τους Νετς
Ο Τζέισον Κιντ σε αγώνα των Λέικερς με τους Νετς Ⓒ 2020 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Οι προσλήψεις των Τζέισον Κιντ και Τσόνσεϊ Μπίλαπς σε Μάβερικς και Μπλέιζερς αντίστοιχα έχει φέρει αντιδράσεις στις ΗΠΑ, επειδή ο πρώτος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία και ο δεύτερος για βιασμό.

Ο Τζέισον Κιντ θα είναι ο επόμενος προπονητής των Μάβερικς, ενώ ο Τσόνσεϊ Μπιλαπς ανακοινώθηκε ήδη από τους Μπλέιζερς. Τόσο οι ίδιοι ωστόσο, όσο και οι ομάδες που τους προσέλαβαν βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με άρθρο της USA Today, στις ΗΠΑ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την πρόσληψη και των δύο ανδρών λόγω του παρελθόντος βίας εναντίον γυναικών που τους ακολουθεί.

Συγκεκριμένα, ο Τζέισον Κιντ το 2001 είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι είχε χτυπήσει την σύζυγό του (κατηγορία στην οποία είχε δηλώσει ένοχος, ενώ 6 χρόνια αργότερα ζήτησε ο ίδιος διαζύγιο κατηγορώντας την σύζυγό του ότι τον κακοποιούσε μπροστά στα παιδιά τους), ενώ ο Τσόνσεϊ Μπίλαπς το 1997 είχε κατηγορηθεί μαζί με τον τότε συμπαίκτη του, Ρον Μέρσερ, από μία γυναίκα για βιασμό, φτάνοντας τότε σε συμβιβασμό.

Με αμφότερες οι υποθέσεις να συμβαίνουν κάτι παραπάνω από 20 χρόνια πριν, αρκετοί πίστεψαν ότι θα είχαν ξεχαστεί, ωστόσο το γεγονός ότι έτυχε αμφότεροι να προσληφθούν σε ομάδες ΝΒΑ τις έβγαλαν ξανά στην επιφάνεια. Το δε γεγονός ότι τον Κιντ προσέλαβαν οι Μάβερικς, οι οποίοι το 2018 είχαν κατηγορηθεί πως στα γραφεία της ομάδας υπήρχαν πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κυριαρχούσε ο μισογυνισμός έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Για τους δε Μπλέιζερς, αυτό που χειροτέρεψε την κατάσταση είναι ότι υποψήφια για την θέση ήταν και η Μπέκι Χάμον, η οποία και προσπεράστηκε. Αποτέλεσμα είναι να εμφανιστούν φίλαθλοι που υποστήριξαν ότι το όνομα της ασίσταντ κόουτς των Σπερς εμφανίστηκε απλώς ως προπέτασμα καπνού πριν προσληφθεί ένας άνδρας που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι σε μία περίοδο που όλο και περισσότερος κόσμος - στην συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες - έχει το θάρρος να βγει μπροστά και να μιλήσει για κακοποίηση που έχει υποστεί στο παρελθόν, η απόφαση δύο οργανισμών του ΝΒΑ να προσλάβουν δύο προπονητές που έχει συνδεθεί το όνομά τους με τέτοιες κατηγορίες σίγουρα δεν κάνει καλό στην εικόνα της λίγκας, φέρνοντας τις αναμενόμενες αντιδράσεις.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ