ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ανήθικη απόφαση της Ρεάλ για Λάσο, οι οπαδοί ζητάνε παρέμβαση Πέρεθ

Ο Πάμπλο Λάσο
Ο Πάμπλο Λάσο Ο ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ

Η Ρεάλ επικαλέστηκε ιατρικούς λόγους για την απομάκρυνση του Πάμπλο Λάσο,η Μάρκα αποκάλυψε μια ζοφερή αλήθεια και τον ανήθικο ρόλο του GM Χουάν Κάρλος Σάντσεθ, ενώ οι οπαδοί της βασίλισσας ζητάνε την παρέμβαση του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Αν αληθεύουν αυτά που αποκάλυψε η Marca στην ηλεκτρονική της έκδοση αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης ότι ο Πάμπλο Λάσο δεν μπορεί, για λόγους υγείας να κοουτσάρει την ομάδα, τότε μιλάμε για μια πρωτοφανή, αήθη και σκανδαλώδη απόφαση, με θύμα ίσως τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα και τον δημοσιογράφο Χέσους Σάντσεθ πρόκειται ουσιαστικά για μια συμπαιγνία στην πλάτη του Λάσο, με πρωταγωνιστή τον μάνατζερ του μαδριλένικου μπάσκετ, Χουάν Κάρλος Σάντσεθ. Αν σας λέει κάτι το όνομά του, τον μνημονεύσαμε πρόσφατα, στο ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις στην EuroLeague όπου η Ρεάλ πρωταγωνίστησε στον ρόλο του συνηγόρου του Τζόρντι Μπερτομέου!

Η Ρεάλ επικαλείται ιατρικές αναφορές σε σχέση με την κατάσταση του Λάσο και το αν μπορεί να συνεχίσει ή όχι την προπονητική, λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του γιατρού της ομάδας Μιγκέλ Ανχελ Λόπεθ, ο οποίος αρνιόταν να υπογράψει γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία ο Βάσκος κόουτς έπρεπε αναγκαστικά να πάει σπίτι του!

Ο Λάσο στο μεταξύ και μετά το έμφραγμα που υπέστη, είχε επιστρέψει σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς. Ετοίμαζε το ετήσιο καλοκαιρινό καμπ και σκεφτόταν την έναρξη της νέας σεζόν, της τελευταίας του στη Ρεάλ με βάση το συμβόλαιο του.

Η διοίκηση της Ρεάλ είχαν άλλη άποψη. Κι όπως σημειώνει η Μάρκα, ο Λάσο, ένας μύθος της Μαδρίτης, φεύγει μετά από 11 χρόνια, 22 τίτλους και 659 νίκες σε 860 ματς με τον πιο άδοξο τρόπο.

Ο Κάρλος Σάντσεθ ήταν αυτός, που μαζί με τον Αλμπέρτο Ερέρος είχαν διαλέξει τον Λάσο το 2011, όταν ο Γιασμίν Ρέπεσα που είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Ρεάλ, είπε όχι στην πρόταση.

Θεωρητικά ήταν ένας φίλος του κόουτς που γεννήθηκε το 1967 στη Βιτόρια. Όχι για πολύ όμως. Μπορεί η Ρεάλ με τον Λάσο να πήρε το πρωτάθλημα του 2013 για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια κυριαρχίας της Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ (και της Μπασκόνια) να έπαιξε στον πρώτο της τελικό στην Ευρωλίγκα ύστερα από 18 χρόνια (στο Λονδίνο, όταν έχασε από τον Ολυμπιακό), στο τέλος της σεζόν 2013-14 η επιστροφή της Μπαρτσελόνα στον θρόνο της ACB, είχαν ενεργοποιήσει άλλου είδους αντανακλαστικά.

Το δημοσίευμα της Marca για την αλήθεια πίσω από την απομάκρυνση του Πάμπλο Λάσο
Το δημοσίευμα της Marca για την αλήθεια πίσω από την απομάκρυνση του Πάμπλο Λάσο

Σε μια πρωτοφανή κίνηση η διοίκηση της Ρεάλ είχε απολύσει όλο το επιτελείο του Λάσο, αφήνοντας τον χεντ κόουτς γυμνό, με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα (είχε υποβληθεί σε εγχείρηση) και το μέλλον του αβέβαιο. Η ομάδα έμοιαζε να χάνει πολύ από τη δύναμή της, καθώς ο Νίκολα Μίροτιτς αποφάσιζε να μετακομίσει στο ΝΒΑ.

Λέγεται μάλιστα και το επιβεβαιώνει στο ρεπορτάζ της η Μάρκα, ότι τότε ο Σάντσεθ επικοινώνησε με τον Φώτη Κατσικάρη, που ωστόσο δεσμευόταν με το συμβόλαιο του στην ΕΟΚ και την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, μέχρι τον Σεπτέμβριο και το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο θάνατος του Αλφρέδο Ντι Στέφανο τον Ιούλιο του 2014 επισκίασε τα πάντα στο στρατόπεδο της Ρεάλ κι έτσι ο Λάσο έμεινε στον πάγκο της ομάδας. Αποτέλεσμα: 2 Ευρωλίγκες, πέντε πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό.

Ψυχρός πόλεμος και υπόθεση Ερτέλ

Ο Λάσο έκανε τη δουλειά του, αλλά συχνά-πυκνά αντιμετώπιζε τον ψυχρό πόλεμο της διοίκησης, κυρίως του Σάντσεθ που έπαιρνε αποφάσεις (και παίκτες) με τον προπονητή της ομάδας να έχει αντίθετη γνώμη.

Λένε ότι ο Λάσο δεν ήθελε ούτε τον Νικολάς Λαπροβίτολα, ούτε τον Τομά Ερτέλ, πολύ περισσότερο τον Μάριο Χεζόνια, που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες από τη "βασίλισσα"!

Η περίπτωση Ερτέλ ήταν, εν τέλει, η αφορμή για τον Σάντσεθ να επιτεθεί ξανά εναντίον του Λάσο. Ο προπονητής της Ρεάλ είχε βάλει τον Γάλλο γκαρντ στο ψυγείο, όπως και τον Τρέι Τόμπκινς, οι οποίοι είχαν "συλληφθεί" να ξενυχτούν μέχρι πρωίας σε αθηναϊκό κλαμπ κι ενώ την επόμενη μέρα η Ρεάλ έπαιζε στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο, μάλιστα, γνώρισε την ήττα!

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ρεάλ κι αφού είχε ο Γουίλιαμ Γκος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ξεκίνημα του ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα, ο Λάσο έπρεπε να εμπιστευτεί τον Ερτέλ. "Αν έπαιζε θα κερδίζαμε την Εφές" λένε οι Μαδριλένιοι, που αγνοούν την αλήθεια. Η Ρεάλ χωρίς τον ιδιόρρυθθμο Γάλλο στο ρόστερ της έκανε 18 νίκες και μόλις 3 ήττες, παίρνοντας στο τέλος το πρωτάθλημα, με μειονέκτημα έδρας, κόντρα στην Μπάρτσελόνα.

Η Marca γράφει χαρακτηριστικά: "Τσεκάρετε, αν θέλετε, το βίντεο και τις φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στην Wizink Arena. Αν βρείτε έστω μια σκηνή όπου ο Πάμπλο και Χουάν Κάρλος συγχαίρουν ο ένας τον άλλον, θα είναι θαύμα. Δεν θα βρείτε γιατί δεν υπήρξε καμία τέτοια στιγμή"!

Λάσο και Σάντσεθ, απλά απέφευγαν διακριτικά ο ένας τον άλλον.

Θύμα ο γιατρός

Η Ρεάλ επιστράτευσε πλέον τον άμεσο συνεργάτη του Πάμπλο Λάσο, Τσους Ματέο, που θα αναλάβει χρέη χεντ κοουτς από τις αρχές της επόμενης σεζόν. Η ανηθικότητα των Μαδριλένιων όμως να επικαλεστούν ιατρικούς λόγους για το "αδειασμα" του Λάσο δεν έχει προηγούμενο.

Παράπλευρη απώλεια ήταν ο γιατρός της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια, Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος δεν υπέγραφε... την ιατρική απόλυση του Λάσο, λέγοντας ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Λάσο θα μπορούσε να επιστρέψει σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς στο τέλος Αυγούστου.

Ο Σάντσεθ για να πετύχει τον στόχο του, έπρεπε να εφεύρει λόγους ανωτέρας βίας, κάτι που έκανε με την έκδοση της σχεδόν κατάπτυστης ανακοίνωσης που έβαζε τέλος στην καριέρα ενός πολύ μεγάλου προπονητή.

Ο κόσμος της ομάδας έχει αντιδράσει πολύ άσχημα. Στα διάφορα σάιτ, οι οπαδοί της Ρεάλ εκφράζουν την οργή τους, καλώντας τον Φλορεντίνο Πέρεθ να πάρει θέση και να διορθώσει το τεράστιο λάθος. Σε γκάλοπ της AS, το 70% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την πρακτική που ακολούθησε η διοίκηση της Ρεάλ. Η "AS" σε κύριο άρθρο της επισημαίνει ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κλαμπ, ο Πάμπλο Λάσο υποστηρίζει ότι οι γιατροί του ουδέποτε του απαγόρευσαν να επιστρέψει στους πάγκους.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αποκαλύπτονται οι τεταμένες σχέσεις του προπονητή με το μάνατζμεντ της ομάδας και σίγουρα "μια φυσιογνωμία όπως ο Λάσο αξίζει ένα θρυλικό αποχαιρετισμό" και προφανώς όχι αυτό που αποφάσισε η Ρεάλ.

Οι επόμενες μέρες αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί ο Λάσο δεν είναι ένας απλός προπονητής, αλλά ένας θρύλος της Ρεάλ που συγκρίνεται με ιερά τέρατα όπως ο Πέδρο Φεραντίθ και ο Λόλο Σάινθ!

Δυστυχώς μάλιστα για τον Χουάν Κάρλος Σάντσεθ είναι και... ζωντανός (θρύλος)!

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΣΠΑΝΙΑ LIGA ENDESA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ