ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Κάμερον ΜακΓκρίφ

Ο Κάμερον ΜακΓκρίφ
Ο Κάμερον ΜακΓκρίφ AEK BC OFFICIAL SITE

Την τρίτη φετινή της μεταγραφή ανακοίνωσε η ΑΕΚ, που γνωστοποίησε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Κάμερον ΜακΓκρίφ (24 χρονών, 2.01 μέτρα) με συμβόλαιο ενός έτους.

Ο Κάμερον ΜακΓκρίφ (24 χρονών, 2.01 μέτρα) είναι πλεον παίκτης της ΑΕΚ. Την είδηση έκανε γνωστή η "Ένωση", ανακοινώνοντας την συμφωνία με τον 24χρονο φόργουορντ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της G-League και ακολούθως σε αυτό του Πουέρτο Ρίκο.

Ο ΜακΓκρίφ είναι το τρίτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της "Ένωσης", που έχει ανακοινώσει ακόμα την απόκτηση του Κένι Γουίλιαμς και του Νίκου Περσίδη, καθώς και την ανανέωση του συμβολαίου του Αντώνη Κόνιαρη. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά αθλητικό combo φόργουορντ, ο οποίος περνάει περισσότερη ώρα σε θέση πάουερ φόργουορντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"H AEK ΒC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Κάμερον ΜακΓκρίφ (Cameron McGriff, 24 χρ., 2μ.01).


Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ υπέγραψε σήμερα (18/07) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Βιογραφικό

Ο Κάμερον ΜακΓκρίφ γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997, στο Γράντ Πρέρι του Τέξας και έχει ύψος 2,01μ. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο της περιοχής του, ενώ μετέπειτα αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στο κολέγιο Oklahoma State, όπου και είχε σημαντικό ρόλο, έχοντας κατά μέσο όρο 9.2 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά ματς.

Την περίοδο 2020-21, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, παίρνοντας μεταγραφή στη βελγική Okapi Aalstar. Εκεί μέτρησε 13.6 πόντους, 4.9 ασίστ, 1.3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 27 εμφανίσεις, έχοντας παράλληλα 37.3% ποσοστό ευστοχίας πίσω από τα 6,75μ.

Μετά από το επιτυχημένο πέρασμα στην Ευρώπη, ο ΜακΓκρίφ υπέγραψε συμβόλαιο με τους Charlotte Hornets κατά τη διάρκεια του summer camp και σημείωσε 10,2 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 14 παιχνίδια, με 45,5% ποσοστό ευστοχίας.

Τον Δεκέμβριο του 2021, οι Portland Blazers του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο NBA, όπου και πρόλαβε να καταγράψει κατά μέσο όρο 4.7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 3 αγώνες. Κατόπιν, μετέβη στην G League και στην Greensboro Swarm, με την οποία μέτρησε 12.3 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ, σε 27 αναμετρήσεις, πριν κλείσει τη σεζόν με ένα μικρό πέρασμα από το Πουέρτο Ρίκο (Capitanes de Arecibo).

Ο νέος Αμερικανός φόργουορντ της «Βασίλισσας», Κάμερον ΜακΓκρίφ, δήλωσε για τη μεταγραφή του στο aekbc.gr:

«Για μένα το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ιδανικό για αθλητές, που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Είναι μία διαφήμιση για το άθλημα η Ευρώπη, και δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες με δυνατότητες, να αναδειχθούν. Όταν η ΑΕΚ μού έκανε την πρόταση, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Άλλωστε γνώριζα την ΑΕΚ ως όνομα από την περίοδο, που αγωνιζόμουν στο Βέλγιο. Είναι τεράστια ευκαιρία για μένα, καθώς έχω πάντα υψηλούς στόχους και θέλω να τους πετύχω»."

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ