MOTOGP 125CC

Ο "Μέσι" των δύο τροχών!

Red Bull Ajo Motorsport Team's Spanish rider Marc Marquez celebrates after winning the World Champion title after the Moto 125 race of the Valencia Grand Prix at Ricardo Tormo racetrack in Cheste, on November 7, 2010.  AFP PHOTO / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)
Red Bull Ajo Motorsport Team's Spanish rider Marc Marquez celebrates after winning the World Champion title after the Moto 125 race of the Valencia Grand Prix at Ricardo Tormo racetrack in Cheste, on November 7, 2010. AFP PHOTO / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο 17χρονος Μαρκ Μαρκέθ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125cc. Οι Ισπανοί κυριάρχησαν και στις τρεις κατηγορίες (video)

Βλέποντας τον Λιονέλ Μέσι δεν σου γεμίζει το μάτι ότι πρόκειται για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τον Μαρκ Μάρκεθ. Αυτό το... παιδάκι που σκέφτεσαι ότι αν το φυσήξεις, θα πέσει κάτω, δεν μπορεί να οδηγεί μοτοσικλέτα.

Κι όμως στα 17 του χρόνια ο Καταλανός αναβάτης των 58 κιλών έγινε ο "Μέσι των 125cc". Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη Φόρμουλα 1 με τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά η Ισπανία ήδη έστεψε ακόμα έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Μάρκεθ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Τσέστε στη "μικρή" κατηγορία των 125cc.

Ο μικρόσωμος αναβάτης και επίδοξος διάδοχος του Ντάνι Πεδρόσα (σ.σ. έχουν τους ίδιους χορηγούς) τερμάτισε τέταρτος στο Grand Prix της Βαλένθια στην πίστα "Ρικάρντο Τόρμο" και έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής μετά τον Λόρις Καπιρόσι.

Τον Μάρκεθ που πανηγύρισε με ένα γιγαντιαίο πλαστικό Νο1 στην πλάτη του (σ.σ. σαν τον Βαλεντίνο Ρόσι το 1997 στα 125cc) ανακάλυψε ο παλιός Ισπανός αναβάτης Εμίλιο Αλθαμόρα.

Τον... μανατζάρει από τα 11 χρόνια του και ο Μάρκεθ συμμετείχε στον ιστορικό βρετανικό Grand Prix το 2008. Πρώτος ήταν ο 15χρονος Σκοτ Ρέντινγκ και έγινε ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο 14χρονος Μάρκεθ τερμάτισε τρίτος και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Είχε ύψος 1.48μ. και βάρος 34 κιλά! Πούπουλο! Το πούπουλο μεγάλωσε και με δέκα νίκες (σ.σ. όσες και ο Ρόσι το 1997) και 12 πολ ποζίσιον(ς) αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αν ο αγώνας του Εστορίλ (σ.σ. δείτε το βίντεο), αποτελεί δείγμα του ταλέντου του, τότε ίσως μελλοντικά να γίνει ο κορυφαίος αναβάτης που θα αναδείξει η Ισπανία. Και ψηλώνει! Είνα ήδη 1.71μ. και ζυγίζει 58 κιλά.

Ο κοκκινομάλλης Μπράντλεϊ Σμιθ πήρε τη νίκη και αποχαιρέτησε την κατηγορία, αφού του χρόνου θα αγωνίζεται στη Moto2 όπως και ο δεύτερος, ο Πολ Εσπαργκαρό. Τρίτος ήταν ακόμα ένας Ισπανός, ο Νίκο Τερόλ.

Η Ισπανία επιβεβαίωσε ότι είναι πλέον η κινητήριος δύναμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έκανε το χατ τρικ με τον Χόρχε Λορένθο παγκόσμιο πρωταθλητή στο MotoGP, τον Τόνι Ελίας στη Moto2 και τον Μάρκεθ στα 125cc.

Η Ιταλία είχε επαναλάβει το κατόρθωμα το 1975 με τους Τζάκομο Αγκοστίνι (500cc), Βάλτερ Βίλα (250cc) και Πάολο Πιλέρι (125cc).

TAGS MOTOGP 125CC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ