ΙΚΑΡΟΣ

Αγγελόπουλος: "Πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί"

Αγγελόπουλος: "Πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί"
INTIME SPORTS

Ο μεγαλομέτοχος του Ικάρου Καλλιθέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος προανήγγειλε την πιθανή αποχώρηση του από το ελληνικό μπάσκετ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Στην ΕΡΑ Σπορ μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Ικάρου Καλλιθέας, Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε την πιθανή αποχώρηση του από το ελληνικό μπάσκετ, ενώ στηλίτευσε τη μη τήρηση των νόμων, τις διαδικασίες στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και το μπλοκάρισμα του Βρκιτς από τον αθλητικό δικαστή ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

" Εχει γίνει μια αλλαγή στην διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, αλλά κατά τ’ άλλα δεν είμαι θετικός ότι θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές, διότι οι σοβαρές αλλαγές γίνονται με επαναστατικές λύσεις και οι επαναστατικές λύσεις εδώ στην Ελλάδα γίνονται μόνο με εξωτερική βοήθεια, όπως γίνεται με το ΔΝΤ. Όταν λέμε εξωτερική βοήθεια εννοούμε καταναγκασμό. Ας πέσουν επτά ομάδες! Ας παίξουν οι Κρύες Βρυσούλες της Βέροιας στην Α1. Αυτό που γίνεται στο εξωτερικό και ιστορικές ομάδες πέφτουν κατηγορία. Είναι τεράστια υποκρισία να υπάρχουν χίλιοι κανόνες και να τηρούνται δύο.

Αυτά είναι αιχμή για όλο το σύστημα το οποίοι λειτουργεί χρόνια με παρεμβάσεις υπουργών, με πολιτικές παρεμβάσεις. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο της τραγικής οικονομικής κατάστασης υπάρχουν γενικότερες παρεμβάσεις. Να πω μια λεπτομέρεια: ο κανονισμός είναι σαφής για την ΕΕΑ. Πρέπει να δώσει τα πιστοποιητικά συγκεκριμένες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δε σηκώνει επεξήγηση ο νόμος. Γιατί εγώ να έχω δώσει όλα μου τα χαρτιά από τον Ιούλιο όλα τα χαρτιά, να είμαι εντάξει σε όλα και να μη ισχύει αυτό για όλους.

Εγώ είμαι ο μόνος στο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ο οποίος επιφυλάχθηκα για την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται να παίζεις με διαφορετικά κριτήρια. Πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Υπάρχουν θέματα και δεν ξέρω προσωπικά αν θα αντέξω όλη τη χρονιά. Είναι μια πρώτη δήλωση, αλλά το λέω ξεκάθαρα.

Όταν κάποιος τηρεί τον προϋπολογισμό του δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κάποιον που έχει τεράστια χρέη και δημιουργεί πάλι καινούργια. Για να αντέξεις πρέπει να ανταγωνίζεσαι ομάδες με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Υπάρχουν κανονισμοί για αποφάσεις της ΕΕΟΔΑΚ, της ΦΙΜΠΑ για παίκτες που δεν πληρώνονται. Αν αυτά δεν τηρούνται, εγώ γιατί να πληρώνω τους δικούς μου παίκτες; Και κάτι άλλο: εμένα δεν με ευχαριστεί η Α1, προτιμώ τα τοπικά πρωταθλήματα, τις μικρές ηλικίες. Για πιο λόγο να πληρώνω, να κάνω κάτι που δε με ευχαριστεί και ταυτόχρονα να ανταγωνίζομαι ομάδες που δεν υπάρχει ισοτιμία.

Υπάρχει η βούληση να υπάρξει μια αλλαγή στην Α1. Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος, το λέω ξεκάθαρα. Ημουν αισιόδοξος όταν έγινε η αλλαγή της ηγεσίας, αλλά σήμερα δεν είμαι αισιόδοξος. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά τα δείγματα που είχα στη συζήτηση της προκηρύξεως του πρωταθλήματος, δε με κάνουν αισιόδοξο.

Για τον Βρκιτς θα σας πω: είναι ένα επιπλέον πρόβλημα της τραγικής κατάστασης που υπάρχει. Έχει πάρει μια ουσία από σκεύασμα συμπληρώματος διατροφής. Είναι διεγερτικό. Είναι ξεκάθαρη η θέση της WANDA αλλά και το ΦΕΚ των ελληνικών φαρμάκων και της ΦΙΜΠΑ. Περίπτωση ντόπινγκ για το διεγερτικό ισχύει μόνο στους αγώνες. Απλή λογική και νόμος. Πιστεύω ότι θα αθωωθεί. Δεν θα έπρεπε να πάει καν στον αθλητικό δικαστή. Και όμως μια παράλογη διαδικασία οδηγεί τον παίκτη στον αθλητικό δικαστή και δεν θα παίξει με τον Απόλλωνα. Γι αυτό και ζητήσαμε αναβολή, διότι επηρεάζει το αποτέλεσμα του αγώνα. Ακόμα και αν πάει στον αθλητικό δικαστή θα έπρεπε να επιλαμβάνεται πριν από τον αγώνα".

TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ