SUPERLEAGUE FORMULA

Στο Όρντος η SLF

Στο Όρντος η SLF

Το Όρντος φιλοξενεί τον πρώτο εκτός Ευρώπης αγώνα της Superleague Formula.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο η “Superleague Formula by Sonangol”, μεταφέρεται στην Ασία για την διεξαγωγή του πρώτου Grand Prix εκτός ευρωπαϊκών συνόρων. Το Διεθνές Σιρκουί του Όρντος, θα φιλοξενήσει τον 10ο γύρο της σεζόν του συναρπαστικού Πρωταθλήματος που συνδυάζει το ποδόσφαιρο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Όρντος είναι ένα καινούργιο σιρκουί στην ομώνυμη πόλη του Όρντος. Το σιρκουί συνολικού μήκους 3.751 χιλιομέτρων, αποτελείται από 18 στροφές και εντάσσεται στo Grade 2 της FIA. Η ολοκλήρωσή του έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2010 και η Superleague Formula αποτελεί την πρώτη διεθνή διοργάνωση που θα διεξαχθεί εκεί στις 2/3 Οκτωβρίου.

Ο δεύτερος αγώνας σε Κινεζικό έδαφος θα διεξαχθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, 9/10 Οκτωβρίου.

Το γεγονός ότι κανένας από τους οδηγούς της Superleague Formula δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από την πίστα, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον αγώνα. Οδηγοί με εμπειρία από αγώνες Formula 1 και Champ Car θα βρεθούν αντιμέτωποι με τοπικούς ήρωες σε ένα άγνωστο και αρκετά απαιτητικό τεχνικά σιρκουί το οποίο αναμένεται να αναδείξει τους καλύτερους.

Το Grand Prix του Όρντος θα είναι ένα διήμερο event το οποίο θα περιλαμβάνει τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου με το μοναδικό φορμάτ των ομίλων, αντίστοιχα με τον χώρο του ποδοσφαίρου, τις δύο 45λεπτες Κυριακάτικες κούρσες, όπου στην δεύτερη τα μονοθέσια παρατάσσονται αντιστρόφως ανάλογα από την τελική τους κατάταξη στον πρώτο αγώνα, και τον Μεγάλο Τελικό των 5 γύρων, το οποίο αναδεικνύει τον μεγάλο νικητή του διημέρου και αποδέκτη του επάθλου των 100.000€.

Το Όρντος, το οποίο στην Μογγολική διάλεκτο σημαίνει "Ανάκτορα", είναι μία από τις πλουσιότερες μεταλλευτικές περιοχές της Κίνας. Η ευημερούσα πόλη του Όρντος, με πληθυσμό πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκους, απολαμβάνει ένα κατά κεφαλήν εισόδημα που φθάνει τα 20.000€, ανώτερο του μέσου όρου της χώρας και το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το αντίστοιχο του Χονγκ Κονγκ μέχρι το 2014.

Η περιοχή είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυσικές πρώτες ύλες ενώ κατέχει το ένα έκτο των αποθεμάτων της Κίνας σε άνθρακα. Πυλώνες της οικονομίας της είναι η υφαντουργία (μαλλί), ανθρακωρυχεία, πετροχημικά, παραγωγή ηλεκτρισμού και οικοδομικών υλικών.

Μέσα σε 6 χρόνια μόνο, οι τοπικές αρχές ξόδεψαν πάνω από 17 δισεκατομμύρια Γουάν (1,942 δις Ευρώ) για να μεταμορφώσουν την περιοχή σε μία εκπληκτική μεταμοντέρνα μητρόπολη με φουτουριστικά κυβερνητικά κτίρια, ουρανοξύστες που θυμίζουν Ντουμπάι, μουσεία, βιβλιοθήκες, θέατρα, πλατείες εκθετήρια γλυπτικής τέχνης και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Αυτό το φθινόπωρο το Όρντος σηματοδοτεί τον πρώτο εκτός Ευρώπης γύρο του Πρωταθλήματος, το οποίο από την έναρξή του το 2008 ήταν σταθερά προσανατολισμένο προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέσα σε μία ανταγωνιστική αγορά που κατακλύζεται από Πρωταθλήματα μονοθεσίων, η κίνηση από το παραδοσιακό Ευρωπαϊκό κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε αναπτυσσόμενες αγορές, αντιπροσωπεύει το επόμενο στάδιο της σταθερής και ανοδικής πορείας του Πρωταθλήματος της Superleague Formula, απόλυτα σύμφωνο με την φιλοσοφία των ιδρυτών του.

Τα δύο αυτά Grand Prix θα είναι πολύ σημαντικά για την τελική έκβαση της φετινής σεζόν, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 23/24 Οκτωβρίου στο σιρκουί της Navarra στην Ισπανία.

Ο Robin Webb, Διευθυντής Αγωνιστικού της Superleague Formula δήλωσε: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την διεξαγωγή των πρώτων Grand Prix του Πρωταθλήματος στην Κίνα. Το Διεθνές Σιρκουί του Όρντος είναι μία εκπληκτική, ολοκαίνουργια εγκατάσταση και αισθανόμαστε υπερήφανοι που είμαστε το πρώτο διεθνές Πρωτάθλημα που θα την επισκεφθεί. Το εκτός Ευρώπης ντεμπούτο μας θα είναι μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του Πρωταθλήματός μας και ελπίζουμε ότι θα ξεσηκώσει τους Κινέζους λάτρεις του ποδοσφαίρου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού".

Ο Δήμαρχος της πόλης του Όρντος, GuangZhong Yun, δήλωσε: "Η πόλη του Όρντος καλωσορίζει την Superleague Formula το 2010. Δουλεύουμε σκληρά ώστε η πρώτη διοργάνωσή της στην Κίνα να είναι επιτυχημένη και αξέχαστη, γεγονός που θα έχει θετική αντανάκλαση και στην πολιτιστική, αθλητική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Το 2009 επενδύσαμε σχεδόν 80 εκατομμύρια Ευρώ για να δημιουργήσουμε μία FIA Grade 2 πίστα, η οποία θα είναι έτοιμη πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η Superleague Formula θα είναι το πρώτο διεθνές Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί. Ελπίζω ότι τον Οκτώβριο του 2010, το Πρωτάθλημα, οι ομάδες και οι οδηγοί θα απολαύσουν την φιλοξενία μας και την διαμονή τους στο Όρντος".

Πρόγραμμα Αγώνων 2010 "Superleague Formula by Sonangol0":

Απρίλιος 3/4 Silverstone Μεγάλη Βρετανία
Μάιος 15/16 Assen Ολλανδία
Μάιος 22/23 Magny-Cours Γαλλία
Ιούνιος 19/20 Jarama Ισπανία
Ιούνιος 26/27 Nürburgring Γερμανία
Ιούλιος 17/18 Zolder Βέλγιο
Ιουλ 31/Αυγ 1 Brands Hatch Μεγάλη Βρετανία
Σεπτέμβριος 4/5 Adria Ιταλία
Σεπτέμβριος 18/19 Portimão Πορτογαλία
Οκτώβριος 2/3 Ordos Κίνα
Οκτώβριος 9/10 TBC Κίνα
Οκτώβριος 23/24 Navarra Ισπανία

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ