ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αιγάλεω-Ολύμπια Λάρισας: 72-81

Αιγάλεω-Ολύμπια Λάρισας: 72-81
Μπατής

Η Ολύμπια Λάρισας έδειξε το καλό της πρόσωπο στο Αιγάλεω και κέρδισε με 82-71

Η Ολύμπια Λάρισας έδειξε το καλό της πρόσωπο και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη. Οι Θεσσαλοί από τα μέσα της πρώτης περιόδου δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα και έχοντας σε εξαιρετική μέρα του Κινγκ, Μπατή και Σούλτζε πήραν τη νίκη.
Το Αιγάλεω κόλλησε επιθετικά με συνέπεια παρά την προσπάθεια που έκανε να μην μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση του "ροζ" φύλλου.

Η άμυνα της έδωσε ώθηση

Η Ολύμπια Λάρισας έδειξε πολύ καλά διαβασμένη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και αποφασισμένη να φύγει με τη νίκη από το Αιγάλεω.

Από τα μέσα της πρώτης περιόδου οι Θεσσαλοί πήραν το πάνω χέρι, έβγαλαν καλές συνεργασίες πάνω στο παρκέ και βρίσκοντας λύσεις κυρίως κοντά στο καλάθι με τον Σβεν Σούλτζε είχαν το προβάδισμα.

Το Αιγάλεω δεν έβρισκε εύκολα διαδρόμους προς το καλάθι πέρα από ορισμένα ξεσπάσματα και λύσεις που έδινε ο Άκης Καλλινικίδης.

Την ίδια ώρα η Ολύμπια πήρε ώθηση από την καλή της άμυνα και απέκτησε πολυφωνία στην επίθεση κάτι που είχε ως συνέπεια δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθεί με 14 πόντους διαφορά (35-21), έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Μίρζα Κούρτοβιτς (35-21).

To ημίχρονο έκλεισε με τους "πορτοκαλί" να έχουν την πρωτοπορία στο σκορ (43-29) και το Αιγάλεω να αναζητά τρόπους αφύπνησης.

Ίδια εικόνα


Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε αφού οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, ωστόσο αυτό που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προς στιγμήν κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Οι Θεσσαλοί έδειξαν ψυχραιμία και πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους με τους Μάριο Μπατή και Μάικ Κινγκ και κράτησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό.

Στην τελευταία περίοδο η Ολύμπια διατήρησε την καλή της άμυνα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του "σίτι" που πιέζοντας σε όλο το γήπεδο επιδίωκε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Στις τελευταίες επιθέσεις οι Θεσσαλοί κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα και είχαν καλές επιλογές. Παράλληλα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ψύχραιμοι στις βολές φτάνοντας στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 29-43, 46-56, 72-81

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Γκάμπρανς 5(1), Γκολντγουάιρ 11, Σούλης 3, Πάτερσον 3(1), Μαγγουνής 8, Αγγελόπουλος 16(4), Καλλινικίδης 15(1), Γκιζόγιαννης 2.

Ολύμπια (Μπαρτζώκας): Καστλ 7(1), Κινγκ 16(3), Σούλτζε 11(1), Τόμας 9(2), Μπατής 20(2), Αριγκμπάμπου 5, Κολώκας 2, Κούρτοβιτς 3(1), Παπαϊωακείμ 8.

Μπαρτζώκας: "Ήμασταν καλά διαβασμένοι"

Ο Γιώργος Μπαρτζώξας μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: " Η νίκη μας στηρίχτηκε στο γεγονός ότι είχαμε διαβάσει καλά τον αντίπαλο και καταφέραμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, σε ένα γήπεδο όπου αν χαλαρώσεις το Αιγάλεω βάζει τον κόσμο μέσα και σε διαλύει. Πετύχαμε 81 πόντους με μόλις έναν αιφνιδιασμό κάτι που δείχνει ότι σουτάραμε με πολύ καλά ποσοστά και γυρίσαμε σωστά τη μπάλα.

Παρά το γεγονός ότι από την περσινή ομάδα, έφυγαν δύο βασικά ελληνόπουλα ο Τσιάρας και ο Κουμπούρας, καταφέραμε διατηρώντας τον βασικό κορμό μας να μείνουμε ανταγωνιστικοί. Αυτός πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο στόχος όλων των ομάδων όπως εμείς. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο".

Στην αντίπερα όχθη ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην απόδοση της ομάδας του όσο και στις αποφάσεις των διαιτητών: " Δυστυχώς δεν μπορείς να ανατρέπεις συνέχεια τις εις βάρος σου καταστάσεις. Σουτάραμε με ποσοστό 42 % στα δίποντα όμως αυτό δεν ξέρω αν ήταν μόνο δικό μας θέμα ή και της διαιτησίας.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει και αν κάποιοι δεν θέλουν το Αιγάλεω στην Α1, όμως το Αιγάλεω είναι εδώ, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και δεν έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα για να μας αντιμετωπίζουν έτσι. Ο κακομοίρης ο Γκόλντγουάιρ έχει υποστεί πολιτισμικό σοκ! Δεν ξέρει πότε είναι και πότε δεν είναι φάουλ! Δεν ξέρω αν υπάρχουν κριτήρια για το πώς σφυρίζουν οι διαιτητές άλλες ομάδες, όμως για το Αιγάλεω δεν ισχύει κανένα κριτήριο.

Στον Άρη κάποια στιγμή του παιχνιδιού τα φάουλ ήταν 17-4. Λες και είχαμε μπει μέσα στο παρκέ με σκοπό να παίξουμε ξύλο. Δεν ζητάμε, απαιτούμε σεβασμό και κάποιοι πρέπει να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να μην εκτίθενται".

Οι άνθρωποι του Αιγάλεω εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη διαιτησία και μετά το τέλος της αναμέτρησης εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

"Στο πρωτάθλημα της αναξιοπιστίας, ορισμένοι εκλαμβάνουν την σιωπή και την αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Οι ενδείξεις έγιναν πια αποδείξεις. Κάποιοι ΔΕΝ θέλουν το ΑΙΓΑΛΕΩ-ΕΣΤΙΑ στην Α1. Τους χαλάει την αισθητική και ενδεχομένως την διάθεση.

Τους προκαλεί ανησυχία, το ενδεχόμενο η ομάδα μας να πάρει αυτό που πραγματικά αξίζει μέσα στο παρκέ. Θέλουν προφανώς να απαλλαγούν από την παρουσία μας και το δείχνουν με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της πολύπαθης αλλά υπερήφανης δυτικής Αττικής, στην Α1, η ομάδα που γεμίζει το γήπεδο της με φιλάθλους που αγαπάνε το μπάσκετ, έχει μπει στο στόχαστρο.

Και γίνεται πλέον αντιληπτό πως η αποστολή που έχουν αναλάβει τα... εκτελεστικά όργανα, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουν το άσπρο- μαύρο ή για την ακρίβεια το άσπρο- γκρίζο.

Ανακοινώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως: ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!

Το ΑΙΓΑΛΕΩ-ΕΣΤΙΑ είναι σαν το ατσάλι. Όσο το χτυπάς, τόσο σκληραίνει. Συνεχίστε, αντέχουμε!"

















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ