SUPERLEAGUE FORMULA

Συγκινητική συμπαράσταση στον Ντριφτ

Συγκινητική συμπαράσταση στον Ντριφτ

Το τρομακτικό ατύχημα του Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ στην πίστα του Μπραντς Χατς, δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο κανέναν.

Η προσωπική σελίδα του Νεοζηλανδού (έχει πάρει την ολλανδική υπηκοότητα) στο facebook έχει κατακλυστεί από δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης.

Ο πιλότος του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να κερδίσει το ελληνικό κοινό και τους φίλους του Ολυμπιακού με την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει στο πρωτάθλημα της Superleague Formula.

Ο Ντριφτ έχει πάρει την πρώτη θέση τέσσερις φορές, ενώ έχει ανέβει στο βάθρο συνολικά εννιά φορές, τοποθετώντας τον Ολυμπιακό στην 4η θέση της κατάταξης με 406 βαθμούς. Η Μίλαν, που βρίσκεται στην κορυφή έχει 463 πόντους.}

Στην αγγλική πίστα η φιλοδοξία της ελληνικής ομάδας και του Ντριφτ ήταν η πρώτη θέση. Όμως, στη δεύτερη Κυριακάτικη κούρσα του Μπραντς Χατς ο ταλαντούχος πιλότος ενεπλάκη στο πιο ανατριχιαστικό ατύχημα του πρωταθλήματος.

Στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Ζους, ο Βαν Ντερ Ντριφτ κινήθηκε από τα δεξιά του Γάλλου και οι τροχοί των μονοθεσίων ήρθαν σε επαφή. Η χρήση του push-to-pass είχε δώσει ιδιαίτερη ώθηση στο ερυθρόλευκο μονοθέσιο, το οποίο έφυγε στον αέρα και χτύπησε στην γέφυρα της ευθείας Hailwood Hill, ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πίστας. Στην συνέχεια, το εμπρόσθιο μέρος χτύπησε με δύναμη στο οδόστρωμα και άρχισε να κάνει τετ-α-κε καλυμμένο στις φλόγες, πριν σταματήσει ολοσχερώς κατεστραμμένο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ο 24χρονος οδηγός υπέστη ένα κάταγμα στον δεξί αστράγαλο, το οποίο χειρουργήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 2 Αυγούστου, κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού και ένα άσχημο τραύμα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού, το οποίο θα χρειαστεί πλαστική επέμβαση. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για να καθοριστεί κατά πόσο έχουν τραυματισθεί ο ώμος και τα πλευρά του.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο πιλότος θα μεταφερθεί για αποθεραπεία και αποκατάσταση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Ιταλίας, ώστε να είναι σε θέση και έτοιμος να λάβει μέρος στους επόμενους γύρους της Superleague Formula.

Το ατύχημα του Ντριφτ:

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ