ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μία ομαδα, 374 διαφορετικές πεντάδες, μία ακόμα υπέρβαση

Ο Δημήτρης Μωραΐτης της ΑΕΚ πανηγυρίζει ένα τρίποντο που σημείωσε στον αγώνα με την Στρασμπούρ
Ο Δημήτρης Μωραΐτης της ΑΕΚ πανηγυρίζει ένα τρίποντο που σημείωσε στον αγώνα με την Στρασμπούρ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έχει δοκιμάσει φέτος 374 διαφορετικές πεντάδες σε όλες τις διοργανώσεις σύμφωνα με το InStat Scout. Και ήταν η 373η που έμελλε να κάνει την διαφορά κόντρα στην Στρασπούρ.

Πέντε λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. Τόσο χρόνο χρειάστηκε η ΑΕΚ για να φέρει τα πάνω-κάτω στον αγώνα με την Στρασμπούρ σημειώνοντας μία νίκη-άθλο με 77-68. Ακόμα μία νίκη-άθλο για την ακρίβεια.

Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 10αδα λόγω των τραυματισμών των Μορέιρα, Σλότερ, Γκίκα, Ζήση και Γιάνκοβιτς και της απουσίας του Ματσιούλις (είναι στην Λιθουανία λόγω του θανάτου του πατέρα του) και λίγο πριν το τέλος έχασε και τον Κίνγκλεϊ Μόουζες με τραυματισμό, η “Ένωση” έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι σκληρό καρύδι. Είναι συμπαγής. Πάνω από όλα όμως, είναι ομάδα ανεξάρτητα με το ποιος παίκτης είναι στο παρκέ. Και η απόδειξη ήρθε από το γεγονός ότι κόντρα στην Στρασμπούρ η νίκη ήρθε χάρη σε μία πεντάδα αποτελούμενη από παίκτες που δεν είχαν βρεθεί ποτέ ταυτόχρονα στο παρκέ φέτος.

ΤΑ 317 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η ΑΕΚ ήξερε ότι λόγω των απουσιών της έπρεπε να κάνει ξανά αλχημείες για να φανεί ανταγωνιστική και τελικά πάρει την νίκη. Αυτό έκανε σε όλο τον αγώνα, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει δοκιμάσει πολλά διαφορετικά σχήματα για να αντέξει κόντρα στον ρυθμό των Γάλλων. Και με το σκορ στο 59-62 και 7 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του παιχνιδιού, αποφάσισε να κάνει ακόμα μία, περνώντας τον Κίνγκλεϊ Μόουζες στο παρκέ στην θέση του Δημήτρη Μαυροειδή.

Η ΑΕΚ βρέθηκε στο παρκέ με τους Μωραΐτη, Μέικον, Λοτζέσκι, Χρυσικόπουλο και Μόουζες, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά φέτος. Σύμφωνα με το InStat Scout, αυτή ήταν η 14η διαφορετική πεντάδα που παρέταξε στο παρκέ κόντρα στην Στρασμπούρ και η 373η συνολικά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (Stoiximan Basket League, Basketball Champions League, Κύπελλο και Super Cup). Και ήταν και η πλέον καθοριστική.

Η συγκεκριμένη 5αδα της ΑΕΚ έμεινε στο παρκέ για 5 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα, ή, αλλιώς, 317 δευτερόλεπτα, μέχρι να τραυματιστεί ο Μόουζες και να περάσει στην θέση του ο Κιθ Λάνγκφορντ (στην 374η διαφορετική πεντάδα που παρέταξε η ΑΕΚ φέτος). Σε αυτό το διάστημα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 16-4, μετατρέποντας το 59-62 εναντίον της σε 75-66 υπέρ της. Και τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια, αφού σε αυτό το διάστημα είχε 4/4 τρίποντα και 2/3 δίποντα, έναντι 1/6 σουτ(1/3 δίποντα και 0/3 τρίποντα) και 2/2 βολών των Γάλλων. Το δε Shot Chart των δύο ομάδων σε αυτό το διάστημα (το σημείο από το οποίο πήραν τα σουτ) τα λέει όλα.

Ιδού της ΑΕΚ:

Οι προσπάθειες για σουτ της ΑΕΚ στο 5λεπτο που γύρισε το παιχνίδι με την Στρασμπούρ
Οι προσπάθειες για σουτ της ΑΕΚ στο 5λεπτο που γύρισε το παιχνίδι με την Στρασμπούρ INSTAT SCOUT

Οι προσπάθειες για σουτ της ΑΕΚ στο 5λεπτο που γύρισε το παιχνίδι με την Στρασμπούρ (Πηγή: InStat Scout)

Ιδού της Στρασμπούρ:

Οι προσπάθειες για σουτ της Στρασμπούρ στο 5λεπτο που γύρισε το παιχνίδι η ΑΕΚ
Οι προσπάθειες για σουτ της Στρασμπούρ στο 5λεπτο που γύρισε το παιχνίδι η ΑΕΚ INSTAT SCOUT

Οι προσπάθειες για σουτ της Στρασμπούρ στο 5λεπτο που γύρισε το παιχνίδι η ΑΕΚ (Πηγή: InStat Scout)

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΩΝ

Τα αναλυτικά στατιστικά του InStat Scout δείχνουν την μία πλευρά της εξίσωσης. Η εικόνα της ΑΕΚ και οι αποφάσεις του τεχνικού επιτελείου όμως δείχνουν την άλλη πλευρά, που έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Η ΑΕΚ έφερε τα πάνω-κάτω ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν έχοντας τον καλύτερο παίκτη της (Κιθ Λάνγκφορντ) στον πάγκο επειδή η απόκτηση του Ντάριλ Μέικον δίνει αυτή την πολυτέλεια. Έφερε τα πάνω-κάτω έχοντας ως ηγετική φυσιογνωμία τον Λίνο Χρυσικόπουλο, σε μία από τις πιο ώριμες εμφανίσεις του, με τον Κερκυραίο φόργουορντ να μοιάζει με άλλο παίκτη από τότε που παραλίγο να αποχωρήσει. Έφερε τα πάνω-κάτω έχοντας στην πεντάδα τον Δημήτρη Μωραΐτη να σημειώνει 5 σημαντικούς πόντους σε αυτό το διάστημα και να πιέζει στην άμυνα, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την διαρκή του άνοδο.

Η ΑΕΚ έκανε ακόμα μία υπέρβαση. Σε έναν αγώνα που είχε όλες τις δικαιολογίες με το μέρος της, που παρατάχθηκε χωρίς 6 παίκτες και έχασε έναν ακόμα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, δεν ήταν απλώς ανταγωνιστική, αλλά πήρε μία σημαντική νίκη κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Και τα κατάφερε χάρη στην 373η διαφορετική πεντάδα που παρέταξε φέτος στο παρκέ. Και αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ