ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ένα βήμα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ένα βήμα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Οι νικητές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022, Κωνσταντίνος Πίτσος και Στέλιος Καραπαπάζης με Ford Sierra Cosworth HISTORICACROPOLIS.GR

Το μόνο που απομένει για την οριστικοποίηση της επιστροφής του ελληνικού αγώνα στον ευρωπαϊκό θεσμό της FIA είναι η υπερψήφιση του προγράμματος του 2023 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις ψηφίστηκε από τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής της FIA για την ένταξή του στο European Historic Rally Championship 2023. Προηγήθηκε φυσικά η άκρως επιτυχημένη αναβίωση του ελληνικού αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων το περασμένο καλοκαίρι, ως υποψήφιου (candidate) για την ένταξη στο διεθνές πρόγραμμα.

Τώρα, το μόνο που απομένει για την οριστικοποίηση της επιστροφής του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στον ευρωπαϊκό θεσμό της FIA είναι η υπερψήφιση του προγράμματος του 2023 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport, το κεντρικό όργανο αποφάσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τους αγώνες.

Βάσει του προγράμματος των Ιστορικών Ράλλυ της νέας χρονιάς βέβαια, το ελληνικός αγώνας πιθανότατα δεν θα διεξαχθεί, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, το καλοκαίρι και η πιθανότερη ημερομηνία για τη διοργάνωσή του είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου του 2023.

Μετά την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC, η ένταξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ 2023, όταν οριστικοποιηθεί, θα αποτελέσει μία ακόμη σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

TAGS ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ