NBA FINALS

NBA Finals, Αντετοκούνμπο: "Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο, χρειαζόμουν ανάσες στο ξεκίνημα του αγώνα"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει στο Game 3 των NBA Finals, ανάμεσα στους Σανς και τους Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει στο Game 3 των NBA Finals, ανάμεσα στους Σανς και τους Μπακς 2021 AP PHOTO/AARON GASH

Ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση θέλει να δει από τους Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που εντυπωσιάστηκε όταν έμαθε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είχε τέσσερις σερί σαραντάρες απέναντι στους Σανς.

Για τη βελτίωση της ομάδας από απο αγώνα σε αγώνα, αλλά και για την βελτίωση που θέλει να δει στη συνέχεια των NBA Finals μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά από την άνετη επικράτηση των Μπακς επί των Σανς στο Game 3.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Greek Freak δεν ήθελε να ακούσει για τις τέσσερις σερί σαραντάρες που είχε βάλει ο Μάικλ Τζόρνταν στους Σανς, αν και εκείνος μετράει ήδη δύο συνεχόμενες, αποθέωσε τον Τζρου Χόλιντεϊ, μίλησε για το γόνατό του, την στιγμή στο ξεκίνημα του αγώνα που χρειάστηκε ανάσες, για την ένταση του αγώνα και για τις σκέψεις του μέχρι να μπει στο Fiserv Forum.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Θέλαμε να τους έχουμε σε συνεχή κίνηση. Όλοι ακούμπησαν τη μπάλα, όλοι θέλουμε να είμαστε αποδοτικοί στην επίθεση. Είναι ωραίο να τελειώνεις μια φάση μέσα σε κίνηση, έκανα τις σωστές επιλογές απέναντι σε πολλά κορμιά, έδωσα τις σωστές πάσες. Όταν είσαι στην έδρα σου έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις, όταν κάποιοι είναι ελεύθεροι.

Ήθελα να πάρω μερικές ανάσες νωρίς στο ματς, ήταν έντονη βραδιά. Πάντα το συζητάω με τον προπονητή, αν χρειάζομαι 30 δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό, να με τραβήξει για να πάρω μερικές ανάσες και να γυρίσω στη συνέχεια στο ματς. Δεν είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν, έβαλε 4 σερί 40άρες, όντως; Δεν είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε το επόμενο ματς, να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δεν ήμουν θυμωμένος με το γόνατό μου, ήμουν προβληματισμένος επειδή είχε πρηστεί. Όταν υπήρξε πιθανότητα να γυρίσω, ήμουν υπερβολικά χαρούμενος. Είδα τους συμπαίκτες μου να παίζουν καλό μπάσκετ και να μου δίνουν την ευκαιρία για να γυρίσω. Να είμαι εκεί έξω, να κερδίσω ή να χάσω. Να είμαι εκεί σε αυτή τη στιγμή για να την ζήσω. Ήμουν χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσω, όποιο κι αν θα είναι το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ξέραμε τι ματς θα γίνει, ξέραμε ότι αν χάναμε, θα βρισκόμασταν στο 0-3. Ό,τι κι αν είχε προηγηθεί, ό,τι κι αν ένιωθα, ήξερα τι είδους αγώνας ήταν αυτός, τι θα αντιμετώπιζα από τη στιγμή που θα ερχόμουν στο γήπεδο. Θα έκανα τα πάντα για να έχουμε την ευκαιρία. Βελτιωθήκαμε από το πρώτο στο δεύτερο ματς, βελτιωθήκαμε από το δεύτερο στο τρίτο, πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο, να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο, θα δω το βίντεο με την ομάδα, όμως αυτή τη στιγμή νιώθω ότι πρέπει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Αυτό κάναμε και στις προηγούμενες σειρές. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε, αλλά είναι ο στόχος μας.

Ο Χόλιντεϊ είναι σπουδαίος παίκτης, τον χρειαζόμαστε έτσι, είναι ηγέτης, είναι σκόρερ, τον εμπιστευόμαστε. Στο timeout στο 30-36 είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Είπαμε να τρέξουμε, να δημιουργήσουμε συνθήκες για τον Μίντλετον, για όλους. Ο Τζρου είναι σπουδαίος και θα συνεχίσει να κάνει σπουδαία δουλειά για εμάς.

Πέρασα πολλά για να βρεθώ εδώ, για να μιλάω μαζί σας, σκεφτόμουν ότι θα έχανα έναν χρόνο. Θέλω να διασκεδάζω, θα το κάνω αυτό για τα επόμενα 10-12 χρόνια, οπότε απολαμβάνω κάθε ημέρα, τη στιγμή. Είτε είμαι πίσω, είτε μπροστά σε μια σειρά, ξερω ότι έχω τον κόσμο στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο, σε αγώνες αυτή την περίοδο. Πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια από την τελευταία φορά που έγιναν τελικοί εδώ. Δεν αγχώνομαι για το αποτέλεσμα, θέλω να απολαμβάνω το παιχνίδι. Αν το κάνω αυτό, θα πάρω τις σωστές αποφάσεις για την ομάδα μου".

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS NBA ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ