MOTOGP

Βαλεντίνο Ρόσι: Η τελευταία παράσταση του "γιατρού"

Βαλεντίνο Ρόσι: Η τελευταία παράσταση του "γιατρού"

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έβαλε τέλος στην τεράστια καριέρα του και ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού τον αποχαιρέτησε στην πίστα της Βαλένθια.

Ένας θρύλος όχι μόνο του Moto GP, αλλά όλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού είπε το δικό του αντίο στις πίστες το μεσημέρι της Κυριακής (14/11).

Ο λόγος για τον τεράστιο Βαλεντίνο Ρόσι ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του. Μετά από 21 χρόνια ο 42χρονος πια Ιταλός αποφάσισε να βγάλει το κράνος του και να αποσυρθεί.

Ο "γιατρός" στη λαμπρή του καριέρα έκανε πολλούς φίλους και άλλους τόσους εχθρούς, ωστόσο όλοι συμφωνούσαν στο οδηγικό ταλέντο του.

Στο Moto GP αγωνίστηκε 372 φορές και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο τις 199 από αυτές. Τα εντυπωσιακά κατορθώματα του επισφραγίστηκαν με την κατάκτηση επτά πρωταθλημάτων (2001, 2002, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009) Moto GP, από ένα στα 125 (1997) και τα 250 (1999), αλλά και με την αγάπη του κόσμου.

Στην πίστα της Βαλένθια η συγκινησιακή φόρτιση ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη. Ο άνθρωπος που θαύμασε το Βαλεντίνο Ρόσι έσπευσε να του κάνει έκπληξη. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ρονάλντο, πήγε για να πει το δικό του "αντίο" στον γιατρό.

Τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας τα πάντα ήταν αφιερωμένα στον σπουδαίο Ιταλό αναβάτη, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από όλους όσους ήταν εκεί.

Μία θαυμάστρια του Βαλεντίνο Ρόσι γράφει τη δική της αφιέρωση στον ειδικό τοίχο που υπήρχε στην πίστα
Μία θαυμάστρια του Βαλεντίνο Ρόσι γράφει τη δική της αφιέρωση στον ειδικό τοίχο που υπήρχε στην πίστα 2021 ALBERTO SAIZ / AP PHOTO
Ένας μικρός θαυμαστής του Βαλεντίνο Ρόσι στις εξέδρες
Ένας μικρός θαυμαστής του Βαλεντίνο Ρόσι στις εξέδρες 2021 ALBERTO SAIZ / AP PHOTO

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Βαλεντίνο Ρόσι στη 10η θέση, ωστόσο αυτό δεν είχε καμία σημασία. Όλοι οι οδηγοί έσπευσαν κοντά του με τον Ιταλό να γνωρίζει την αποθέωση.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ