SUPERLEAGUE FORMULA

Στην 13η θέση ο Ολυμπιακός

Στην 13η θέση ο Ολυμπιακός

Ο Μπεν Χάνλεϊ επηρεάστηκε από το ατύχημα του Άντι Σούτσεκ, με αποτέλεσμα να εκκινήσει από την 13η θέση του grid στον αυριανό (10/10) αγώνα. Στην pole position ο Παρέντε της Πόρτο.

Στην φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τους συλλόγους: Λίβερπουλ, Μίλαν, Τότεναμ, Γκουοάν, Γαλατάσαραϊ, Αϊντχόβεν, Φλαμένγκο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρόμα.

Το ατύχημα του Άντι Σούτσεκ στην τελευταία στροφή πριν την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, σήμανε το τέλος της διαδικασίας, γεγονός που απαγόρευσε στον Μπεν Χάνλεϊ να ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο του, αποκλείοντάς τον με αυτό τον τρόπο από την επόμενη φάση των κατατακτήριων. Η σφοδρή σύγκρουση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο μονοθέσιο του βραζιλιάνικου συλλόγου και ως εκ τούτου, ο Σούτσεκ δεν θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στους Κυριακάτικους αγώνες στο κινέζικο σιρκουί.

Από το Group A προκρίθηκαν στην επόμενη φάση οι Ντόλμπι (Τότεναμ), Ζους (Ρόμα) και Μέγιερ (Ατλέτικο Μαδρίτης). Το μονοθέσιο της Φλαμένγκο βρέθηκε ανάμεσα στους τέσσερεις συλλόγους που προκρίθηκαν από το Group A, καθώς πριν την σύγκρουση ο Σούτσεκ είχε σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας.

Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν από το Group B οι: Παρέντε (Πόρτο), Περερά (Μπορντό), Ντόρνμπος (Κορίνθιανς) και Κομεντί (Λυών). Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε ο αποκλεισμός των Ντάβιντε Ριγκόν (Άντερλεχτ) και Μαξ Βίσελ (Βασιλεία), οι οποίοι κατέλαβαν την 7η και 8η θέση στην διαδικασία, αντίστοιχα.

Στις τέσσεραπομνωις μάχες των προημιτελικών νικητές αναδείχθηκαν οι: Παρέντε της Πόρτο μετά τον αποκλεισμό του Μέγιερ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ζους της Ρόμα μετά τον αποκλεισμό του Περερά (Μπορντό) και Ντόλμπι της Τότεναμ μετά τον αποκλεισμό του Κομεντί (Λυών). Ο Ντόρνμπος της Κορίνθιανς, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Σούτσεκ, ωστόσο ολοκλήρωσε μόνος του την διαδικασία ενώ το μονοθέσιο του άλλου βραζιλιάνικου συλλόγου βρισκόταν παρκαρισμένο στα pits.

Στους ημιτελικούς αντιμέτωποι βρέθηκαν Παρέντε και Ντόρνμπος, με τον πορτογάλο να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό, όντας τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Ολλανδό, στο 1:05.171. Το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό απέσπασε ο Ντόλμπι από τον Ζους, με διαφορά 6 δέκατων του δευτερολέπτου, στο 1:04.949.

Στην μάχη για την pole position νικητής αναδείχθηκε ο Παρέντε της Πόρτο, παρά το γεγονός ότι Ντόλμπι επικρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας.

Την τρίτη θέση του grid στον πρώτο Κυριακάτικο αγώνα στο σιρκουί δρόμου του Πεκίνου, θα καταλάβει ο Ζούλιαν Ζους, ενώ ο Μπεν Χάνλεϊ με το μονοθέσιο του Ολυμπιακού θα παραταχθεί στην 13η θέση του grid.

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ