NBA

Αντετοκούνμπο: "Δεν με ενδιαφέρει που σημείωσα 49 πόντους, δεν σήμαινε κάτι το παιχνίδι με τους Νετς"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN BUCKS YOUTUBE CHANNEL

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι δεν τον νοιάζει το γεγονός ότι σημείωσε 49 πόντους στην νίκη των Μπακς επί των Νετς, αλλά ότι μπόρεσε να κάνει αυτά που ήθελε, προσθέτοντας ότι θέλει και στο μέλλον να παίζει έτσι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μία ακόμα παράσταση έχοντας 49 πόντους στην νίκη των Μπακς με 117-114 επί των Νετς. Μετά τον αγώνα όμως έδειξε ότι δεν τον ενδιέφερε αυτό.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Γιάννης τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ξέρει ότι έπαιξε με τον σωστό τρόπο, πρόσθεσε ότι η νίκη επί των Νετς δεν σημαίνει κάτι για αυτόν επειδή είναι αγώνας κανονικής περιόδου, ενώ αποθέωσε και τον Κέβιν Ντουράντ.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε:

Για το πώς αισθάνεται τον αστράγαλό του: "Νιώθω καλά. Προφανώς όταν πάτησα στο πόδι του Ολίνικ πονούσα. Όσο μεγαλώνεις ως παίκτης γίνεσαι πιο σκληρός και μπορείς να παίξεις και με πόνο. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιζα και τότε. Η ομάδα ήθελε να ξεκουραστώ και να γίνω υγιής, οπότε για αυτό πήραμε την απόφαση να κάτσω ένα παιχνίδι. Σήμερα ένιωσα καλά. Ίσως δεν μπορούσα να τρέξω τόσο γρήγορα όσο ήθελα, είχα όμως ισορροπία, μπορούσα να πάω στα σημεία που νιώθω άνετα και δεν πονούσα".

Για το γεγονός ότι οι Νετς τον άφησαν να σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση και πώς αισθάνθηκε: "Δουλεύω στο μακρινό σουτ και πάντα πίστευα ότι κάποια στιγμή όλα θα κάνουν κλικ. Έχει γίνει στο παρελθόν και αυτό έγινε και τώρα. Αυτό το παιχνίδι όμως δεν σημαίνει τίποτα για μένα πέρα από το τι κάναμε σωστά, προχωρώντας στο επόμενο παιχνίδι. Δουλεύω στο σουτ μου όλη την ζωή μου και ξέρω ότι κάποια στιγμή όλα θα κάνουν κλικ.

Το έχω ξαναπεί ότι το μπάσκετ είναι σαν τέχνη. Ζωγραφίζεις κάτι και μετά το βάζεις στο γκαράζ και προχωράς. Η εικόνα που ζωγράφισα σήμερα, αυτό θέλω να είμαι. Δεν έχει σημασία ότι σκόραρα 49 πόντους. Δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει πώς πήγα στα σημεία μου, πώς βρήκα ρυθμό, πώς βρήκα τους συμπαίκτες μου, πώς συνέχισα να σουτάρω έχοντας χάσει 2-3 σουτ. Κοιτάζοντας αυτή την εικόνα, αυτό θέλω να είμαι και πιστεύω ότι μπορώ να γίνω. Το παιχνίδι όμως τελείωσε, έχουμε ένα άλλο σε δύο μέρες και πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην ομάδα μας".

Για το γεγονός ότι οι Νετς δεν έδωσαν πολλές βοήθειες και πώς πιστεύει ότι έχει ωριμάσει πλέον ως παίκτης και είναι πιο επιθετικός: "Είναι δύσκολο. Δεν μου αρέσει όταν με παίζουν οι ομάδες ένας εναντίον ενός (γέλια). Είναι πάντως δύσκολο, γιατί πάντα θέλω να δημιουργώ για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Να δημιουργώ ανισορροπία και να πασάρω. Κάποια βράδια μπαίνω με αυτή την νοοτροπία και βλέπω ότι οι ομάδες δεν δίνουν βοήθειες στο μαρκάρισμά μου και έχω χώρο. Τότε πρέπει να αλλάξω τρόπο σκέψης και να καταλάβω ότι είναι μέρα που πρέπει να σουτάρω περισσότερο. Το μισώ όμως όταν μία ομάδα με παίζει χωρίς βοήθειες".

Για το πώς αισθάνθηκε που στο τέλος του αγώνα οι Νετς έστειλαν τον Γκρίφιν να τον μαρκάρει έδιναν βοήθειες στο μαρκάρισμά του: "Ερχόταν βοήθεια, αλλά μπόρεσα να βρω τον Χόλιντεϊ στην περιφέρεια. Γενικά όμως έκανα καλή δουλειά στο να πάω στα σημεία που ήθελα. Ο Γκρίφιν όμως είναι καλός αμυντικός, με αυτόν πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί προσπαθεί να κερδίσει επιθετικό φάουλ. Πρέπει να τον κάνεις να κινηθεί όμως πριν επιτεθεί. Θα μπορούσα να είμαι καλύτερος. Μπόρεσα να κάνω την κλασική spin move που κάνω κάποια στιγμή και να τελειώσω μία φάση όπως ήθελα".

Για το τι του αρέσει όταν παίζει κόντρα σε διεκδικητές του τίτλου: "Το να παίζεις απέναντι σε σπουδαίους παίκτες και σκόρερ είναι ωραίο. Θες να πάρεις μέρος σε τέτοια παιχνίδια. Ονειρεύεσαι να παίζεις κόντρα στους καλύτερους. Αυτό το παιχνίδι όμως δεν σημαίνει τίποτα για εμένα. Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι, ένα ωραίο σόου για τον κόσμο, αλλά πρέπει να δούμε πάλι τον αγώνα και να δούμε τι δουλέψαμε. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου όμως και το πώς αμυνθήκαμε. Είναι σπουδαίο παιχνίδι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε".

Για τον Κέβιν Ντουράντ και πώς ένιωθε όταν ο σταρ των Νετς έβαζε το ένα σουτ μετά το άλλο με τον ίδιο να απαντάει στην άλλη πλευρά του παρκέ: "Πώς αισθάνομαι όταν παίζει καλά; Δεν μου αρέσει. Δεν τα βάζεις στο σκοράρισμα με τον Ντουράντ όμως. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό στον κόσμο. Είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν θες να το κάνεις αυτό, γιατί αυτό είναι το παιχνίδι του. Πρέπει να τον αντιμετωπίζεις ως ομάδα στην άμυνα και στην επίθεση και να τον αναγκάσεις να σε μαρκάρει. Δεν τα έβαλα όμως με τον Ντουράντ. Απλώς έκανα την δουλειά μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει".

Για το αν έχει κίνητρο βλέποντας ότι ο Ντουραντ, ένας παίκτης με ίδια σωματοδομή σκοράρει με αυτό τον τρόπο: "Παίζουμε διαφορετικά. Έχουμε άλλο στυλ. Αυτά που κάνει με ύψος 2.11 μέτρα, σουτάροντας πάνω από όλους, ο τρόπος που χειρίζεται την μπάλα, είναι απίστευτα όλα, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει στην ζωή μου. Τον θαυμάζω. Λατρεύω αυτό που κάνω.

Όταν ήμουν 16 χρονών και τον παρακολουθούσα να παίζει σκεφτόμουν ότι είναι σπουδαίος και είχαμε το ίδιο ύψος. Παίζουμε διαφορετικά όμως, εγώ λατρεύω να μοιράζω το παιχνίδι, να βρίσκω τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να εκτιμάς παίκτες όπως αυτός όμως, είναι ένα ξεχωριστό ταλέντο. Προσωπικά προσπαθώ να κλέψω όσα μπορώ από το παιχνίδι του και κάποια πράγματα που μπορώ να κάνω. Κάποια πράγματα όμως μπορεί να τα κάνει μόνο αυτός. Είναι σπουδαίος πάικτης και όταν ήμουν μικρός τον θαύμαζα".

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ