ELITE LEAGUE

Α2 ανδρών: Φιέστα με κατοστάρα για Καρδίτσα και Γιάννη Μπουρούση

Α2 ανδρών: Φιέστα με κατοστάρα για Καρδίτσα και Γιάννη Μπουρούση
INTIME

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε μία ονειρεμένη χρονιά στην Α2 η Καρδίτσα καθώς κέρδισε τον Αμύντα με 100-66 και σήκωσε μπροστά στο κοινό της που γέμισε το κλειστό, το τρόπαιο του πρωταθλητή. Κεντρικό πρόσωπο ο Γιάννης Μπουρούσης, που επέστρεψε στο μπάσκετ για να ανεβάσει στην Α1 την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Η Καρδίτσα ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη χρονιά στην Α2 ανδρών καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα μαζί και την άνοδο στην Α1. Η ομάδα της Θεσσαλίας κέρδισε τον Αμύντα με 110-66 στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι και παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή μπροστά στο κοινό που γέμισε το κλειστό της πόλης.

Πιθανό αυτό να ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιάννη Μπουρούση στην μπασκετική του καριέρα καθώς στο παρελθόν ο έμπειρος σέντερ είχε δηλώσει πως αυτή θα είναι η τελευταία του αποστολή, να ανεβάσει την ομάδα της πόλης του. Όμως σε πολλές περιπτώσεις, ο 39χρονος σέντερ έκανε την έκπληξη.

Μετά την μεγάλη νίκη ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εμφανώς χαρούμενος για το έργο που έφερε εις πέρας στην πόλη του: "Η απόφαση που πήρα δικαίωσε και εμένα και τον σύλλογο. Έκανα μεγάλη προσπάθεια να έρχομαι να παίζω στο πρωτάθλημα της Α2 αλλά το σημερινό δεν συγκρίνεται με τίποτα. Δικαιωθήκαμε όλοι μαζί και χαίρομαι πάρα πολύ που η πόλη μου θα παίξει για πρώτη φορά στα σαλόνια της Α1. Θα είμαι δίπλα να την στηρίξω και χαίρομαι που ζει αυτές τις στιγμές.

Είχα δηλώσει πέρσι ότι σταματάω τον επαγγελματικό αθλητισμό, πήρα παράταση οκτώ μήνες για να βοηθήσω την πόλη μου. Αυτό έκανα, το ήθελα, το πέτυχα και είμαι χαρούμενος. Ήμουν συνειδητοποιημένος, έκανα κάτι για να βοηθήσω την πόλη μου. Τώρα θα χαρούμε, να είμαστε υγιείς, αυτό μετράει'.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Γιάννη Μπουρούση να είναι ο κορυφαίος σκόρερ για την Καρδίτσα με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Εξαιρετικός και ο Τσιλούλης με 15 πόντους, ενώ ο Ντράσκοβιτς είχε 7 πόντους με 12 ριμπάουντ. Για τον Αμύντα ξεχώρισε ο Κανονίδης με 14 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-27, 46-37, 80-53, 100-66

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Γράβας 7 (1), Τσιλούλης 15 (5/6 τρίποντα), Καρράς 13 (5/7 δίποντα), Μπουρούσης 17 (4/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Κακλαμάνος 9 (3), Σπυριδονίδης 10 (3/4 δίποντα), Χάλαρης, Ντράσκοβιτς 7 (12 ριμπάουντ), Τσούκας 2, Αλεξιάδης 8 (2), Βεργίνης 2, Πεφάνης 10 (2)

ΑΜΥΝΤΑΣ: Εξάρχος 3, Αβάρε 4, Ζούπας 2, Τοπάλι 7 (1), Σιούντρης 2, Βαρδιανός 6 (2), Κουκουνιάς, Γιούση 2, Γκάζτο 8 (2), Μπέλη 6, Βύρλας 12 (15 ριμπάουντ), Κανονίδης 14 (3)

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την φιέστα της Καρδίτσας:

Η Καρδίτσα σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή στην Α2 μέσα σε αποθέωση
Η Καρδίτσα σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή στην Α2 μέσα σε αποθέωση INTIME



Το τρόπαιο του πρωταθλητή στην Α2 που σήκωσε η Καρδίτσα
Το τρόπαιο του πρωταθλητή στην Α2 που σήκωσε η Καρδίτσα EUROKINISSI


Παρών και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος
Παρών και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος EUROKINISSI


Όλος ο οργανισμός της Καρδίτσας ένα κουβάρι μετά από την φιέστα ανόδου
Όλος ο οργανισμός της Καρδίτσας ένα κουβάρι μετά από την φιέστα ανόδου EUROKINISSI


Ένας ένας οι παίκτες της Καρδίτσας ανέβηκαν στην εξέδρα περνώντας από τους παίκτες του Αμύντα
Ένας ένας οι παίκτες της Καρδίτσας ανέβηκαν στην εξέδρα περνώντας από τους παίκτες του Αμύντα INTIME
TAGS ELITE LEAGUE ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ