MOTOGP

Τρομακτικό ατύχημα του Άλεξ Μάρκεζ στη Βαρκελώνη και δεύτερο του Ζαρκό στην επανεκκίνηση -Δείτε τα VIDEO

AP Photo/Joan Monfort

Ο Άλεξ Μάρκεζ της Gresini Ducati είχε ένα εξαιρετικό σφοδρό ατύχημα στο 12ο από τους 24 γύρους του MotoGP Καταλονίας στη Βαρκελώνη, έπειτα από σύγκρουση στην ΚΤΜ του Πέδρο Ακόστα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τις αισθήσεις του και ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Στο ατύχημα ενεπλάκη και ο Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο της VR46 Ducati, που είναι καλά στην υγεία του.

Το MotoGP της Βαρκελώνης -6ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος- διακόπηκε με κόκκινες σημαίες στο μέσον του έπειτα από τρομακτικό ατύχημα του Άλεξ Μάρκεζ και του Πέδρο Ακόστα, στη διεκδικήση των δύο για την πρωτοπορία του αγώνα. Η πρώτη ανακοίνωση της οργάνωσης είναι ότι ο Ισπανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Το ατύχημα του GP της Βαρκεώνης προκλήθηκε από ξαφνικό μηχανικό πρόβλημα που παρουσίασε η ΚΤΜ του πρωτοπόρου Πέδρο Ακόστα, την ώρα που ο Μάρκεζ βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση πίσω του.

Λόγω του μηχανικού προβλήματος ο Ακόστα επιβράδυνε απότομα καθώς πλησίαζε τη στροφή 10. Ο Ισπανός σήκωσε το χέρι του για να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους αναβάτες, όμως ο Άλεξ δεν είχε χρόνο να αντιδράσει και έπεσε με δύναμη στο πίσω μέρος της KTM.

Η σύγκρουση έστειλε τον Μάρκεζ εκτός πίστας όπου με πολύ υψηλή ταχύτητα έχασε τον έλεγχο και η μοτοσικλέτα του καταστράφηκε ολοσχερώς αφότου ανετράπη αλλεπάλληλα στο γρασίδι.

Στο συμβάν ενεπλάκη και ο Ραούλ Φερνάντεζ της Trackhouse Aprilia, που εκείνη τη στιγμή ήταν τρίτος, καθώς και ο Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο που χτυπήθηκε από ένα εξαιρετικά ογκώδες συντρίμμι της Ducati του Μάρκεζ και έπεσε βίαια.

Πολύ σύντομα αναφέρθηκε από την οργάνωση ότι ο Μάρκεζ είχε τις αισθήσεις του, καθώς το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του ατυχήματος, όμως η ιατρική ομάδα δεν είχε ακόμη δώσει πλήρη ενημέρωση για την κατάστασή του. Ακολούθησε η πληροφορία ότι ο Ισπανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες κατάφεραν να επιστρέψουν στα πιτς, όπου φάνηκε ότι ο Ντι Τζιαναντόνιο είναι καλά. Ο αγώνας επρόκειτο να επανεκκινήσει για 13 γύρους, με τη σειρά εκκίνησης να καθορίζεται βάσει της κατάταξης στον 11ο γύρο.

Νέα ενημέρωση: Στην επανεκκίνηση συνέβη και δεύτερο ατύχημα, στην πρώτη στροφή, στο οποίο ενεπλάκησαν οι Πέκο Μπανάια, Ζοάν Ζαρκό και Λούκα Μαρίνι. Και οι τρεις είχαν τις αισθήσεις τους μετά το συμβάν, αλλά ο Ζαρκό μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ