ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Καρδίτσα είναι η τελευταία αποστολή του Γιάννη Μπουρούση

Η Καρδίτσα είναι η τελευταία αποστολή του Γιάννη Μπουρούση

Η σύμπραξη του ΑΣ Καρδίτσας με το Βιολογικό Χωριό επιβεβαιώνει πως το παν για την επίτευξη των στόχων είναι ο κατάλληλος συμπαίκτης. Ειδικά όταν μέρος της προσπάθειας είναι ο Γιάννης Μπουρούσης και όσα διακυβεύονται έχουν ιστορικό υπόβαθρο.

Η επιστροφή του Γιάννη Μπουρούση στην Καρδίτσα, για να φορέσει τη φανέλα της τοπικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας ήταν μία από τις ειδήσεις του καλοκαιριού. Πώς να μην είναι άλλωστε, όταν ένας παίκτης με τέτοια εμβέλεια και βιογραφικό αποφασίζει να γυρίσει στα πάτρια εδάφη για να συνδράμει κι αυτός στην προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου ο ΑΣ Καρδίτσας να πανηγυρίσει την άνοδο στη Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Για να τα καταφέρει βέβαια, χρειάζεται να γίνουν πολλά μικρά βήματα, έως ότου ολοκληρωθεί με επιτυχία ο φετινός μαραθώνιος.

Βήματα που δεν αφορούν μόνο το αγωνιστικό, αλλά κι ό,τι σχετίζεται με τις ενέργειες έξω από το παρκέ. Επ' αυτού, η Διοίκηση του ΑΣ Καρδίτσας διαθέτει τον κατάλληλο συμπαίκτη, μια εταιρεία που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως διαθέτει το know how του πρωταθλητισμού, της φερεγγυότητας και της εμπιστοσύνης. Ο "γάμος" που προέκυψε, λοιπόν, με το Βιολογικό Χωριό είναι από μόνος του κάτι που έχει τα εχέγγυα για να κάνει τη διαφορά. Σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν της ουσίας, που δεν είναι άλλη από τη χορηγική συνεργασία, υπάρχει κάτι ακόμη σημαντικό, με τη δική του σημειολογία, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας, Χρήστος Δεληγιάννης: "Είναι σημαντικό το γεγονός πως έχουμε στο πλευρό μας μία εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην αγορά των βιολογικών προϊόντων, καθώς ο χώρος αυτός έχει άμεση σχέση με τον αθλητισμό. Δηλαδή, συνδυάζεται και τονίζεται το γεγονός πως ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη σωστή και υγιεινή διατροφή".

Η Καρδίτσα είναι η τελευταία αποστολή του Γιάννη Μπουρούση
PHOTO CREDITS: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Το project που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια στην τοπική ομάδα δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Το κάθε άλλο. Ο πήχης μπαίνει όλο και ψηλότερα, δείγμα της αξιέπαινης προσπάθειας που γίνεται από τη Διοίκηση του Συλλόγου. Κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε σε χορηγικές συμφωνίες, όπως αυτή με το Βιολογικό Χωριό, που αντιλήφθηκε την σπουδαία δουλειά που γίνεται και συνδράμει κι αυτό με τον τρόπο του στην αναβάθμιση της περιοχής της Καρδίτσας.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εδώ και τρία χρόνια, μία εταιρεία με το μέγεθος και το εκτόπισμα του Βιολογικού Χωριού έχει ενταχθεί στο χορηγικό πρόγραμμα της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία κι ο CEO κ. Κρομμύδας έδειξαν ενδιαφέρον για το προφίλ που έχουμε δημιουργήσει ως Σύλλογος. Όταν έχεις δίπλα σου εταιρείες με brand name, που είναι πλήρως αναπτυσσόμενες, όπως το Βιολογικό Χωριό, που σημειώνει εξαιρετική πορεία ανάπτυξης, μας δίνεται η δυνατότητα να αισθανόμαστε δυνατοί, ούτως ώστε να προχωράμε με ασφάλεια στο πλάνο για την επίτευξη των στόχων που θέτουμε κάθε χρονιά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αυτή η συνεργασία φέτος γιγαντώνεται επί της ουσίας, με το Βιολογικό Χωριό να γίνεται ο μέγας χορηγός ονοματοδοσίας".

Κι έτσι είναι, αν αναλογιστεί κανείς πως η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε μπορεί να εξελιχθεί σε ιστορική. Όχι με κάθε κόστος, αλλά με όπλο την σκληρή δουλειά, την εμπιστοσύνη στον διπλανό και την πάγια στάση της θεσσαλικής ομάδας να στηρίζει τα νέα παιδιά, όπως ακριβώς το Βιολογικό Χωριό επιθυμεί να στηρίζει την προσπάθειά τους και τον αθλητισμό.

"Η ομάδα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας έχει χορηγικό πρόγραμμα που δουλεύει σε εξαιρετικό επίπεδο, εδώ και αρκετά χρόνια. Όπως είναι γνωστό, επειδή οι χαμηλότερες κατηγορίες (πλην της Basket League) δεν χρηματοδοτούνται από κάπου, είναι μείζονος σημασίας να έχει ισχυρούς και καλούς συμπαίκτες, εκτός των γραμμών του παρκέ. Οι συνεργασίες με εταιρείες όπως το Βιολογικό Χωριό είναι το καλύτερο εργαλείο και η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορεί να υπάρξει για τις ομάδες της επαρχίας, προκειμένου να τους δίνει τα εφόδια να διεκδικήσουν την επίτευξη των στόχων τους. Γι αυτό, ευχαριστούμε θερμά το Βιολογικό Χωριό για όλα όσα προσφέρει και δίνει στην ομάδα μας" προσθέτει ο Χρήστος Δεληγιάννης, πριν σταθεί στη μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Η Καρδίτσα είναι η τελευταία αποστολή του Γιάννη Μπουρούση
PHOTO CREDITS: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

"Η ομάδα βρίσκεται αρκετά χρόνια στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, φτάσαμε αισίως τα πέντε έτη. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε σωστό προγραμματισμό, κάτι που αποτυπώνεται ανάγλυφα. Έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό brand name. Ήδη η ομάδα, πριν από την έλευση του Γιάννη Μπουρούση, είχε πάρει την απόφαση -μετά τη σκληρή διετία που βιώσαμε λόγω του κορονοϊού- να στοχεύσει στο επόμενο σκαλοπάτι. Τι σημαίνει αυτό; Είχαμε δουλέψει ώστε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο, που θα διεκδικούσε την άνοδο στην Basket League. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση ισχυροποίησε αυτό το πλάνο και μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε στη φαρέτρα της ομάδας έναν αθλητή με τέτοια εμβέλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η αγωνιστική αξία του Γιάννη Μπουρούση μάς δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων ομάδων της κατηγορίας" υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Τι λέει όμως ο... πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης μεταγραφής; Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε αυτό που ένιωθε η καρδιά του, γύρισε στα πάτρια εδάφη και θέλει, από μέρους του, να δώσει πίσω στην Καρδίτσα όλη την αγάπη που έχει λάβει.

Η Καρδίτσα είναι η τελευταία αποστολή του Γιάννη Μπουρούση
PHOTO CREDITS: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

"Όλες οι ομάδες βελτιώνονται, σε κάθε τομέα. Προσπαθώ βάσει εμπειρίας, από αυτά που έχω ζήσει, να βοηθήσω την ομάδα ακόμη κι εκτός του αγωνιστικού. Ο Σύλλογος δουλεύει πολύ εντατικά προκειμένου να γίνει καλύτερος σε κάθε κομμάτι των δράσεων και ενεργειών του κι αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ικανοποιητικό για όλους όσοι εμπλέκονται με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας. Προσωπικά, δεν είμαι κάθε μέρα στην προπόνηση, παρόλ' αυτά προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθάω την ομάδα. Το κίνητρο ήταν να συνδράμω σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, γιατί τα παιδιά που ασχολούνται με τη Διοίκηση παλεύουν σκληρά και εργάζονται πολύ εντατικά. Πέραν αυτού, θέλω να βοηθήσω την πόλη μου, ώστε να καταφέρουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Καρδίτσα: να βρεθεί μια ομάδα της πόλης στην πρώτη κατηγορία ενός ομαδικού αθλήματος. Μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που φέτος θα γράψουμε ιστορία" ανέφερε επ' αυτού, για να ακολουθήσει η ατάκα για την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου η τοπική κοινωνία να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας τη φετινή σεζόν:

"Πρέπει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, ακόμη κι αν δεν ήμουν εγώ στην ομάδα. Φέτος υπάρχει μεγάλη διάθεση από τη Διοίκηση ώστε να γίνει το επόμενο βήμα. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι, θα έλεγα πως απαιτώ να δω περισσότερο κόσμο στις εξέδρες, για να ζήσουμε μαζί όλο αυτό το ταξίδι".

Ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται ήδη από τη συνέπεια της απόδοσης και των αποτελεσμάτων για την ομάδα του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας, σε κάθε τομέα. Τόσο εντός όσο κι εκτός του παρκέ. Ούτως ή άλλως, όποιος είχε την τύχη να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της Διοίκησης του Συλλόγου και δη με τον Χρήστο Δεληγιάννη, αντιλαμβάνεται πως το project πέρα από φιλόδοξο, έχει δομηθεί σε πολύ στέρεες βάσεις.

Η Καρδίτσα είναι η τελευταία αποστολή του Γιάννη Μπουρούση

Ο κύριος Δεληγιάννης σημείωσε: "Έχουμε ξαναπεί στο πρόσφατο παρελθόν πως στόχος για εμάς είναι η άνοδος. Το δείχνει άλλωστε κι ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκε το ρόστερ της ομάδας, με αποκορύφωμα την έλευση του Γιάννη Μπουρούση. Η ομάδα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας διαθέτει έμπειρα παιδιά, όπως ο Δημήτρης Βεργίνης, αλλά και ο Νίκος Κακλαμάνος, ο οποίος είναι πολλά χρόνια αρχηγός της ομάδας. Δεν κρυβόμαστε, γνωρίζουμε ότι όλοι μάς θεωρούν ως φαβορί για την άνοδο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι επί της ουσίας, γιατί έχουμε έναν μαραθώνιο μπροστά μας. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ Καρδίτσας είναι να δουλεύει κάθε μέρα σκληρά, ώστε να δικαιολογεί την έννοια του φαβορί.

Αυτό που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα με τη συνεργασία που έχουμε είναι πως μέσα από τις συζητήσεις που έχουν γίνει, διαπιστώσαμε πως το Βιολογικό Χωριό στέκεται δίπλα στο πλάνο της ομάδας και μαζί ονειρευόμαστε τη διάκριση, να πάμε μαζί στο ανώτατο επίπεδο, που είναι η Basket League. Όπως ο ΑΣ Καρδίτσας, έτσι και το Βιολογικό Χωριό, βλέπουμε ότι εξελίσσεται και κατακτά διαρκώς νέες κορυφές. Μία τέτοιου είδους συνεργασία και με βάση τη φιλοσοφία με την οποία διέπεται αυτή, μας κάνει πολύ χαρούμενους".

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, για να πετύχει μια ομάδα χρειάζεται η αγαστή συνεργασία. Όπως ακριβώς, για να μπει ένα καλάθι χρειάζεται η πάσα. Εν προκειμένω, το Βιολογικό Χωριό και ο ΑΣ Καρδίτσας έχουν δημιουργήσει ένα δίδυμο, που είναι ικανό για σπουδαία πράγματα. Ο καθένας στον τομέα του, αλλά κι οι δύο μαζί στον στίβο του πρωταθλητισμού της Α2 Κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ