ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναζητείται η διοργανώτρια του 2019

Αναζητείται η διοργανώτρια του 2019

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθεί το 2019 όπως γνωστοποίησε κι επίσημα η FIBA που πλέον αναζητά την επόμενη οικοδέσποινα!

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου σε 4 πόλεις, παρουσία και της Εθνικής ομάδας.

Στη διοργάνωση αυτή, θα πάρουν μέρος 32 χώρες και θα δώσουν 92 συνολικά αγώνες σε διάρκεια 16 ημερών, γυρνώντας σελίδα στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η FIBA μπορεί να αναθέσει τόσο τη διοργάνωση του 2019, όσο κι εκείνη του 2023, καθώς πλέον τα γνωστά ως "Μουντομπάσκετ" θα διεξάγονται σε μονά χρόνια για να μην συμπίπτουν με τις διοργανώσεις του ποδοσφαίρου.

Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, οι 7 πρώτες ομάδες είναι εκείνες που θα πάρουν και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. "Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός μέχρι τότε και θα σημαδέψει τη θέση μας στο παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι", δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της FIBA και μέλος της ΔΟΕ, Πάτρικ Μπάουμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ