ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανώτερη η Λιθουανία

Ανώτερη η Λιθουανία

Η Εθνική μας δεν τα κατάφερε στο πρώτο της φιλικό στη Λιθουανία, καθώς ηττήθηκε από την οικοδέσποινα με 86-67 Επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό τους οι Λιθουανοί.

Η Εθνική μας γνώρισε την ήττα στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι στη Λιθουανία, αφού δεν τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, η οποία επικράτησε με 86-67. Οι Λιθουανοί επέβαλαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα τον ρυθμό τους και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Η Εθνική μας μπόρεσε με την έναρξη της δεύτερη περίοδο να ισοφαρίσει με τρίποντο του Κώστα Σλούκα (19-19), όμως από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Λιθουανία κατάφερε σταδιακά να ανοίξει την ψαλίδα και να πάρει τη νίκη.

Διαβάστε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην Λιθουανία και την Εθνική μας ομάδα...

Αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκρότημα στο δεύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά είναι απέναντι στη Σλοβενία αύριο (17/8) στις 16:15. Εκτός 12άδας για την Εθνική μας έμεινε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και ο Νικ Καλάθης. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μοτεγιούνας με 18 πόντους, ενώ ο Βαλαντσιούνας με τον Ντ. Λαβρίνοβιτς είχαν από 14. Για τους διεθνείς μας ο Ίαν Βουγιούκας είχε 11 πόντους, με τον Γιώργο Πρίντεζη να προσθέτει 14.

Ο αγώνας:

Η Λιθουανία πήρε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι Λιθουανοί κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του ματς και στο έβδομο λεπτό του παιχνιδιού να προηγηθούν με οκτώ πόντους κόντρα στους παίκτες του Φώτση Κατσικάρη. Παρόλα αυτά, η Εθνική μας αντέδρασε και με τον Κώστα Σλούκα, έπειτα από πάσα του Βαγγέλη Μάντζαρη μείωσε στον πόντο, κάνοντας σερί 7-0 (15-14). Οι Λιθουανοί, όμως ήταν εκείνοι που τελικά μπόρεσαν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (19-16).

Στην δεύτερη περίοδο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά και κατάφερε με το πρώτο εύστοχο σουτ της τριών πόντων να ισοφαρίσει σε 19-19 για πρώτη φορά στον αγώνα με τον Κώστα Σλούκα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ανέλαβε δράση για τους Λιθουανούς, ο Μοτεγιούνας που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ψηλούς της Εθνικής μας. Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να ανοίξει και να φτάσει για πρώτη φορά τους δέκα πόντους (33-23). Οι διεθνείς μας, πάντως με τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο και βελτίωση της αμυντικής τους λειτουργίας έκλεισαν το ημίχρονο με -4 (39-35).

Νέα απίστευτη φάση του Γιάννη Αντετοκούμπο στο φιλικό της Εθνικής με τη Λιθουανία. Δείτε ακόμη το απίθανο σουτ του Γιώργου Πρίντεζη και το fair-play του Κώστα Καϊμακόγλου (VIDEO)!

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο με τη Λιθουανία να διατηρεί τον έλεγχο του ματς. Οι Λιθουανοί βρήκαν λύσεις από τα 6μ.75, με το 30ο λεπτό της αναμέτρησης να ολοκληρώνεται με 64-45. Στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς, οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στον αγώνα, γνωρίζοντας τελικά την ήττα από τη Λιθουανία με 86-67.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-39, 45-64, 67-86.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Πότσιους 6, Καλνιέτις 8, Ντ. Λαβρίνοβιτς 14, Ματσιούλις 2, Σεϊμπούτις 4, Κ. Λαβρίνοβιτς 2, Γιανκούνας 3, Βαλαντσιούνας 14, Γιουσκεβίτσιους, Κουζμίνσκας 9, Μοτιεγιούνας 18, Βασιλιάουσκας 6.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Ζήσης 5, Βασιλειάδης 4, Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5, Σλούκας 7, Καϊμακόγλου 10, Βουγιούκας 11, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 4 (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μπόγρης).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ