EUROLEAGUE

Αδιάφορη ή αδιάφοροι;

Marc Jackson(L) of Olympiacos Piraeus fights against  Jovo Stanojevic of Prokom Trefl Sopot during the Baskeball Euroleague game held in Sopot 17 Januay 2008. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI
Τζακσον AFP

Ένας κακός Ολυμπιακός έχασε στην Πολωνία από την αδιάφορη Πρόκομ με 63-59 και μαζί τη 2η θέση

Η ομάδα του Πίνι Γκέρσον δεν έπιασε καθόλου καλή απόδοση. Για την ακρίβεια, ήταν κακή. Κι αν στην άμυνα έπαιξαν για μια ακόμη φορά καλά και δέχθηκαν μόλις 63 πόντους από την Πρόκομ, στην επίθεση οι 59 είναι πολύ λίγοι και όπως φαίνεται, καθόλου αρκετοί.
Τώρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε εκτός έδρας τη Ζαλγκίρις Κάουνας την επόμενη αγωνιστική, διαφορετικά κινδυνεύει να βγει ακόμη και 5ος στον όμιλό του, πράγμα που δεν θέλουν ούτε να φαντάζονται στον Πειραιά.

Πάντως, στην αρχή του αγώνα οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο, αλλά και το προβάδισμα, "χτυπώντας" κυρίως μέσα από τη ρακέτα, όπου ο Μαρκ Τζάκσον και ο Γιάννης Μπουρούσης δεν βρήκαν εμπόδια για να πετύχουν στο πρώτο δεκάλεπτο συνολικά 19 πόντους (29 σε όλο το ματς) και να δώσουν στην ομάδα τους το δικαίωμα να προηγηθεί με 24-14, πριν ξυπνήσει ο Μίλαν Γκούροβιτς.

Ο Σέρβος που στο ματς του Φαλήρου, ήταν... άφαντος, πέτυχε 11 συνεχόμενους πόντους κι ένω ήταν να μην αγωνιστεί καν, τελικά ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της Πρόκομ που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ισόπαλη με τον Ολυμπιακό 29-29.

Ήταν φανερό, ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό, διάθεση και αποτελεσματικότητα. Ειδικότερα, στο τρίτο δεκάλεπτο, αν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν έπαιζε τόσο καλά, πολύ δύσκολα οι ερυθρόλευκοι θα προηγούνταν με 44-40 με την ολοκλήρωση των 30 λεπτών.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Πίνι Γκέρσον είχε -θεωρητικά- τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη, αλλά ξόδεψε το προβάδισμα των έξι πόντων άσκοπα και αβίαστα. Αμυντικά, δεν βρέθηκε λύση για να σταματήσει κάποιος το κρεσέντο του Γκούροβιτς και όταν η Πρόκομ πέρασε μπροστά στο σκορ με καλάθι του Βαν ντε Σπίεγκελ, τα πράγματα φάνηκαν αρκετά... δύσκολα, αν και στον Ολυμπιακό διαμαρτύρονται έντονα για το επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε στον Βασιλόπουλο κι ενώ το σκορ ήταν 58-55 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Εν τέλει, το ματς κρίθηκε και στις λεπτομέρειες και όχι μόνο στην κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Περίπου 40'' πριν το τέλος, ο Λιν Γκριρ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και στην επόμενη επίθεση των Πολωνών, ο Γκούροβιτς πήρε το επιθετικό φάουλ και μαζί... εκδίκηση για την κάκη του εμφάνιση στο ματς του πρώτου γύρου.

Το σκορ έγινε 61-58 και το χρονόμετρο έδειχνε 17''. Η Πρόκομ επέλεξε να κάνει φάουλ στον Τεόντοσιτς και ο Σέρβος ενώ έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη επίτηδες (;), με το σκεπτικό να πάρουν οι συμπαίκτες του το επιθετικό ριμπάουντ. Κάτι που δεν έγινε και ο Σλάνινα που κέρδισε φάουλ, διαμόρφωσε με δύο βολές το τελικό 63-59.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 29-29, 40-44, 63-59

Πρόκομ: Μίλισιτς , Ρόζικ, Μασιούλις, Ντίλεβιτς, Χαρίσης, Στανόγιεβιτς, Σλάνινα, Γκούροβιτς, Λαπέτα, Βαν Ντε Σπίγκελ

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 2, Παπαμακάριος, Γουντς, Μπουρούσης 11(1), Γκριρ 6(1), Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 8(1), Πρίντεζης 3, Καυκής, Τεόντοσιτς 3, Τζάκσον 18

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: "Ήταν ένα κακό παιχνίδι, αλλά εμείς ήμασταν χειρότεροι και χάσαμε. Οι τραυματισμοί δεν αποτελούν δικαιολογία, διαφορετικά μπορώ να πω κι άλλες δικαιολογίες, όπως τα άσχημα στεφάνια του γηπέδου. Είχαν και οι δύο ομάδες κακά ποσοστά.

Παίκτες όπως ο Βαν ντε Σπίεγκελ που φεύγουν από την ομάδα, παίζουν πιο ελεύθερα και το τόνισα αυτό στους παίκτες μου. Ήμασταν τα θύματα και ομάδες σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να είναι συνεπείς. Δεν μπορείς να κερδίζεις την ΤΣΣΚΑ, να παίζεις καλά τον τελευταίο καιρό και να αποδίδεις τόσο άσχημα σε αυτό το ματς".

Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε: "Θέλαμε να νικήσουμε πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά όχι και στην επίθεση. Το επιθετικό ριμπάουντ του Γκούροβιτς έκρινε τα πάντα. Με νίκη θα είχαμε ελπίδες για τη δεύτερη θέση, αλλά πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα".

Από την πλευρά του, ο Τόμας Πατσέσας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε σε μια κουβέντα που είχε με τον Γκέρσον, όταν ήταν παίκτης του: "Ο Πίνι μου είπε πριν το ματς, ότι θα μας νικούσαν 15 πόντους. Δεν συμφωνώ του είπα, θα παίξουμε και θα δούμε ποιος θα κερδίσει.

Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα μου και δεν θέλω να μιλήσω για τα λάθη που κάναμε, όταν έχουμε πετύχει τέτοια νίκη".

Τέλος, ο Χρήστος Χαρίσης τόνισε: "Ο Ολυμπιακός είναι πάντα στην καρδιά μου και στενοχωρήθηκα, γιατί ήταν σημαντικό γι' αυτόν παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη όμως, για να ολοκληρώσουμε θετικά τη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και θα προχωρήσει. Χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο, γιατί η ομάδα χτίζεται".

































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ