NBA

Αντετοκούνμπο: "Πείτε μου εσείς, πώς πρέπει να μαρκάρουμε τον Ντουράντ;"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από αγώνα Νετς - Μπακς για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από αγώνα Νετς - Μπακς για τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας 2021 AP PHOTO/KATHY WILLENS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χαρακτήρισε τον Κέβιν Ντουράντ "κορυφαίο παίκτη στον κόσμο αυτή την εποχή", παραδέχθηκε πως "τα έκανα θάλασσα στο λάθος στο φινάλε" και δήλωσε έτοιμος για το do-or-die Game 6 της σειράς με τους Μπρούκλιν Νετς.

Η εμφάνιση του Κέβιν Ντουράντ, στο Game 5 της ημιτελικής σειράς της Ανατολικής Περιφέρειας ανάμεσα στους Νετς και τους Μπακς, πέρασε στην ιστορία των κορυφαίων στην ιστορία του ΝΒΑ. Γι' αυτό και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος την έζησε στον υπερθετικό βαθμό, σε ένα συναρπαστικό ματς στο Barclays Center, δεν ήξερε τι άλλο έπρεπε να κάνει το Μιλγουόκι για να τον αντιμετωπίσει.

Ο Greek Freak απάντησε στον Έρικ Νεμ του Athletic με την ίδια ερώτηση που δέχθηκε. "Πες μου εσύ, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα;". Ο Νεμ του είπε "θα μπορούσες να τον μαρκάρεις εσύ ή να του στείλετε παγίδες", με τον ηγέτη των Μπακς να δίνει στη συνέχεια αρκετές ατάκες που έδειξαν πόσο σπουδαία ήταν η βραδιά του Ντουράντ και πόσο δύσκολο θα είναι και το επόμενο do-or-die παιχνίδι για την ομάδα του, τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/6) στο Fiserv Forum.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα στο μαρκάρισμα του KD; Είστε κοντά μας πολύ καιρό. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε; Ότι θα μπορούσα να τον μαρκάρω και να του στείλουμε δεύτερο παίκτη ε; Δεν ξέρω, είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών. Είναι δύσκολο. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή και πρέπει να τον κερδίσουμε σαν ομάδα. Πρέπει να τον δυσκολέψουμε, πρέπει να συνεχίσουμε και να ελπίζουμε ότι θα αστοχήσει. Θα υπάρχουν στιγμές που θα τον παγιδεύουμε και άλλες που δεν θα το κάνουμε. Στο τέλος της ημέρας, έκανε απίστευτη δουλειά. Θέλω να τον αντιμετωπίσω, θέλω αυτή την πρόκληση στο επόμενο ματς, αν ο προπονητής μου θέλει να το κάνω, θα είμαι έτοιμος γι' αυτό.

Στο τέλος η πάσα ήταν καλή, απλώς δεν κατάφερα να βάλω και τα δύο χέρια μου στη μπάλα. Τα έκανα θάλασσα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν μπορείς να στέκεσαι σε μια φάση. Πρέπει να σκεφτείς το Game 6 και να σκεφτείς πως θα κερδίσεις εκεί. Πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας. Η ήττα είναι ήττα. Με έναν πόντο ή με 30, όταν χάνεις προβάδισμα 15 πόντων, η ήττα είναι ήττα. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, να μπούμε στο Game 6 για να πάρουμε το παιχνίδι. Το Game 5 μας πονάει λίγο, αλλά σε δύο ημέρες πρέπει να τα δώσουμε όλα. Το Μπρούκλιν έκανε το τέλειο ματς, ο KD έβαλε πενηντάρα, ο Τζεφ Γκριν έβαλε επτά τρίποντα, ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν καλός. Δεν σκέφτομαι τα φάουλ, κάποιες φορές οι διαιτητές θα χάσουν κάποια σφυρίγματα. Πρέπει να προσπαθώ περισσότερο, δεν με ενδιαφέρουν τα φάουλ, απόψε η προσπάθειά μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε".

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ