ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγγέλου: "Νιώσαμε περήφανοι"

Αγγέλου: "Νιώσαμε περήφανοι"
INTIME SPORTS

Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε για το ματς με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι είναι περήφανος για τον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες των "ερυθρολεύκων".

" Το να βλέπεις ένα ματς από διαφορετική οπτική γωνία μόνο καλό κάνει (σ.σ. για το ότι είδε όλο το 2ο ημίχρονο από τη φισούνα)", ήταν τα πρώτα του λόγια στον "Sentra 103,3".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: " Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορείς να κάνεις την καλύτερη πρόβλεψη, το καλύτερο σκάουτινγκ, να αναλύσεις την οποιαδήποτε ιδέα, σε αυτό όμως που καταλήγεις πάντα είναι ότι όταν κρίνεται το παιχνίδι, η ατομική αντίδραση, η ατομική προετοιμασία και η προσωπικότητα είναι τα στοιχεία που κρίνουν το αποτέλεσμα".

Έπειτα ανέφερε: " Ηταν ένα παιχνίδι για τον στόχο και όχι ένα παιχνίδι του στόχου. Νιώσαμε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίον αντέδρασαν ατομικά κάποιοι παίκτες που μας έδωσαν τη νίκη.

Ωστόσο, αυτά τα 6/9 τρίποντα του Χαλπερίν και τα 2/3 του Γκόρντον, αυτά τα 8 εύστοχα τρίποντα από παίκτες που δεν πρωταγωνιστούν, δεν θα γίνονταν εύστοχα σουτ χωρίς 12 πάσες. Το πιο σημαντικό είναι όταν η άμυνα είναι συγκεντρωμένη στους σκόρερς, να βάλει ο δημιουργός τον εγωισμό του κάτω από την ομάδα και να κάνει την πάσα. Οι δικοί μας πρωταγωνιστές έδειξαν αλτρουισμό".

Όσον αφορά το πλάνο που ακολούθησε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε: " Οτι και να πεις στο μπάσκετ έχεις δίκιο. Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα σουτ στον Ναβάρο, στον Σάντα και στον Γκριμάου. Σε εμάς άφησε τα σουτ στον Χαλπερίν και στον Γκόρντον. Στο μπάσκετ πάντα κάτι δεν αφήνεις και κάτι αφήνεις. Ήμασταν έτοιμοι σε αυτά που μας άφησε ο Παναθηναϊκός, αντίθετα σε αυτά που μας άφησε η Σιένα δεν ήμασταν έτοιμοι.

Στην προπονητική υπάρχει το τρικ, υπάρχουν και οι αρχές. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι πολέμιος του τρικ και υπέρμαχος των αρχών. Οταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα με δυνατές αρχές, θα καταφύγεις ή στον απευθείας πόλεμο ή στα τρικ, που αποτελούν το 10% των παιχνιδιών. Δεν μπορείς με τρικ να χτίσεις κάτι".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: " Δεν ασχολούμαστε με τον Παναθηναϊκό, μάθαμε καλύτερα τον Ολυμπιακό. Μάθαμε ότι ο Γλυνιαδάκης είναι έτοιμος, ότι ο Χαλπερίν μπορεί να σουτάρει, μάθαμε ότι ο Κέσελ μπορεί να τρέξει και να κάνει κόψιμο, οτι ο Τεόντοσιτς είναι καλά. Υπάρχει πιο ευτυχές συμπέρασμα από το να ανακαλύπτεις ότι είσαι δυνατός;".

Τέλος αναφέρθηκε στο αήττητο ρεκόρ που αναμένεται να κάνει ο Ολυμπιακός (26-0): " Επειτα από έναν Φεβρουάριο εκπληκτικό ήρθαν αυτά τα τρία ανάποδα αποτελέσματα με τη Σιένα. Το ρεκόρ είναι ένα παράσημο αλλά όποιος σκεφτεί το ρεκόρ θα κάνει λάθος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ