STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγέλου: "Ενέργεια και δύναμη"

Αγγέλου: "Ενέργεια και δύναμη"
INTIME SPORTS

Σημαντική νίκη χαρακτήρισε το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΚΑΟΔ, ο κόουτς του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Άρης επικράτησε στη Δράμα του ΚΑΟΔ, με τον προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου να τονίζει πως οι παίκτες του σημείωσαν μία σημαντική νίκη.

"Είναι σημαντική νίκη, αν και δεν ήμασταν καλοί σαν ομάδα. Δανειστήκαμε ενέργεια και δύναμη από την ομαδικότητά μας και αυτό είναι που μας κρατάει, δεν ξέρω μέχρι πότε", είπε ο Αγγέλου και συμπλήρωσε:

"Αν κοιτάξετε στατιστική με 2 ασίστ και 17 λάθη και 9 χαμένα ριμπάουντ, πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα να διαχειριστεί την φανέλα του Άρη από το θέμα της πίεσης.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Δράμα, ήταν ένα παιχνίδι με δυνατή τακτική, έχω μεγάλο σεβασμό στον Νέναντ, του εύχομαι καλή συνέχεια. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στη μνήμη του αδλεφού του Θόδωρου Κουρόγλου, ενός φίλου που μας βοηθάει πάρα πολύ. Εμείς έχουμε απώλειες τον τελευταίο καιρό. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο μας που η σπίθα με την ομάδα είναι πολύ δυνατή, να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα με τον Αρειανό τρόπο, όχι με ακρότητες".

Σε ερώτηση για την παρουσία Ελλήνων παικτών απάντησε: "Ο Άρης έχει πρωτοτυπήσει και στο παρελθόν. Είναι ένα ιδιαίτερο μπασκετικό στίγμα ιστορικά. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που βοηθάνε αυτήν την ομάδα και είναι πίσω από την κουρτίνα και δίνουν ενέργεια σε αυτήν την ομάδα. Δυστυχώς ή ευτυχώς κρίνεσαι από το αποτέλεσμα.

Στον Άρη υπάρχουν όμορες φωνές, φωνές ομοψυχίας, αλλά και διαφορετικές απόψεις και έχουμε αποφασίσει να τις διαχειριζόμαστε με αλήθεια και δουλειά. Μέχρι τώρα είμαστε ευχαριστημένοι, θα συνεχίσουμε με αυτό που είπαμε και μέσα στην βδομάδα, σαν ομάδα δεν πρέπει να έχουμε μνήμη, πρέπει να κοιτάμε μπροστά".

Για το πόσο βοηθάει την ομάδα αυτό το ξεκίνημα να χτίσει χαρακτήρα είπε: "Το θέμα είναι αν μπορούμε να ζούμε με αυτό το πρόσημο το θετικό της προσπάθειας. Από την διαχείριση της μπασκετικής ύλης είμαστε στο 20%. Σήμερα σε πολλά πράγματα ήμασταν εκτός ρυθμού, εκτός διαβάσματος, βάλαμε και κάποια μεγάλα σουτ. Είχαμε την ευκαιρία παίκτες που έχουμε δουλέψει γι΄ αυτούς έχτισαν αυτοπεποίθηση, αλλά μπασκετικά είμαστε σε πολύ χαμηλό επίπεδο ακόμα και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει και το λέω με πολλή επαγγελματική γνώση".

Για τους διαφορετικούς πρωταγωνιστές της ομάδας του σχολίασε: "Λέμε πάντα πως είναι σημαντικό να κάνεις λάθη με αυτοπεποίθηση. Αυτή η ομάδα είναι σαν το κρασί, θέλει πολύ χρόνο και αν ανοίγεις την κάνουλα και παίρνεις λίγο δεν θα είναι τόσο εύγεστο και σταθερό. Το «μαθαίνω» και το «ωριμάζω» το παλεύουμε. Είναι ευχάριστο ότι ανταποκρίνονται διαφορετικοί παίκτες, αλλά επιμένω ότι εκεί που πρέπει να μείνουμε είναι στο μπασκετικό πρόβλημα που έχουμε μέσα στο γήπεδο. Το περιμέναμε, αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε. Περιμένουμε και τον Σαρικόπουλο, περιμένουμε τον Χαντ, είναι έτοιμος ο Λαρεντζάκης, θυσιάζουμε τον Λαρεντζάκη στην ομάδα για να ζητάμε την άμυνα και την πίεση, έναν παίκτη με πολύ καλό επιθετικό ένστικτο. Ελπίζω να κάνουμε σωστά και συνεχίζουμε".

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Πουλιανίτης σχολίασε: "Ήταν μια πολύ καλή νίκη για μας, είμαστε χαρούμενοι. Προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για το επόμενο ματς που είναι εξίσου δύσκολο μέσα σε μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέσα στη βδομάδα γι” αυτό".

Μάρκοβιτς: "Μας πίεσε αμυντικά ο Άρης"

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς τόνισε από την πλευρά του ότι η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στο πλάνο της, όχι όμως και στο δεύτερο: "Συγχαρητήρια στον Άρη, μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού του. Οι Έλληνες παίκτες προσπαθούν και πρέπει να τους σεβαστούμε.

Στο πρώτο ημίχρονο μείναμε στο σχέδιο μας, αλλά στο δεύτερο επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πετύχει πολλούς ελεύθερους πόντους. Χάσαμε τον ρυθμό μας, ο Άρης πήρε αυτοπεποίθηση και δίκαια κέρδισε. Χάσαμε την συγκέντρωση μας στο δεύτερο μέρος, κυρίως στην άμυνα. Ο Άρης γύρισε πολύ καλά την μπάλα και βρήκε χώρους ενώ αμυντικά μας πίεσε αρκετά. Είναι νωρίς για να μιλήσουμε για αλλαγές. Οι ξένοι μας είναι… πρωτάρηδες στην Α1. Ο Τζόουνς τραυματίστηκε, ήταν ήδη με πρόβλημα και η απουσία του μας κόστισε σημαντικά".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ