FORMULA 1

Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ στην Ελλάδα για το More than Equal: "Η αδερφή μου με ενέπνευσε"

Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ στην Ελλάδα για το More than Equal: "Η αδερφή μου με ενέπνευσε"
Ντέιβιντ Κούλθαρντ, More than Equal 24MEDIA

Συναντήσαμε τον πρώην πιλότο της F1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο οποίος μας μίλησε για το νέο πρόγραμμα που έχει ως στόχο την προετοιμασία και την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στη Formula 1.

Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ και ο επιχειρηματίας Κάρελ Κομάρεκ είναι τα ιδρυτικά μέλη και χρηματοδότες του “More than Equal”, ενός νέου προγράμματος που υλοποιείται με στόχο την προετοιμασία και την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Οδηγών στη Formula 1.

Το SPORT24 ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους του Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα, και είχε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει την πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να εντοπίσει και να ελαχιστοποιήσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες οδηγοί που θέλουν να συμμετέχουν στη Formula 1.

Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ στην Ελλάδα για το More than Equal: "Η αδερφή μου με ενέπνευσε"
Ντέιβιντ Κούλθαρντ & Κάρελ Κομάρεκ MORE THAN EQUAL

Στην ερώτησή μας τι είναι αυτό που ενέπνευσε τον πρώην πιλότο της F1 για να ξεκινήσει το “More than Equal”, ο Κούλθαρντ μας απάντησε απευθείας: “Η αδερφή μου”.

Όπως μας εξήγησε ο Βρετανός, όταν ήταν μικρός και έτρεχε ακόμη στα καρτ, μαζί του έτρεχε και η αδερφή του, Λίνσεϊ Τζάκσον, η οποία μάλιστα είχε περισσότερο ταλέντο, σύμφωνα με τον ίδιο! Ωστόσο, το βάρος της οικογένειας έπεσε στον Ντέιβιντ, ώστε να εξελιχθεί και να φτάσει τελικά να συναγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο του παγκόσμιου motorsport, στη Formula 1.

Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ στην Ελλάδα για το More than Equal: "Η αδερφή μου με ενέπνευσε"
Ντέιβιντ Κούλθαρντ, More than Equal 24MEDIA

Έχει όμως πάντα στο μυαλό του πως, η αδερφή του, η οποία παρεμπιπτόντως απεβίωσε το 2013 σε ηλικία μόλις 35 ετών, δεν έτυχε της ίδιας υποστήριξης. Κίνητρο για τον Κούλθαρντ είναι επίσης το γεγονός πως, παρότι η F1 ήταν πάντα ανοιχτή για τις γυναίκες, από το πρώτο Γκραν Πρι το 1950 μέχρι σήμερα, μόνο 5 γυναίκες έχουν φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και από αυτές, μόλις οι δύο προκρίθηκαν τελικά και πήραν μέρος σε αγώνα, οι Μαρία Τερέζα ντε Φιλίπις το 1958-1959 και η Λέλα Λομπάρντι το 1974-1976, η οποία μάλιστα εκκίνησε σε 12 αγώνες και κέρδισε μισό βαθμό!

Η τελευταία φορά που είδαμε μια γυναίκα οδηγό να προσπαθεί να προκριθεί σε Γκραν Πρι, ήταν το 1992. Ήταν η Τζιοβάνα Αμάτι, η οποία πήρε μέρος σε 3 qualifying με την ομάδα της Branham αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον αγώνα.

Με δυο λόγια, σε σύνολο 771 πιλότων στην 72χρονη ιστορία της F1, oι άνδρες κατέχουν ποσοστό 99,8%!

Τι θέλει να πετύχει το “More than Equal”

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και έχει ως στόχους:

  • Την αναζήτηση ταλαντούχων γυναικών σε όλο τον κόσμο.
  • Την ανάπτυξη σωματικής δύναμης, νοοτροπίας νικητή και ψυχικού σθένους.
  • Την ανάπτυξη ταχύτητας μέσω προπονητικών μεθόδων.
  • Τη σύνδεση ταλαντούχων οδηγών με ομάδες και χορηγούς.

Έτσι, Το “Μore than Equal” συνεργάζεται με ένα παγκόσμιο δίκτυο ατζέντηδων για την αναζήτηση ταλέντων με μεγάλες προοπτικές στην αγωνιστική οδήγηση. Οι πιο ταλαντούχες υποψήφιες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ στην Ελλάδα για το More than Equal: "Η αδερφή μου με ενέπνευσε"
Ντέιβιντ Κούλθαρντ MORE THAN EQUAL

Βασικός συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι η Hintsa Performance, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην προπόνηση αθλητών υψηλών επιδόσεων. Οι προπονητές της Hintsa Performance, αξιοποιώντας την εμπειρία τους, θα υλοποιήσουν, ένα ειδικό πρόγραμμα φυσικής άσκησης και διατροφής για τις νεαρές γυναίκες οδηγούς του προγράμματος, αντίστοιχο αυτού που ακολουθείται από τους πιλότους F1.

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ θα ενώσει τις δυνάμεις του με κορυφαίους προπονητές αγώνων για την ανάπτυξη αγωνιστικών στρατηγικών που αρμόζουν στα δυνατά σημεία των γυναικών. Επίσης, το πρόγραμμα θα συνεργαστεί με ομάδες κι ένα οικοσύστημα παροχής ευκαιριών ταχείας ανάπτυξης, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο κρίσιμος χρόνος προπόνησης σε πίστα.

Τέλος, ενώ οι ταλαντούχοι οδηγοί θα αποδεικνύουν την αξία τους στις πίστες, τα μέλη του προγράμματος θα χρησιμοποιούν το ευρύτατο δίκτυο επαφών τους για εξεύρεση πιθανών ομάδων και χορηγών.

Το “More than Equal” έχει ήδη συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους scouts, προπονητές φυσικής κατάστασης, ψυχολόγους, διατροφολόγους, προπονητές οδήγησης και οδηγούς στον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται για την επίτευξη του στόχου της πρωτοβουλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στο www.morethanequal.com.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ