ELITE LEAGUE

Α2 Ανδρών: Η Καρδίτσα έγινε το καμάρι της πόλης και ο Μπουρούσης έφερε εις πέρας την αποστολή του

Το μπουγέλο στον Γιάννη Μπουρούση
Το μπουγέλο στον Γιάννη Μπουρούση INTIME

Από το απόγευμα του Σαββάτου (16/4) μία πόλη ζει σε ρυθμούς μπάσκετ. Η Καρδίτσα πανηγυρίζει την άνοδό της στην Stoiximan Basket League, έγινε η μοναδική ομάδα της πόλης σε οποιοδήποτε άθλημα που ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία και ο Γιάννης Μπουρούσης εκπλήρωσε τον στόχο του.

Η νίκη της Καρδίτσας με 74-66 επί της Καβάλας το απόγευμα του Σαββάτου (16/4) σήμανε την ιστορική άνοδο της ομάδας στην Stoximan Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήταν το απόλυτο φαβορί, το απέδειξε εντός παρκέ και έκανε ολόκληρη την πόλη να μιλάει για την ομάδα μπάσκετ που έκανε άπαντες περήφανους.

Έγινε η πρώτη αθλητική ομάδα στην ιστορία της πόλης, σε οποιοδήποτε άθλημα, που πήρε την άνοδο σε μεγάλη κατηγορία και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Ήταν το απόλυτο φαβορί από την αρχή της σεζόν και όχι άδικα. Γνώρισε μόλις δύο ήττες, έκανε ηχηρές προσθήκες το καλοκαίρι και με την έλευση του Γιάννη Μπουρούση κατάφερε να κάνει το όνειρο και τους στόχους της πραγματικότητα.

Ο Μπουρούσης γύρισε με ένα σκοπό και τον πέτυχε

Ο Γιάννης Μπουρούσης πήγε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2021 με ένα στόχο. Να ανεβάσει την ομάδα της πόλης του στην μεγάλη κατηγορία. Και το κατάφερε! Πάτησε ξανά παρκέ, πήρε πίσω την απόφαση για απόσυρση και έκανε μία πόλη περήφανη. Άλλωστε ο μεγάλος του στόχος ήταν να μείνει - από άλλο πόστο - και να ενισχύσει την ομάδα και στα μεγάλα σαλόνια.

Η νέα σεζόν του πρωταθλήματος θα βρει την Καρδίτσα στην Stoiximan Basket League και τον Γιάννη Μπουρούση σε διοικητικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Πρόκειται άλλωστε για ένα παίκτη, ένα μπασκετάνθρωπο που γνωρίζει το ελληνικό μπάσκετ πολύ καλά. Ο Γιάννης Μπορούσης “έπαιξε για την τρέλα του” αλλά το έκανε με σοβαρότητα και προσήλωση στον στόχο. Στα 38 του χρόνια έκανε τη διαφορά για την ομάδα του, και έφερε εις πέρας την τελευταία του αποστολή ως παίκτης. Πλέον έχει μπροστά του μία μεγαλύτερη πρόκληση. Καλείται να βγάλει τα μπασκετικά του ρούχα και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η ομάδα στην Α1. Η Καρδίτσα τον εμπιστεύεται και ο ίδιος θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την πόλη της καρδιάς του.

Μόνη της και όλοι τους με μόλις δύο ήττες

Η ομάδα της Θεσσαλίας χτίστηκε με ένα στόχο, την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Και το κατάφερε. Το έκανε όμως με μεγάλη προσήλωση στο πλάνο και το στόχο της και δεν επέτρεψε σε σχεδόν κανέναν αντίπαλό της να το αμφισβητήσει. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών (απομένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές για το τέλος) έχει μέσο όρο 83,7 πόντους σε κάθε ματς ενώ συνολικά έχει σκοράρει 2.010 πόντους σε 24 αγώνες.

Γνώρισε μόλις δύο ήττες σε όλη τη σεζόν. Μία από την Καβάλα (κόντρα στην οποία σφράγισε την άνοδο) και μία από την Ελευθερούπολη. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα ήταν εντυπωσιακή και κέρδισε την άνοδο και κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο δρόμο της με το σπαθί της. Είχε πέντε κατοστάρες σε 22 νίκες και ένα ρόστερ "πεινασμένο" για διάκριση, έτοιμο για να την διεκδικήσει.

Ήταν η πιο σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα και αυτό το απέδειξε από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχε αντιπάλους με μεγάλα ονόματα και μπάτζετ (όπως για παράδειγμα ο Τρίτωνας), ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλίας "κοίταζε τη δουλειά της", το πώς θα βελτιωθεί σε κάθε προπόνηση.

Οι παίκτες της Καρδίτσας πανηγυρίζουν την άνοδο
Οι παίκτες της Καρδίτσας πανηγυρίζουν την άνοδο INTIME

Το στολίδι της πόλης και η στήριξη στην ομάδα

Ένα γήπεδο-στολίδι για τα δεδομένα της πόλης, ο κόσμος που έγινε ένα με την ομάδα και η στήριξη ενός μεγάλου χορηγού όπως είναι το Βιολογικό χωριό αποτέλεσαν ένα "χρυσό" συνδυασμό για την Καρδίτσα ώστε να πετύχει αυτό που τόσο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, όσο και η πόλη ονειρεύονταν.

Το SPORT24 είχε επισκεφτεί την πόλη και το γήπεδο στο οποίο ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, εκεί όπου έχτισε σταδιακά το δικό του μύθο στο άθλημα. Είδε το ντεμπούτο του στην Α2 με την ομάδα της καρδιάς του και μίλησε με όλους αυτούς που οραματίζονταν μία ομάδα-ανόδου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με δύο σέντερ, τον πρόεδρο, Χρήστο Δεληγιάννη και τον Γιάννη Μπουρούση πλέον, η Καρδίτσα αλλάζει σελίδα και μπαίνει στην λίστα των ομάδων που από του χρόνου, ως νεοφώτιστη θα κάνει την προσπάθειά της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Σε αυτό το ταξίδι φυσικά συνέβαλλε και ένας μεγάλος χορηγός, το "Βιολογικό Χωριό" που πίστεψε και στήριξε την ομάδα, την ενίσχυσε και έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" για μία ονειρική σεζόν.

TAGS ELITE LEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ