MOTOGP

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε το όραμά του για δημιουργία πίστας Moto GP στο χώρο του αεροδρομίου Ηρακλείου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης INTIME

Κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε το όραμά του για δημιουργία πίστας Moto GP στο χώρο του νυν αεροδρομίου της πόλης.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "Τουρισμός και αθλητισμός" στην οποία παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο περιθώριο της ομιλίας του αποκάλυψε και το όραμα που έχει για τη δημιουργία πίστας Moto GP στο χώρο του νυν αεροδρομίου Ηρακλείου όταν αυτό μεταφερθεί στο Καστέλλι.

"Δουλεύουμε συντονισμένα και στοχευμένα για να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη αγορά του αθλητικού τουρισμού, όπου η Ελλάδα μας υστερεί, παρότι αφορά σε μετακινήσεις 220 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο και στο 25% των ταξιδιωτών παγκοσμίως", ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: "Η αθλητική εξωστρέφεια της χώρας μας, μέσα από τη φιλοξενία διοργανώσεων όπως το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023», Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, που μας αναπτύσσουν αθλητικά, επιτυγχάνει και την προβολή της Ελλάδας -της φυσικής ομορφιάς, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαστρονομικής ποιότητας και συνολικά των δυνατοτήτων της- σε όλο τον κόσμο. Έτσι, παράλληλα ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό και ο αθλητικός τουρισμός, προσφέροντας ποικίλα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και στην εθνική οικονομία».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως "η Κρήτη και το Ηράκλειο αποτελούν την ατμομηχανή του τουρισμού και παρά πολλές από τις μεγάλες διοργανώσεις φιλοξενούνται καθώς υπάρχουν όλες οι υποδομές" (απαιτούμενος αριθμός ξενοδοχείων, διαφορετικές κατηγορίες κλινών, ικανές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ), καταθέτοντας και την πρόταση – όραμα, για ακόμα μεγαλύτερη προοπτική, μέσω της δημιουργίας πίστας MotoGP, διεθνών προδιαγραφών, στο χώρο του νυν αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μόλις λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ