ΕΣΑΚΕ

Αλλαγή στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League, instant replay σε όλα τα τηλεοπτικά

Αλλαγή στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League, instant replay σε όλα τα τηλεοπτικά

Σημαντικές αλλαγές στη Stoiximan.gr Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να ενημερώνει πως τη σεζόν 2017-18 θα υπάρχει instant replay σε όλα τα ματς που μεταδίδονται τηλεοπτικά, ενώ τα πλέι οφ θα επιστρέψουν στην παλιά τους μορφή.

Έπειτα από το περσινό εγχείρημα, τα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League θα διεξαχθούν φέτος με τον… παραδοσιακό τρόπο, που θέλει τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να αγωνίζονται από την αρχή. Για την αλλαγή ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ, που παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει instant replay σε όλα τα ματς που μεταδίδονται τηλεοπτικά.

Αναλυτικά:

Στην χθεσινή (3/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ ψηφίστηκαν η προκήρυξη και η οικονομική εγκύκλιος του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18.

Μεταξύ άλλων η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει ότι:

* Στα πλέι οφ συμμετέχουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ που κρίνονται στις δύο νίκες («best of three») με την πρώτη και την τρίτη αναμέτρηση να γίνονται στην έδρα της ομάδας με το πλεονέκτημα έδρας, θα σχηματιστούν ως εξής: 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5.

Στην ημιτελική φάση προκρίνονται οι νικητές των αγώνων της προημιτελικής. Οι αναμετρήσεις για τις θέσεις 1-4 θα κρίνονται στις τρεις νίκες («best of five») και θα γίνονται με την εξής σειρά εάν χρειαστεί να πραγματοποιηθούν και οι πέντε αναμετρήσεις: Δύο αγώνες στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα έδρας, δύο στην έδρα της ομάδας η οποία έχει το μειονέκτημα και πέμπτο ματς στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα.

Οι αγώνες της τελικής φάσης (1-2 και 3-4) θα κρίνονται επίσης στις τρεις νίκες («best of five») με τις αναμετρήσεις να γίνονται εναλλάξ στις έδρες των δύο αντιπάλων με την πρώτη να πραγματοποιείται στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα.

* Την εφαρμογή του instant replay σε όλες τις συναντήσεις της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ οι οποίες μεταδίδονται τηλεοπτικά.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ