NBA

5+1 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Λούκα Ντόντσιτς

5+1 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Λούκα Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα μετά από το τέλος της σεζόν 2019/20 και το Sport24.gr παρουσιάζει 5+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Σλοβένο σταρ των Ντάλας Μάβερικς.

Ο Σλοβένος σούπερσταρ -ξεκουράζεται στην Μύκονο- των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, έκανε τη σεζόν 2019/20 πράγματα και θαύματα και ήδη βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει 5+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον άνθρωπο που διαδέχθηκε τον Ντιρκ Νοβίτσκι και είναι έτοιμος να κρατήσει τους Τεξανούς στην ελίτ της Δυτικής Περιφέρειας.

1) Tον Απρίλιο του 2012, στη Ρώμη, συμμετείχε σε τουρνουά μπάσκετ U13 με την Ολίμπια Λουμπιάνα και μάλιστα κατάφερε να βάλει στους 99άρηδες της Λάτσιο 54 πόντους, έχοντας 11 ριμπάουντ αλλά και 10 ασίστ. Από μικρός στα βάσανα των triple-doubles.

2) Με την υπογραφή και τη συγκατάθεση των γονιών του και μετά από το πέρας του εν λόγω τουρνουά, συγκεκριμένα μετά από 14 ημέρες, συμφώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης για πέντε χρόνια, με τη "Βασίλισσα" να του παρέχει όλες τις ανέσεις ώστε να μπορεί να αφοσιωθεί απόλυτα στην αγάπη του, το μπάσκετ.

3) Αγαπημένος του παίκτης στο NBA ήταν ανέκαθεν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, καθώς όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, μεγάλωσε με αυτόν βλέποντάς τον στην τηλεόραση, πριν καλά καλά ξεκινήσει το δικό του ταξίδι. Συγκεκριμένα, όπως είχε δηλώσει: "Αν κάποια στιγμή καρφώσω στο πρόσωπο του ΛεΜπρόν, τότε θα μπορώ να αποσυρθώ".

4) Τα πρώτα του ερεθίσματα από το άθλημα άρχισε να τα έχει από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν 7 μηνών και ο πατέρας του είχε μία κρεμασμένη μικρή μπασκέτα πάνω από την πόρτα του δωματίου του. Εκεί τον έπαιρνε αγκαλιά και τον σήκωνε με την μικρή μπάλα να καρφώσει.

5) Ο πατέρας του, Σάσα Ντόντσιτς, είχε παίξει με τον άσο των Μαϊάμι Χιτ, Γκόραν Ντράγκιτς το 2008 στην Ολίμπια Λουμπλιάνα, κερδίζοντας μάλιστα το πρωτάθλημα Σλοβενίας. Το μικρό ball boy της ομάδας τότε, ήταν ο μικρός Λούκα, ο οποίος χάζευε τα κατορθώματα του πατέρα του.

Bonus: Ο Ντόντσιτς λατρεύει τα βιντεοπαιχνίδια, αφού από πολύ μικρός τα βροχερά απογεύματα στη Σλοβενία καθόταν στον καναπέ και έπαιζε playstation. Το ίδιο κάνει και τώρα, μόνο που μπορεί να περάσει λιγότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη για να παίζει FIFA με τους φίλους του.

TAGS NBA ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ