BASKETBALL CH. LEAGUE

ΑΕΚ: Με Τουρκ Τέλεκομ, Στρασμπούρ και Νίζνι στους "16" του BCL

Ο Λάνγκφορντ με τον Ματσιούλις και τον Λοτζέσκι σε αγώνα της ΑΕΚ για τη Stoiximan Basket League
Ο Λάνγκφορντ με τον Ματσιούλις και τον Λοτζέσκι EUROKINISSI

Η Τουρκ Τέλεκομ, η Στρασμπούρ και η Νίζνι είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στους "16" του Basketball Champions League, με φόντο την πρόκριση στο Final Eight της διοργάνωσης.

Η Τουρκ Τέλεκομ, η Στρασμπούρ και η Νίζνι θα είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στη φάση των "16" του Basketball Champions League. Οι κιτρινόμαυροι καλούνται να ξεπεράσουν τα συγκεκριμένα εμπόδια για να πάρουν το εισιτήριο για το Final Eight της διοργάνωσης, εκεί όπου προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Το γεγονός πως η Ένωση βρίσκεται στους "16" της διοργάνωσης καθιστά σαφές πως δεν υπήρχαν εύκολοι αντίπαλοι. Ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός έτσι κι αλλιώς για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του, σε έναν όμιλο που η Τουρκ Τέλεκομ μπορεί να χαρακτηριστεί ως το φαβορί.

Η τουρκική ομάδα έχει επενδύσει μεγάλα ποσά τους τελευταίους μήνες (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την απόκτηση του Σαμ Ντέκερ) για να κατακτήσει το τρόπαιο, δεν τα κατάφερε στο Final Eight της Αθήνας, θέλει όμως αυτή τη φορά να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Η Στρασμπούρ βρέθηκε στον όμιλο του Περιστερίου, κέρδισε δις την ελληνική ομάδα και θέλει αυτή τη φορά -μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες των περασμένων ετών- να διεκδικήσει το τρόπαιο. Όσο για τη Νίζνι, προκρίθηκε με δυσκολία, παρά το γεγονός πως βρισκόταν σε έναν αρκετά βατό όμιλο με Σαραγόσα, Σομπατέλι και Σταρτ Λούμπλιν. Στα χαρτιά, η ρωσική ομάδα μοιάζει να είναι η πιο αδύναμη του ομίλου.

Σε δεύτερο χρόνο (μετά την ολοκλήρωση των playoffs) θα γίνει η κλήρωση για τα ζευγάρια και το bracket του Final Eight, όπως επίσης θα γίνει γνωστή η πόλη που θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Basketball Champions League.

Αναλυτικά η σύσταση των τεσσάρων ομίλων στους "16" του Basketball Champions League:

GROUP I

Τόφας (Τουρκία)

Χάποελ Χολόν (Ισραήλ)

Μπρίντιζι (Ιταλία)

Καρσίγιακα (Τουρκία)

GROUP J

Μπούργος (Ισπανία)

Τενερίφη (Ισπανία)

Ρίγα (Λετονία)

Ιγκοκέα (Βοσνία)

GROUP K

ΑΕΚ (Ελλάδα)

Στρασμπούρ (Γαλλία)

Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)

Νίζνι (Ρωσία)

GROUP L

Σαραγόσα (Ισπανία)

Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Νίμπουρκ (Τσεχία)

Σάσαρι (Ιταλία)

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ