SUPERLEAGUE FORMULA

Στην Αγγλία για βάθρο ο ΟΣΦΠ

Στην Αγγλία για βάθρο ο ΟΣΦΠ

Δυναμική συνέχεια της Superleague Formula στο Brands Hatch

Το αγγλικό σιρκουί Brands Hatch θα φιλοξενήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (31 Ιουλ/1 Αυγ) τον έβδομο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol”, σηματοδοτώντας την έναρξη του δεύτερου μισού μιας εξαιρετικά συναρπαστικής σεζόν, που έχει δει σημαντικές ανατροπές στην βαθμολογική κατάταξη των ομάδων και σκληρές μάχες για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλήματος.

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται ο Γέλμερ Μπούρμαν της Μίλαν, ο οποίος στον προηγούμενο γύρο της Superleague Formula στο βελγικό σιρκουί του Zolder εκτόπισε τον μέχρι τότε επικεφαλής Άγγλο πιλότο, Γκρεγκ Ντόλμπι της Τότεναμ. Ωστόσο, ο Ντόλμπι προσβλέπει σε μια δυνατή παρουσία στο Brands Hatch που θα τον επαναφέρει στην πρωτοπορία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει προηγούμενη εμπειρία από το αγγλικό σιρκουί.

Ο Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ, με την νίκη στον πρώτο αγώνα του Zolder και την δεύτερη θέση στον Μεγάλο Τελικό του βελγικού Grand Prix, έκανε το 6 στα 6 για την ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς έχει ανεβάσει τον Πειραϊκό σύλλογο στο βάθρο των νικητών και στα έξι Grand Prix της Superleague Formula που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Το Brands Hatch, δεν αποτελεί άγνωστο σταθμό για τον Βαν Ντερ Ντριφτ. Ο πιλότος του ερυθρόλευκου μονοθέσιου είχε βρεθεί εκεί τις σεζόν 2007-08 για να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Formula Masters. Ο Βαν Ντερ Ντριφτ θα κυνηγήσει και σε αυτό το Grand Prix δυνατά αποτελέσματα που θα τον ανεβάσουν ακόμη περισσότερο στην γενική κατάταξη.

Παρά ταύτα, ο ανταγωνισμός προβλέπεται μεγάλος για τον πιλότο του Ολυμπιακού, ο οποίος θα πρέπει να ελπίζει πέρα από τα καλά αποτελέσματα και σε πιθανές αστοχίες των υπόλοιπων οδηγών που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γέλμερ Μπούρμαν θα είναι ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Βαν Ντερ Ντριφτ, καθώς ο Ολλανδός έχει σημαντική εμπειρία από την πίστα και αντίστοιχη με αυτόν, σταθερή παρουσία στο βάθρο των νικητών. Με 59 βαθμούς διαφορά από τον Μπούρμαν και έξι ακόμη Grand Prix να απομένουν για την ολοκλήρωση της τρίτης σεζόν της Superleague Formula, τα πάντα είναι πιθανά για τον Πειραϊκό σύλλογο και τον πιλότο του Βαν Ντερ Ντριφτ.

"Ο καιρός δεν ήταν καλός αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, όμως ελπίζουμε ότι θα φτιάξει το Σαββατοκύριακο και δεν θα έχουμε βροχή. Αυτές τις ημέρες έχω δουλέψει πολύ την πίστα στον εξομοιωτή, αν και την γνωρίζω από το 2007-08 όταν είχα λάβει μέρος στο Formula Masters. Και αυτό το Σαββατοκύριακο θα κυνηγήσουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερους βαθμούς και να ξεκολλήσουμε από την πέμπτη θέση. Φυσικά είναι σημαντικό να βρεθούμε στον Μεγάλο Τελικό, όμως το κυρίως ζητούμενο οι βαθμοί των δύο πρώτων αγώνων", δήλωσε ο Βαν Ντερ Ντριφτ.

Το Brands Hatch, βρίσκεται στην περιοχή του Κεντ, σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από το κέντρο του Λονδίνου. Το σιρκουί συνολικού μήκους 3.703 χλμ, αποτέλεσε έδρα του Βρετανικού GP της Formula 1 για 12 συνεχόμενα έτη (1964-1986) και έχει φιλοξενήσει πληθώρα διεθνών και τοπικών διοργανώσεων.

Οι Έλληνες φίλοι του Ολυμπιακού και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά όλη την αγωνιστική δράση στο Brands Hatch από το συνδρομητικό κανάλι Novasport.

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ