ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Αντετοκούνμπο: "Όσο είμαι υγιής θα είμαι στην Εθνική, δεν μπορούσα να πάω στην προπόνηση και να φύγω με κλάματα"

Αντετοκούνμπο: "Όσο είμαι υγιής θα είμαι στην Εθνική, δεν μπορούσα να πάω στην προπόνηση και να φύγω με κλάματα"
PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντεκούνμπο μίλησε στην εκπομπή Pick n' Roll της COSMOTE TV και εξήγησε γιατί έμεινε μακριά από την Εθνική Ελλάδας το καλοκαίρι του 2023. Παράλληλα, ο Greek Freak επανέλαβε ότι πάντα θα είναι διαθέσιμος για την επίσημη αγαπημένη αν είναι υγιής, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στους Δημήτρη Ιτούδη και Βασίλη Σπανούλη.

Μία εφ'όλης της ύλης συνέντευξης στην εκπομπή Pick n' Roll της COSMOTE TV παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο περιθώριο του NBA All-Star Game 2024. Ο ηγέτης των Μπακς, μίλησε για την απουσία του από την Εθνική Ελλάδας το καλοκαίρι του 2023, για τον Δημήτρη Ιτούδη, το Βασίλη Σπανούλη, την επιθυμία του να πετύχει κάτι με τη γαλανόλευκη, τον Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά και το νέο του ντοκιμαντέρ, το "Giannis: The Marvelous Journey".

Για το πόσο έχει αλλάξει από το 2021 που πήρε το πρωτάθλημα μέχρι σήμερα: "Τότε είχα μόνο το Λίαμ. Τώρα έχω και τον Μάβερικ και την Έβα. Έχω μεγαλώσει, έχω ωριμάσει. Σαν παίκτης δεν ξέρω αν έχω γίνει καλύτερος, η πορεία θα δείξει.

Τα σκουλαρίκια τα είχα. Ήμουν 12 χρονών θυμάμαι όταν έκανα την πρώτη τρύπα στο αυτί. Το είδε ο πατέρας μου και μου λέει 'τι είναι αυτό;'. Του λέω 'τίποτα, τρύπα στο αυτί'. Με κοιτάει, μου λέει 'έτσι θα παίξεις μπάσκετ;'. Έβγαλα το σκουλαρίκι και έκλεισε η τρύπα. Μετά όταν ήρθα στο NBA και ήμουν έξι μήνες μόνος μου στο Μιλγουόκι, χωρίς τον πατέρα μου για να μου την πει, την έκανα ξανά.

Δεν έχω κάνει τατουάζ. Αν ποτέ κάθω θα σημαίνει κάτι για μένα. Μπορεί κάτι για τον πατέρα μου, που τον έχω πάντα στην καρδιά μου σίγουρα. Μπορεί να κάνω τις ημερομηνίες γέννησης των παιδιών μου ή καμία φωτογραφία τον πατέρα μου. Είμαι ο μόνος στην οικογένεια που δεν έχει τατουάζ".

Για το "Giannis: The Marvelous Journey": "Δεν είμαι παιδί που μου αρέσει να βγαίνω να μιλάω, να κάνω συνεντεύξεις, να πηγαίνω σε εκπομπές. Δεν είμαι τέτοιος τύπος ούτς ξέρω αν θα γίνω ποτέ αυτός ο άνθρωπος. Μας έδωσαν την πλαρφόρμα να καθίσουμε σαν οικογένεια και να πούμε με τα δικά μας λόγια τι περάσαμε εμείς, πόσο δύσκολα ήταν. Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, για τους γονείς μου και τις θυσίες που έκαναν, μιλήσαμε λίγο για μπάσκετ, για το ρατσισμό που βιώσαμε ή το ρατσισμό που δεν βιώσαμε όταν ήμασταν πιο μικροί".

Για το λόγο που απέφυγε τις εμφανίσεις το καλοκαίρι του 2023 και για το αν τον επηρέασαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη για την παρουσία των ανθρώπων των Μπακς στην Εθνική: "Δεν παρακολούθησα το τι είπε ο κόουτς Ιτούδης, δεν θέλω να σου πω ψέματα. Προσπαθώ όταν δεν παίζω μπάσκετ να είμαι με την οικογένειά μου, γιατί δεν έχω χρόνο γενικά, δουλεύω. Όταν δεν παίζω μπάσκετ κάνω άλλα χιλιάδες πράγματα, αλλά για μένα όποιος με ξέρει καταλαβαίνει ότι πόνεσα πιο πολύ από όλους που δεν μπόρεσα να είμαι στην Εθνική. Ήξερα πότε ήταν οι προπονήσεις. Ήταν εκεί και ο Θανάσης και ο Κώστας και υπήρχε ένας λόγος παραπάνω για να παώ, αλλά δεν μπορώ να πάω στην προπόνηση και μετά να φεύγω από το γήπεδο με κλάμα. Άσε τα άσχημα συναισθήματα, αυτά τα είχα και όταν ήμουν σπίτι μου. Να κλαίω όμως, πραγματικά να κλαίω.

Δεν ήμουν στην Ελλάδα και δεν μπορούσα να έρθω στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του Νίκου Γκάλη. Μακάρι να μπορούσα. Θα ήμουν ο πρώτος που θα ερχόταν στο γήπεδο. Και μακάρι ο επόμενος να έρθει όταν αποσυρθεί η δική μου φανέλα.

Αλλά αυτό το ότι 'δεν ήρθε να πει ένα γεια' δεν το καταλαβαίνω. Γιατί να έρθω να πω ένα γεια που είναι εκει 15.000 κάμερες, να με δουν να πω ένα γεια; Το γεια το λέω για τις κάμερες και το τι θα πει ο καθένας σπίτι του; Ότι ήρθε ο Γιάννης και στήριξε την ομάδα ή πήγε στην αποστολή μαζί; Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος. Δεν ήμουν ποτέ και θα γίνω ποτέ. Ήρθαν τα παιδιά στο σπίτι μου. Ναι κυκλοφόρησε. Δεν το είπα εγώ ποτέ. Κάπως βγήκε. Κάποιοι μιλάνε".

Για το αν θα είναι στο Προολυμπιακό Τουρνουά: "Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι σκέφτομαι το σήμερα. Δεν μπορώ να σκέφτομαι για 3-4 μήνες μετά. Και έχω πει χιλιάδες φορές ότι όσο είμαι υγιής θα είμαι εκεί. Πέρσι το καλοκαίρι δεν ήμουν υγιής και δεν βγήκα ποτέ να πω κάτι του στιλ 'αν δεν είμαι υγιής, να νιώθετε άσχημα για μένα'. Δεν είμαι αυτός ο τύπος.

Όποιος πιστεύει ότι πόνεσε πιο πολύ από εμένα που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί και να βοηθήσω την ομάδα, τον αδερφό μου, να ξανανιώσω το συναίσθημα που ένιωσα πριν έναν χρόνο, που βγήκα από το γήπεδο που είχαμε χάσει από τη Γερμανία και έκλαιγα και ο κόσμος αγαπούσε την Εθνική και το μπάσκετ και δεν θέλω να ξανασυνεχίσω αυτό το πράγμα, δεν με ξέρει καθόλου".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από όσα έχει ακούσει από τον Βασίλη Σπανούλη: "Το αν είμαι ικανοποιημένος δεν θα το πω ποτέ εδώ. Θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Με πιέζετε χρόνια να σας πω τι μου είχε πει στο ΣΕΦ. Μετά από ούτε ένα χρόνο, μετά από έξι μήνες κέρδισα το πρωτάθλημα.

Σίγουρα ο κόουτς Ιτούδης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και η συνεργασία που είχαμε ήταν τρομερή. Μακάρι να μπορούσα να ήμουν στο Παγκόσμιο μαζί του γιατί ήταν τρομερός προπονητής. Αλλά το να έρχεται ο Σπανούλης στην Εθνική, που έχει κερδίσει με την Εθνική και όλα τα παιδιά τον σέβονται (σσ. είναι κάτι διαφορετικό). Δεν πιστεύω ότι κάποιο παιδί στην Εθνική δεν τον είχε για πρότυπο.

Μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι. Να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είναι δύσκολο, αλλά βλέπω τα παιδιά, βλέπω τον Τολιόπουλο, που μπήκε με τον Παναθηναϊκό και έβαλε τα τρία τρίποντα στο τέλος. Παρακολουθώ. Αυτό το είδα γιατί έπαιζε ο Κώστας. Δεν τα βλέπω όλα τα παιχνίδια. Βλέπω τα επόμενα παιδιά. Αυτά είναι τα παιδιά που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα και εμένα. Πραγματικά το θέλω να κερδίσω με την Εθνική".

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Μπακς: "Σε 5-6 μήνες είχαμε 4 προπονητές. Είναι δύσκολο αυτό. Κάναμε ανταλλαγή τον Χόλιντεϊ, με τον οποίο ήμουν μαζί τρία χρόνια. Να σου πω την αλήθεια, δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε, γιατί τώρα ο Ντέιμ είναι συμπαίκτης μου και με αυτόν θα κερδίσω πρωτάθλημα, αλλά το ότι έφυγε ο κολλητός μου, που έμενε δύο λεπτά από το σπίτι μου, είναι δύσκολο. Και κέρδισα πρωτάθλημα μαζί του, έκλαιγα μαζί του. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Το NBA είναι μπίζνες, το έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Το καταλαβαίνουν όλοι ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, το καταλαβαίνει κι αυτός".

Για την κριτική που δέχεται ο Θανάσης και το αν θα ήταν καλύτερο να φύγει από δίπλα του: "Από δίπλα μου να μην φύγει ποτέ. Τι λέτε; Από τους Μπακς δεν ξέρω. Αυτό είναι μια ερώτηση για τον Θανάση. Εμένα ο Θανάσης με βοηθάει πάρα πολύ. Όχι μόνο μπασκετικά, αλλά και εκτός γηπέδου. Είναι τρομερός. Δεν θα ξαναβρεις (σσ. τέτοιο παίκτη). Υπήρχε πριν κάποια χρόνια ο Διαμαντίδης που δεν τον ένοιαζαν τα στατιστικά, ποιος έβαζε την μπάλα. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι. Στην τελική ο Θανάσης είναι αυτός που δένει μια ομάδα. Το ίδιο έλεγαν και για τον Κώστα, που παίζει τώρα στην EuroLeague και δεν τον βλέπουν".

Για το με ποιον θα μοιραζόταν ένα ζευγάρι παπούτσια, όπως έκανε με τον Θανάση: "Με τον Γιώργο τον Πάνου και τον Άλεξ τον Σαράτση (σσ. τους μάνατζέρ του)".

Για το πόσα παιδιά θα κάνει: "Θα περάσω τον Σπανούλη. Εφτά. Λέω στα έξι εκεί θα δω. Άμα μπορώ εφτά, εφτά. Δεν ξέρω τώρα αν ο Σπανούλης θα κάνει έβδομο".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ