SUPERLEAGUE FORMULA

Ριγκόν: "Εκπληκτική η Superleague Formula"

Ριγκόν: "Εκπληκτική η Superleague Formula"

"Η Superleague Formula συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως", είναι η άποψη του δύο φορές πρωταθλητή της Superleague Formula, Νταβίντε Ριγκόν.

Ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα σπορ στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι αυτό της Superleague Formula. Γεγονός που πλέον αναγνωρίζουν και οι πιλότοι που συμμετέχουν σε αυτό - όπως είναι ο Νταβίντε Ριγκόν.

Το 2010 υπήρξε μία εξαιρετική χρονιά για τον εικοσιτετράχρονο ιταλό οδηγό Ντάβιντε Ριγκόν. Κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο της Superleague Formula με το μονοθέσιο της Άντερλεχτ, ο οποίος του απέφερε το αξιοζήλευτο ποσό του 1,6 εκ. ευρώ, αφού υποσκέλισε τον πιο κοντινό του αντίπαλο Γκρέγκ Ντόλμπι.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ριγκόν:

1. Ποιά ήταν τα highlights του 2010 στην Superleague Formula για σένα;

"Οι σημαντικότερες στιγμές της περσινής χρονιάς αλλά και οι καλύτερες στιγμές της για μένα ήταν τρεις. Η πρώτη από αυτές στο Assen με την πρώτη μου νίκη, κατόπιν στο Portimao όπου βρέθηκα πρώτος στην βαθμολογία και φυσικά η μεγαλύτερη στιγμή στην Navarra τόσο για μένα όσο και για όλη μου την ομάδα, όπου καταφέραμε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα!"

2. Ποιό ήταν το αγαπημένο σου σιρκουί το 2010;

"Μου άρεσε πολύ το Assen. Ταίριαζε πολύ με το στυλ της οδήγησής μου".

3. Τι έκανες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μετά την λήξη του Πρωταθλήματος για ξεκούραση και προετοιμασία;

" Συνέχισα να προπονούμαι με τον εκπαιδευτή μου, σε μία προσπάθεια να διατηρήσω όσο γίνεται καλύτερη φόρμα σε περίπτωση που μου παρουσιαζόταν η δυνατότητα να συμμετάσχω στην Formula 1. Και όχι μόνο. Είναι πολύ σημαντικό το 2011 να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα πήγα με την κοπέλα και τους φίλους μου για σκι, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουραστώ λίγο και να χαλαρώσω".

4. Ποιός ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου το 2010;

" Για να είμαι ειλικρινής όλοι ήταν πολύ γρήγοροι! Ωστόσο στους τελευταίους αγώνες οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί μου ήταν ο Γκρεγκ Ντόλμπι, ο Γέλμερ Μπούρμαν και οΤζον Μάρτιν. Ήμασταν πολύ κοντά στο τέλος της σεζόν και κάθε βαθμός είχε μεγάλη σημασία".

5. Έχεις κάποιο μήνυμα για τους φίλους της Superleague Formula;

" Φυσικά! Να συνεχίζουν να παρακολουθούν αυτή την εκπληκτική και άκρως συναρπαστική διοργάνωση, που συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως".

6. Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος το 2010 υπέγραψες με την Ferrari ως οδηγός στους εξομοιωτές οδήγησης. Αυτός ήταν ο στόχος σου για το 2011;

"Για να είμαι ειλικρινής πάει καιρός που συνεργάζομαι με την Ferrari στον τομέα της εξέλιξης των αυτοκινήτων της, κυρίως στους εξομοιωτές. Σαν Ιταλός και οδηγός αγώνων, είναι πολύ καλό να δουλεύεις με την Ferrari. Φέτος θέλω να πάρω μέρος στο GP2, όμως ακόμη δεν έχω καταφέρει να βρω όλο το απαιτούμενο μπάτζετ".

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ