S24 AUTO

TOP 5+1 Highlights του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

TOP 5+1 Highlights του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Από την Υπερειδική στο ΟΑΚΑ μέχρι τον Παγκόσμιο Τελικό του eSports WRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: ξεχωρίζουμε τις 5+1 καλύτερες στιγμές του “Ράλλυ των Θεών”.

Τέσσερις μέρες, 16 Εδικές Διαδρομές, 303,8 χιλιόμετρα στο όριο! Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 επιβεβαίωσε τρία πράγματα: ότι είναι ο πιο απαιτητικός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ότι δίκαια αποκαλείται το “Ράλλυ των Θεών”, αλλά και πως η ταχύτητα και η υποστήριξη παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο για τη νίκη!

Η Κωτσόβολος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το ρόλο της ταχύτητας και της τεχνικής υποστήριξης, τον οποίο υπηρετεί με υπευθυνότητα και με το εξειδικευμένο προσωπικό Κ+ experts. Γι’ αυτό άλλωστε ταυτίστηκε και στήριξε το κορυφαίο αθλητικό γεγονός ως επίσημος χορηγός για 2η συνεχή χρονιά.

Αυτά είναι τα TOP 5+1 Highlights του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.

  • 01. Το μοναδικό υπερθέαμα της Υπερειδικής στο ΟΑΚΑ
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 EUROKINISSI SPORTS / KLODIAN LATO

Θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας: το υπερθέαμα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας που παρακολούθησαν 64.500 θεατές από κοντά και 50 εκατομμύρια τηλεθεατές στην TV τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Η δήλωση του νικητή, τόσο της υπερειδικής όσο και του αγώνα, Τιερί Νεβίλ, είναι ενδεικτικές: “Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα! Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι εφικτό να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοιες ενέργειες και σε άλλους αγώνες”! Τα είπε όλα ο Βέλγος...

  • 02. Ο κόσμος, που αγκάλιασε τον αγώνα
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 -2  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Η αγάπη του κόσμου για το “Ράλλυ των Θεών” δεν εξαντλήθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι 16 χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές από τις οποίες πέρασε ο αγώνας δεν γέμισαν μόνο από τον βρυχηθμό των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Γέμισαν και από κόσμο, που ήθελε να ζήσει από κοντά την προσπάθεια των 67 πληρωμάτων και να τα επιβραβεύσει με δυνατό παλμό και συναίσθημα.

Το σημαντικότερο απ’ όλα; Ότι ο κόσμος τήρησε τους κανόνες, ακολούθησε τις οδηγίες των διοργανωτών και συντέλεσε έτσι ώστε να διεξαχθεί ένας αγώνας χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια για όλους: αγωνιζόμενους και θεατές!

  • 03. Το Ακρόπολις διατήρησε τον χαρακτήρα του στο έπακρο
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 -2  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Ήταν πάντα ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες του WRC και σίγουρα ο πιο απαιτητικός. Δεν αρκεί η ταχύτητα, ούτε η αντοχή. Η πολύ καλή προετοιμασία δεν εξασφαλίζει την επιτυχία, ούτε η μεγάλη εμπειρία το αποτέλεσμα. Χρειάζονται όλα αυτά, μαζί με τύχη για να κερδίσεις το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στον φετινό αγώνα είχαμε 54 εγκαταλείψεις, με κάποιες από αυτές να αφορούν στο ίδιο πλήρωμα που εγκατέλειψε και δεύτερη φορά - χάρη στον κανονισμό superrally, σε περίπτωση εγκατάλειψης ενός συμμετέχοντος αυτοκινήτου υπάρχει δυνατότητα επανεκκίνησης στο επόμενο σκέλος.

Κανείς δεν χαίρεται με μια εγκατάλειψη. Αλλά το Ακρόπολις θα είναι πάντα ένα ράλλυ στο οποίο ο τερματισμός ισοδυναμεί με μια μικρή νίκη. Αυτό το συναίσθημα, το να βρίσκεσαι στη ράμπα τερματισμού του Ακρόπολις μετά από όλες αυτές τις δυσκολίες, είναι και πρέπει να παραμείνει, μοναδικό!

  • 04. Ο Λεμπ!
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EKO RALLY ACROPOLIS 2022 EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN

Τι να πει κανείς για αυτόν τον μοναδικό Πρωταθλητή της ζωής; Δεν τον βαραίνουν τα 48 του χρόνια. Ούτε οι 9 τίτλοι που έχει κατακτήσει στο WRC – οι περισσότεροι από κάθε άλλο οδηγό – που κανονικά θα έπρεπε να τον κάνουν αδιάφορο.

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ είναι η απόδειξη πως η αγάπη για την οδήγηση και τα ράλλυ είναι άσβεστη. Και πως αν θες, όσο και να μεγαλώνεις, μπορείς να μένεις πάντα νέος, να κοντράρεις το νέο αίμα στα ίσια και να το κερδίζεις.

Δεν ήταν οι νίκες του στις 4 από τις 8 ειδικές του αγώνα – μέχρι να εγκαταλείψει από βλάβη - το κίνητρο για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Ήταν αυτή η μοναδική εμπειρία που έζησε στο ΟΑΚΑ, όταν όλο το στάδιο σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκροτούσε, δίνοντάς του το έναυσμα να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει για να το ζήσει!

Η δήλωσή του είναι χαρακτηριστική: “Το συναίσθημα στο ΟΑΚΑ ήταν μοναδικό. Ήθελα να βγω από το αυτοκίνητο, αλλά δεν ήξερα αν επιτρεπόταν. Είχαν έρθει τόσοι άνθρωποι να μας δουν, και ήθελα να τους ευχαριστήσω. Ήταν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και σίγουρα δεν περίμενα τόσο κόσμο να έρθει να δει το WRC από κοντά. Ήταν εκπληκτικό”.

  • 5: Παγκόσμιος Τελικός του "eSports WRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ" ξανά στην Ελλάδα
TOP 5+1 Highlights του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
Στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Τελικός του eSports WRC ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 / INTIME SPORTS

Τα διαπιστευτήρια που κατέθεσε πέρυσι η χώρα μας, κρίθηκαν απόλυτα ικανοποιητικά και έτσι η Ελλάδα επιλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για να φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Τελικό του "Acropolis Rally 22 eSports WRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ".

Οι εικονικές μάχες ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη της εντυπωσιακής υπερειδικής διαδρομής στο ΟΑΚΑ, με τον πρώτο επίσημο ελληνικό τελικό. Ανάμεσα στους 14 παίκτες που διαγωνίστηκαν στο "Acropolis Rally22 eSportsWRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ," ήταν αθλητές από σωματεία-ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση αθλητικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού της χώρας μας.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης ήταν ο Έλληνας gamer που επικράτησε και εξασφάλισε την wild card για τους παγκόσμιους ημιτελικούς, στους οποίους συμμετείχαν ακόμα 8 φιναλίστ - από τους συνολικά 15.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα “Κασιμάτης” του Ολυμπιακού Σταδίου, ο “οδηγός’ που θριάμβευσε ήταν ο Γάλλος Lohan ‘Nexl’ Blanc, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατακτώντας τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του σε πέντε χρόνια.

H τελική τετράδα διαγωνίστηκε στο WRC 10 και ειδικότερα σε 4 ειδικές διαδρομές, των Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Φινλανδίας, Ιαπωνίας και του Ράλλυ Ακρόπολις του 1983.

Τελικά, κορυφαίο θέαμα και δράση WRC δεν είχαμε μόνο στα ελληνικά βουνά, αλλά και στις οθόνες του Παγκόσμιου Τελικού του "eSports WRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ".

  • +1: Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες K+, στο EKO Αcropolis Rally 2022

Η Κωτσόβολος προσέφερε προστιθέμενη αξία στους θεατές του αγώνα, συνδέοντας έξυπνα τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τεχνικών του EKO Ράλλυ Ακρόπολις με τις Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Κ+:

  1. Με το ειδικά διαμορφωμένο Service Point στην Υπερειδική του ΟΑΚΑ και στο Service Park στη Λαμία, όπου η ομάδα των εξειδικευμένων τεχνικών της Κωτσόβολος, Κ+ experts, ήταν εκεί για να παρέχει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες επισκευής και αναβάθμισης για smartphone & tablet.
  2. Με το Car Service Challenge όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να συμμετάσχουν σε ένα πραγματικό service αυτοκινήτου, υπό την εποπτεία έμπειρων μηχανικών. Η καλύτερη επίδοση της κάθε ημέρας κέρδισε 1 κλιματιστικό υψηλών επιδόσεων Toyotomi ErAI.
  3. Με τον μοναδικό Photo Contest by Canon, όπου εκτυπώνοντας το αγαπημένο τους στιγμιότυπο από το Ράλλυ Ακρόπολις στον CANON Pixma G640, οι θεατές μπορούσαν να μπουν στην κλήρωση για μία Φωτογραφική Μηχανή Mirrorless Canon EOS R10, και παράλληλα να μπορέσουν να αποκτήσουν μία μεμβράνη ενισχυμένης προστασίας για το κινητό τους τηλέφωνο.

Η Κωτσόβολος δεν «πατά φρένο» και συνεχίζει την πορεία υψηλών ταχυτήτων και επιδόσεων για μία Καλύτερη Ζωή για όλους.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές της Κωτσόβολος στο φετινό «Ράλλυ των Θεών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ