ΜΑΡΟΥΣΙ

ΑΕΚ-Μαρούσι: 75-84

ΑΕΚ-Μαρούσι: 75-84
Διαμαντόπουλος Κις INTIME SPORTS

Μέσα από... μπουγέλα και εκρηκτική ατμόσφαιρα το Μαρούσι κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 75-84

Στο κλειστό του Σπόρτιγκ η ΑΕΚ μετρούσε μόλις μία ήττα, ένας απολογισμός φυσιολογικός, δεδομένης της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι οπαδοί της στο "κλουβί" των Πατησίων. Ωστόσο, το Μαρούσι έδειξε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του ματς και δεν επηρεάστηκε ούτε από το πλιάτσικο στα νερά της ομάδας των βορείων προαστίων που έκαναν ορισμένοι οπαδοί της Ένωσης, αλλά ούτε και από έναν άνθρωπο της ασφάλειας του γηπέδου που έκοβε βόλτες στον πάγκο του Σούλη Μαρκόπουλου.
Με το σκορ 52-52 και τις εκτιμήσεις για ματς θρίλερ να παίρνουν σάρκα και οστά, το Μαρούσι ξεκίνησε ένα κρεσέντο από την περιφέρεια και με πέντε συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκε με 54-67. Στη συνέχεια ο Ντι Τζέι Τόμπσον και ο Νέμεθ έφεραν την ΑΕΚ στους πέντε πόντους απόσταση (71-76), αλλά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρέθηκε την κατάλληλη χρονική στιγμή στο σωστό σημείο. Με διπλό φόλοου ο Έλληνας σέντερ (που ήταν από τους κορυφαίους του Αμαρουσίου) έκανε το σκορ 71-78 ένα λεπτό πριν από τη λήξη και στην ουσία έθεσε τις βάσεις για τη νίκη.

Η ΑΕΚ είχε κορυφαίους τους Μπράιαντ, Τόμπσον και Νέμεθ, αλλά το Μαρούσι επέδειξε έναν πλουραλισμό στην επίθεση που αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας. Ο Στίβενσον με 18 πόντους και ο Χαραλαμπίδης με 17 ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των φιλοξενουμένων από την περιφέρεια, ενώ μέσα στη ρακέτα οι 18 πόντοι και η γενικότερα εξαιρετική παρουσία του Μαυροκεφαλίδη δεν πήραν απαντήσεις από την ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-29, 51-52, 75-84

ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 8 (1), Ταπούτος 5 (1), Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 6, Τόμπσον 12 (1), Χατζής 2, Δορκοφίκης 8 (1), Κίκερπιλ 2, Μπράιαντ 15, Άντερσεν 5, Νέμεθ 12 (2).

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 18 (4), Κις 10 (2), Χαραλαμπίδης 17 (3), Διαμαντόπουλος 8 (2), Κουμπούρας, Χαφ 3 (1), Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης 18 (1), Καλάθης, Γλυνιαδάκης 3, Καϊμακόγλου 7 (1).

Φλεβαράκης: "Κάποιοι φροντίζουν να μην είναι γεμάτα τα γήπεδα"

Ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε: " Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το παιχνίδι. Το Μαρούσι ήταν συγκεντρωμένο σε όλο το ματς. Εμείς επιχειρήσαμε με μεγαλύτερο ροτέισον να κρατήσουμε όλα τα παιδιά στο ματς. Και τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Όμως, με 10/12 τρίποντα στο δεύτερο μέρος από το Μαρούσι ήταν δύσκολο να αντέξουμε. Παλέψαμε ακόμη και απέναντι στη φροντ λάιν του Αμαρουσίου, που υπερείχε απέναντι και σε πιο γεμάτες ομάδες. Θέλουμε να διεκδικούμε τη νίκη σε όλα τα ματς και σήμερα το προσπαθήσαμε. Θα παλέψουμε και στο μέλλον. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και τα γήπεδα να είναι πάντα γεμάτα. Διότι κάποιοι φροντίζουν να μην είναι…".

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε: " Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες στο άθλημα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την ως τώρα παρουσία της σε εντός και εκτός έδρας ματς. Μπράβο και στους ανθρώπους της διοίκησης που κατάφεραν να φτιάξουν μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Μπράβο στους παίκτες μου, που είχανε καρδιά μέσα σε ένα γήπεδο που βράζει. Δεν είναι κακό ένα γήπεδο να πάλεται από τον κόσμο και να είναι γεμάτο. Αυτό δίνει στη νίκη μας μεγαλύτερη αξία. Η ευστοχία μας έξω από τη γραμμή των 6,25 μας έδωσε τη νίκη στο τέλος".

Διαμαντόπουλος: "Δύσκολα θα περάσει άλλος από τα Πατήσια"

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος σχολίασε: "Ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα σε μια σκληρή έδρα. Δύσκολα θα περάσει άλλος από τα Πατήσια. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Χαίρομαι να παίζω στο κλειστό των Πατησίων αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ. Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να παίζει μια τέτοια ομάδα και οι αντίπαλοι να δέχονται φτυσιές σε κάθε επαναφορά της μπάλας".

Τέλος, ο Μίκαελ Άντερσεν τόνισε: "Συγχαρητήρια στο Μαρούσι. Πήρε κάποια πολύ μεγάλα σουτ και τα έβαλε. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για εμάς να ξεκινάμε με ήττα τη χρονιά, αλλά κοιτάμε μπροστά. Είναι φανερό πως έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους. Το ΟΑΚΑ που έπαιζα πριν δέκα χρόνια αισθανόσουν τον παλμό μόνο όταν ήταν γεμάτο, σε ματς Ευρωλίγκα".


Ποινή για την ΑΕΚ!

Τελικά τα όσα έγιναν στο κλειστό του Σπόρτιγκ δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους διαιτητές, που κατέγραψαν στο φύλλο αγώνες υβριστικά συνθήματα από τους οπαδούς της ΑΕΚ κατά του Παναθηναϊκού και της Αστυνομίας. Βέβαια, εκτός από τα συνθήματα, οι διαιτητές ήταν μάρτυρες και των περιστατικών με τα μπουκάλια νερού, ενώ στην αίθουσα Τύπου υπήρξε ένταση με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο να δέχεται (και να απαντάει σε) φραστική επίθεση. Με την έγγραφη παρατήρηση και την επίπληξη, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να δώσει χωρίς κόσμο το επόμενο παιχνίδι στην έδρα της με αντίπαλο την ΑΕΛ.























TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ