ΑΕΚ

ΑΕΚ-Μαρούσι: 66-73

Άφησε τα προβλήματα του εκτός γηπέδου και επέστρεψε στις νίκες με το 73-66 επί της ΑΕΚ στο Ελληνικό

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στηρίχτηκε στο αμερικανικό δίδυμο της περιφέρειας (Κις και Λούκας), στον Τζάρεντ Χόμαν που κέρδισε κατά κράτος τον Τορίν Φράνσις, αλλά και τον πολύ θετικό Μιχάλη Πελακάνο. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Κις που είχε 18 πόντους με 8/8 βολές ("καθάρισε" ουσιαστικά στο φινάλε) και τον Τζαμόν Λούκας που ήταν μεν άστοχος (4/12 δίποντα), αλλά πρόσθεσε 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και κανέλα λάθος!
Σε... αμερικάνικα χέρια πόνταρε κι η Ένωση που είδε τους Μακ και Γκριν να σκοράρουν 38 από τους 66 συνολικούς πόντους της ομάδας. Συνολικά, ωστόσο, ο "δικέφαλος" έκανε εύκολα το λάθος (17 έναντι 9 των φιλοξενούμενων) και δεν έφταναν με άνεση στο αντίπαλο καλάθι.

Από την άλλη το Μαρούσι ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, έπαιξε λιγότερο... ομαδικά στη συνέχεια (από τις 7 ασίστ του πρώτου δεκαλέπτου τέλειωσε το ματς με 12), αλλά στηρίχτηκε στην πολύ καλή του άμυνα για να ξεφύγει τρεις φορές με 7 πόντους και μια με 14 στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το Μαρούσι ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ταχύτητα και πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με 11-4 "χτυπώντας" κυρίως κοντά στο καλάθι με τον Μιχάλη Πελεκάνο, να εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή. Η Ένωση, που προσπάθησε να περάσει τη μπάλα στη ρακέτα και τον Φράνσις, έγινε απειλητική χάρις στους Γκριν και Μακ μειώνοντας σε 17-18.

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αλλάξουν τον ρυθμό με μια "παράξενη" ζώνη (1-1-3), την οποία "τιμώρησε" ο Μπίλι Κις και στη συνέχεια ο Δημήτρης Μαυροειδής. Κάπως έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέφυγε και πάλι με 7 πόντους (26-19), πριν μειώσει με 2/3 βολές ο Λαμόντ Μακ (21-26 στο τέλος της περιόδου).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι συνέχισε να έχει ένα σταθερό προβάδισμα, συνεχίζοντας να παίζει πολύ ομαδικά (7 ασίστ στο πρώτο μέρος) και να κυριαρχεί στα ριμπάουντ (5 επιθετικά νωρίς-νωρίς). Με τον Στέφαν Νάτζφεϊ να δίνει λύσεις από τον παγκο και να κάνει αρκετά καλό δίδυμο με τον Καϊμακόγλου στο "3", το Μαρούσι ξέφυγε και πάλι με 7 πόντους (35-28), πριν μειώσει και πάλι η Ένωση με τρίποντα των Νικολαΐδη-Γκριν και βολές του Μακ για το 41-36 του ημιχρόνου.

"Εκκένωση" από τον Βορεάδη

Με μια σημαντική καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Λάζαρος Βορεάδης διάταξε την εκκένωση του γηπέδου. Ζήτησε με άλλα λόγια να αποχωρήσουν οι παραπάνω από τους προβλεπόμενους θεατές του συγκεκριμένου κεκλεισμένων των θυρών αγώνα.

Οι άνθρωποι της Ένωσης προσπάθησαν -μάταια- να τον μεταπείσουν. Τελικά το γήπεδο εκκενώθηκε κι ο αγώνας ξεκίνησε. Ο Γιόνας Καζλάουσκας, πάντως, που παρακολουθούσε το παιχνίδι παρέμεινε, αν κι αρχικά ετοιμάστηκε κι αυτός να αποχωρήσει, πριν ενημερωθεί ότι η παρουσία του δεν προκαλεί -όπως είναι φυσικό- κανένα πρόβλημα.

"Μίλησαν" Λούκας και Κις

Με τον Μπίλι Κις να ξεκινάει "φορτσάτος" η ομάδα των βορείων προαστίων πάτησε γρήγορα το γκάζι και βρέθηκε να προηγείται με 52-38 στο 26'. Σε αυτό το διάστημα "μίλησε" η πολύ καλή προσωπική άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά και η πολύ θετική παρουσία του Μιχάλη Πελεκάνου. Το αποτέλεσμα; Η τρίτη περίοδος να ολοκληρωθεί με το 49-58 υπέρ των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι Γκριν-Μακ, ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένοι να... παρατήσουν το παιχνίδι. Με προσωπικούς πόντους των δύο παικτών η διαφορά άρχισε να μειώνεται σταδιακά για να φτάσει ως και το -2 (57-59) στο 36ο λεπτό, επαναφέροντας τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι στην αναμέτρηση.

Σε εκείνο το σημείο "μίλησε" η κλάση του Τζαμόν Λούκας που πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ-φάουλ, δίνοντας "αέρα" στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά ο Μπίλι Κις πήρε πάνω του τις κρίσιμες φάσεις: πήγε στη γραμμή κι όντας εύστοχος διαμόρφωσε το τελικό 73-66 κι ενώ οι Μαζέικα-Δορκοφίκης αστόχησαν σε μακρινά σουτ, που θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-26, 36-41, 49-58, 66-73

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Γκριν 21 (3), Νικολαΐδης 6 (2), Μαζέικα 5, Μακ 17 (1), Παπαντωνίου, Δορκοφίκης 6 (2), Γκιζογιάννης, Καλλινικίδης 4, Τουντζιαράκης, Φράνσις 7.

Μαρούσι (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κις 18 (2), Λούκας 10, Πελεκάνος 14 (2), Μπατής 2, Χόμαν 15, Νάτζφεϊ 6 (1), Μαυροειδής 6, Καλάθης, Κένταλ, Κα¨μιακόγλου 2.

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του Αμαρουσίου Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: " Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί τέσσερις αγωνιστικές πριν τελειώσει η κανονική περίοδος, ισοφάρισαν το ρεκόρ της περσινής εκπληκτικής χρονιάς των δεκαέξι νικών".

"Είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου για έξι μήνες είχαμε υποχρεώσεις σε εξαιρετικά ποιοτικό επίπεδο. Μακάρι να δείξουμε τον ίδιο ζήλο και στη συνέχεια. Η ΑΕΚ ήταν δύσκολος αντίπαλος όπως το περιμέναμε. Ισως θα μπορούσαμε να είχαμε "καθαρίσει" νωρίτερα το ματς, όμως, από νευρικότητα χάσαμε κάποια λέι απ και αυτό μας στοίχισε".

"Η ΑΕΚ προσπάθησε να σταματήσει τον χρόνο με βολές κι εμείς χάρη στην ευστοχία του Κις πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Γράφτηκε ότι κάποιοι παίκτες προσποιούνται πως είναι τραυματίες. Ξεκαθαρίζω ότι Μαυροειδής και Μπατής είχαν πολύ σοβαρές θλάσεις και το αιμάτωμά τους ήταν ορατό με το μάτι".

Για τη συνέχεια είπε: " Τα παιδιά ξέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλες τις ομάδες. Σε εμάς φαίνεται περίεργο γιατί δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ελπίζω να μείνει το μυαλό μας στο κεφάλι μας και η διοίκηση να δώσει τις λύσεις που πρέπει να δώσει για να φτάσει η ομάδα ως εκεί που μπορεί".

Από πλευράς παικτών, ο Κώστας Καίμακόγλου, τόνισε: " Δεν υπάρχει ομάδα χωρίς προβλήματα. Εμείς την Δευτέρα είχαμε κάνει απεργία. Η διοίκηση έκανε κάποια κίνηση από την οποία όμως δεν έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Δεν έχουμε συζητήσει τι θα γίνει από 'δω και πέρα. Το σημαντικότερο είναι να βρεθεί λύση γιατί κανείς δεν θέλει να διαλύσει ότι έχουμε χτίσει".

O κόουτς της ΑΕΚ Μηνάς Γκέκος τόνισε: " Είχαμε πολλά προβλήματα. Είχαμε πολλούς παίκτες με πυρετό και ουσιαστικά κάναμε μιάμιση μέρα προπόνηση. Το Μαρούσι κέρδισε δίκαια. Εμείς προσπαθήσαμε να σταματήσουμε το πικ εν ρολ, αλλά αποτύχαμε στο πρώτο ημίχρονο".

"Στο δεύτερο προσπαθήσαμε, φτάσαμε κοντά, αλλά όταν παίζεις με τέτοια ομάδα πρέπει να κάνεις λιγότερα από 17 λάθη. Με τόσα δεν έχεις μεγάλη τύχη. Δεν έχω πάντως παράπονο από τα παιδιά. Προσπάθησαν".

Tέλος, να σημειωθεί ότι το πρώην μέλος της ΚΑΕ, Παντελής Γαμπιεράκης, κάλυψε το ποσό των 15.000 της επιταγής που είχε στα χέρια του ο Κώστας Φλεβαράκης για μέρος των δεδουλευμένων του.
















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ