ABB FIA FORMULA E

Στην ABT Cupra ο ρέκορντμαν Λούκα ντι Γκράσι

Lucas-di-Grassi-joins-ABT
Lucas-di-Grassi-joins-ABT MEDIA CUPRA

Ο Λούκα ντι Γκράσι, ο πιο πετυχημένος στην ιστορία οδηγός της Formula E, επιστρέφει ως μέρος της ομάδας ABT Cupra για τη νέα περίοδο, η οποία ξεκινάει στο Μεξικό στις 13 Ιανουαρίου.

Μαζί με τον Ελβετό οδηγό Νίκο Μίλερ, δημιουργούν έναν ιδανικό συνδυασμό για την ABT Cupra και θα αγωνιστούν σκληρά για να βελτιώσουν την επίδοση της ομάδας το 2024. To βιογραφικό του 39χρονου Βραζιλιάνου οδηγού Formula E μιλάει από μόνο του: O Λούκα ντι Γκράσι έχει κερδίσει τα περισσότερα τρόπαια από όλους τους οδηγούς Formula E (40), τις περισσότερες νίκες (13) και είχε σημειώσει τους περισσότερους ταχύτερους γύρους (12).

Είναι ένας οδηγός που έχει ανέβει στο βάθρο τουλάχιστον μια φορά σε κάθε περίοδο, κάτι που έχει καταφέρει μόνο άλλος ένας, ενώ κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή στην τρίτη περίοδο του θεσμού (2016/2017). “Νιώθω όμορφα που επιστρέφω στη Formula E και τρέχω για την ABT Cupra”, είπε ο Λούκα ντι Γκράσι.

Lucas-di-Grassi-joins-ABT
Lucas-di-Grassi-joins-ABT MEDIA CUPRA


“Όχι μόνο κέρδισα δύο τίτλους με την ΑΒΤ αλλά έχω πολλές αναμνήσεις με όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ και το κάνουν με πολύ πάθος. Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στην ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη δουλειά. Θα προσπαθήσουμε βήμα-βήμα, όλοι μαζί, να έχουμε τα αποτελέσματα που αξίζει όλη η ομάδα”.

Η ABB FIA Formula E -το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό FIA World Championship και το μοναδικό σπορ που είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον από το ξεκίνημά του- και η Cupra, έχουν δεσμευτεί από κοινού να αποδείξουν ότι o εξηλεκτρισμός και το ανταγωνιστικό πλαίσιο των αγώνων, μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα.

H Cupra μέχρι το τέλος της δεκαετίας κινείται προς μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων και με κάθε ευκαιρία υπογραμμίζει τα όποια προβλήματα προκαλούνται από τη κλιματική αλλαγή. O Λούκα ντι Γκράσι θα αγωνιστεί με τον Νίκο Μίλερ για πρώτη φορά για την ομάδα στις επίσημες δοκιμές του θεσμού ΑBB FIA Formula E στη Βαλένθια.

Όλοι οι οδηγοί που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, θα συναντηθούν στην Ισπανία στις 23 με 27 Οκτωβρίου για να προετοιμαστούν για τη σεζόν που ξεκινάει στο Μεξικό στις 13 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει κατά τη διάρκεια του 2024 με αγώνες προγραμματισμένους σε διάφορες πόλεις παγκοσμίως από το Σάο Πάολο μέχρι το Μονακό.

TAGS ABB FIA FORMULA E CUPRA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ