ΜΠΑΣΚΕΤ

600 παιχνίδια... και συνεχίζει

600 παιχνίδια... και συνεχίζει

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει κάνει το καλύτερο παιχνίδι του, στην 16ετη ιστορία του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Ομάδα που θα βρει σήμερα (12/4) απέναντι του, στο υπ' αριθμόν 600 παιχνίδι του, στη Liga Endesa (videos).

Δεν είναι ακριβώς, στην ακμή της ηλικίας του. Η αλήθεια είναι πως διαδοχικά προβλήματα δεν του επιτρέπουν να αγωνίζεται σε όλες τις υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα, την τελευταία διετία. Δεν παύει όμως, να είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Άρα, όσο βρίσκει τρόπο να είναι αποτελεσματικός, θα αγωνίζεται, με τον ίδιο να επισημαίνει πως δεν σκοπεύει να βγάλει τη φανέλα που φορά για 16 χρόνια, αυτό το καλοκαίρι. Ο αρχηγός των "μπλαουγκράνα" θα παίξει σήμερα στο υπ' αριθμόν 600 αγώνα στη Liga Endesa και οι Ισπανοί θυμήθηκαν από πού ξεκίνησαν όλα.

Στις 23/11 του 1997 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε επίσημο παιχνίδι. Είχε 10 πόντους, σε 10 λεπτά συμμετοχής, ως συμπαίκτης των Χιμένεθ, Τζόρτζεβιτς, Ντουένιας, Μαρτσέλο Νικόλα και Ευθύνη Ρεντζιά. Το video παρακαλώ.

Η μόνη σεζόν που έκανε... διάλειμμα, που δοκίμασε κάποια άλλη εμφάνιση (που έζησε σε άλλη πόλη), ήταν η αγωνιστική περίοδος 2007-08, οπότε είπε να δοκιμάσει και αυτό που λέγεται NBA, ως παίκτης των Memphis Grizzlies. Δεν ενθουσιάστηκε και επέστρεψε στη Βαρκελώνη το 2008, όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα.

Τώρα που είπαμε "σήμερα", στο σημερινό clasico θα κάνει 600 τις συμμετοχές του στην Liga Endesa και θα βρεθεί ένα παιχνίδι μακριά από το ιστορικό ΤΟΡ10 (με παίκτες που έχουν... λιώσει τα παπούτσια τους περισσότερο από τους άλλους, στην ισπανική λίγκα).

Αναλυτικά

Όνομα Συμμετοχές
Ράφα Γιοφρέσα 756
Νάτσο Ροντρίγκεθ 737
Νάτσο Αζόφρα 705
Αλμπέρτο Ερέρος 654
Κάρλος Χιμένεθ 641
Πάμπλο Λάσο 624
Φελίπε Ρέγιες 623
Χουάν Αντόνιο Ορένγκα 615
Κάρλος Μόντες 605
Χοσέ Μιγκέλ Αντούνεθ 601
Χουάν Κάρλος Ναβάρο 599

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα -μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στη σύγχρονη ιστορία του-, έχει κατακτήσει δυο φορές τη Euroleague, 8 τον τίτλο του εθνικού πρωταθλητή, 6 Copa del Rey και 4 Super Endesa, συν ένα Korac Cup, ενώ επί σειρά ετών τελούσε χρέη ηγέτη και στην εθνική Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, έλαβε και ουκ ολίγες ατομικές διακρίσεις. Αλλά σήμερα, δεν είναι ημέρα για αυτά. Οπότε, ας επιστρέψουμε στο ρεκόρ του στη Liga Endesa, όπου σε 599 ματς έχει κατά μ.ο. 12.9 πόντους ανά αγώνα, 2.5 ασίστ, 1.8 ριμπ., 0.8 κλεψ. και 12.3 βαθμούς, στον πίνακα αξιολόγησης. Έκανε το (εντός συνόρων) ρεκόρ καριέρας, τη σεζόν 2012-13. (Ξανά) Το video παρακαλώ.

Όπως διαβεβαίωσε, με δηλώσεις του που αφορούσαν το ρεκόρ που θα κάνει σήμερα, στο ματς με τη Ρεάλ (13.15), στο Palacio de los Deportes " αυτή δεν θα είναι η τελευταία μου σεζόν στα παρκέ. Το γεγονός ότι φτάνω τα 600 ματς είναι πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά ελπίζω σε πολλά περισσότερα". Δεν ξέρει αν θα τα χιλιάσει. Ξέρει όμως, πως "δεν θα εγκαταλείψω φέτος. Τουλάχιστον, αυτό θέλω". Παρεμπιπτόντως, είναι ο έκτος σκόρερ, στην ιστορία της ACB (7.702π.) και δεύτερος στα τρίποντα (1.074).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ