EUROLEAGUE

Αλλάζει το καταστατικό η EuroLeague με στόχο την αποφυγή των νικών με 20-0

Ο Μάρκους Φόστερ σε φάση από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Ο Μάρκους Φόστερ σε φάση από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Μετά τις συνεχόμενες αναβολές των τελευταίων ημερών, η EuroLeague προτείνει την αλλαγή του καταστατικού που αφορά στη νίκη με 20-0. Επαναπρογραμματισμός όλων των αγώνων που δεν διεξάγονται λόγω του κορονοϊού.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν δεν έγινε, η Ζενίτ δεν ταξίδεψε καν στην Ισπανία για τη διαβολοβδομάδα και το πρόβλημα που προέκυψε με τις συνεχόμενες αναβολές, δημιούργησε ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο στην EuroLeague. Ο Αθλητικός Δικαστής της διοργάνωσης έδωσε τη νίκη άνευ αγώνα σε Μπασκόνια και Βαλένθια, αλλά πλέον όλα αναμένεται να αλλάξουν.

Η EuroLeague ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου την πρότασή της προς όλες τις ομάδες για αλλαγή του καταστατικού, προκειμένου να μην κριθεί κανένα παιχνίδι στα χαρτιά λόγω της αδυναμίας μίας ομάδας να συμπληρώσει οκτάδα, ούσα χτυπημένη από τον κορονοϊό. Τόσο γι αυτά που έχουν ήδη παρέλθει χρονικά όσο κι αυτά που ενδεχομένως να προκύψουν.

"Με βάση τα νέα δεδομένα και με στόχο να προστατεύσει τους συλλόγους όσο και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, η EuroLegue Basketball θα προτείνει την τροποποίηση του άρθρου, που αφορά στις συνέπειες από μία τέτοια κατάσταση για τους αγώνες, που δεν μπόρεσαν να γίνουν εξαιτίας περιορισμών στα ταξίδια από τις τοπικές ή εθνικές αρχές. Ως εκ τούτου, οι ομάδες που δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν οκτάδα επειδή είναι χτυπημένες από τον κορονοϊό, θα δουν τα αντίστοιχα αναβληθέντα παιχνίδια να επαναπρογραμματίζονται σε επόμενη ημερομηνία. Οι υπάρχοντες κανονισμοί (μάξιμουμ τρεις αγώνες μπορούν να επαναπρογραμματιστούν) θα είναι ίδιοι με αυτούς που αφορούν στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Αν εγκριθεί, η τροποποίηση θα ισχύσει για όλους τους αγώνες που δεν είχαν ήδη γίνει λόγω αυτού του πράγματος, και θα δώσει στον CEO της EuroLeague τη δύναμη να τους επαναπρογραμματίσει σε επόμενη ημερομηνία" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο απόσπασμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η EuroLeague.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλο αυτό συνεπάγεται πως όλα τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν ή κρίθηκαν κατόπιν απόφασης του Αθλητικού Δικαστή της EuroLeague θα επαναπρογραμματιστούν. Τόσο οι δύο αναμετρήσεις της Ζενίτ με τη Βαλένθια και την Μπασκόνια, όσο κι ο αγώνας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Βιλερμπάν, που δεν έγινε ποτέ το βράδυ της Τρίτης 13 Οκτωβρίου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΤΖΟΡΝΤΙ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΖΕΝΙΤ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ