TOYOTA

Στα hypercars του Le Mans η Toyota με υδρογόνο

Toyota GR H2
Toyota GR H2 TOYOTA

Η Toyota σκοπεύει να έχει έτοιμο μέχρι το 2026 το αγωνιστικό πρωτότυπο για την κορυφαία κατηγορία στο Le Mans που θα είναι υδρογονοκίνητο.

Οι μηδενικές εκπομπές ρύπων για την Toyota, δεν είναι ταυτόσημη έννοια με την ηλεκτροκίνηση των BEV. Ο Ιαπωνικός κολοσσός, δεν περιορίζεται στα πρωτότυπα που έχουμε δει μέχρι στιγμής που κινούνται με υδρογόνο και βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής (όπως είναι τα GR Yaris και GR Corolla) αλλά ετοιμάζεται να “κλιμακώσει” την εξέλιξη της υδρογονοκίνησης.

Toyota GR H2
Toyota GR H2 TOYOTA


Ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνει αυτό, είναι με τη συμμετοχή του GR H2 στο διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans, το 2026 όταν και θα επιτραπεί από τους κανονισμούς η χρήση του υδρογόνου ως καύσιμο. Το GR H2 που παρουσίασε πρόσφατα, αποτελεί την ενσάρκωση της διάθεσής της αυτής για πρωτοπορία και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για το μηδενισμό των εκπομπών ρύπων και στην αγωνιστική δράση.

Toyota GR H2
Toyota GR H2 TOYOTA


Τεχνικά χαρακτηριστικά και λοιπές λεπτομέρειες, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά από την Toyota αλλά είναι σίγουρο πως το 2026, στην τελική του μορφή, το υδρογονοκίνητο αγωνιστικό θα είναι απόλυτα ανταγωνιστικό απέναντι στις υπόλοιπες υβριδικές προτάσεις της κατηγορίας.

TAGS TOYOTA GR YARIS GR COROLLA 24H LE MANS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ