BASKETBALL ANALYSIS

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Τα highlights της 23αρας του και η ανάλυση της εμφάνισής του

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Τα highlights της 23αρας του και η ανάλυση της εμφάνισής του
PRINTSCREEN

Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του Hudl Instat την εμφάνιση του Άλεξ Αντετοκούνμπο στην νίκη της Μαζεϊκάι επί της Σιαουλιάι, όπου είχε 23 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, που επέστρεψε από το -18 για να πάρει την νίκη. Τα Spot Up τρίποντα, οι πόντοι στο ανοιχτό γήπεδο και τα highlights της εμφάνισής του. . 

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο (23 χρονών, 2.02 μέτρα) είχε βραδιά καριέρας μόλις στην δεύτερη εμφάνισή του με την Μαζεϊκιάι, την οποία οδήγησε στην νίκη με 94-91 επί της Σιαουλιάι για το Λιθουανικό πρωτάθλημα.

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ βρέθηκε σε σπουδαίο βράδυ, τελειώνοντας τον αγώνα με 23 πόντους με 4/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 20 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα συμμετοχής, βοηθώντας την ομάδα του να επιστρέψει από το -18 για να πάρει την εκτός έδρας νίκη.

Ο Άλεξ μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρε της Μαζεϊκάι, με τον Καμάου Στόουκς να ακολουθεί με 16 πόντους και τον Τσόνι Κόλινς να προσθέτει άλλους 13 πόντους.

Τα Spot Up τρίποντα, το ανοιχτό γήπεδο και οι απαιτήσεις

Με ύψος 2.02 μέτρα και καλά αθλητικά προσόντα, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο λογίζεται ως σμολ φόργουορντ. Η παρουσία του την τελευταία τριετία στην G-League είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλήρη εικόνα όσων μπορεί να κάνει στο παρκέ, αφού είχε περιορισμένο ρόλο. Στην Μαζεϊκάι όμως φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Και στην 2η εμφάνισή φάνηκε να αισθάνεται άνετα στο παρκέ.

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Τα highlights της 23αρας του και η ανάλυση της εμφάνισής του

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έχει το προφίλ του 3-and-D παίκτη. Ενός περιφερειακού δηλαδή που μπορεί να παίξει καλή άμυνα και να ευστοχήσει σε ελεύθερα τρίποντα σε Spot Up καταστάσεις (σουτ από στάση). Παράλληλα, του αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο - ακόμα και μετά από δικό του ριμπάουντ, κάνοντας coast to coast - αφού έχει την αθλητικότητα για να το υποστηρίξει αυτό. Όλα αυτά φάνηκε να αναδεικνύονται στο δεύτερο παιχνίδι του στο λιθουανικό πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή βέβαια, πρέπει να γίνει σαφές ότι ο Αντετοκούνμπο έχει πολλά ακόμα να δείξει και να βελτιώσει. Αρχικά, θα πρέπει να αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι μπορεί να σουτάρει με συνέπεια από την περιφέρεια και ακολούθως ότι μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ. Την τελευταία διετία στην G-League με την φανέλα των Γουισκόνσιν Χερντ (θυγατρική των Μπακς) είχε μόλις 24% στα τρίποντα και 65% στις βολές σε σχεδόν 21 λεπτά συμμετοχής, οπότε είναι λογικό να υπάρχει σκεπτικισμός.

Είναι σαφές ότι είναι άλλο το επίπεδο ανταγωνισμού - και αθλητικότητας - στην G-League σε σχέση με την Λιθουανία. Αυτή είναι μόλις η 2η φορά στην καριέρα του που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη μετά την σεζόν 2020/21, που είχε αγωνιστεί με την φανέλα της θυγατρικής ομάδας της Μούρθια στην 4η κατηγορία της Ισπανίας, αφού έκτοτε βρισκόταν στις ΗΠΑ και αγωνιζόταν στην G-League. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες που υπάρχουν όμως πλέον στην Λιθουανία είναι διαφορετικές.

Στην Μαζεϊκάι ο Αντετοκούνμπο πιάνει θέση ξένου. Στα 23 του πλέον, δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια, αλλά δεν είναι και έφηβος. Ξέρει ότι πρέπει να πατήσει γερά στα πόδια του και να βγάλει στο παρκέ πράγματα. Να δουλέψει στο παιχνίδι του, να δείξει τι μπορεί να κάνει. Η αρχή του είναι ενθαρρυντική. Το δείγμα όμως παραμένει αρκετά μικρό και καλείται από εδώ και πέρα να δείξει συνέπεια στον όποιο ρόλο του ανατεθεί.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΑΛΕΞ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ